lördag 15 september 2012

QPR vs Chelsea


Då var det dags för match mot QPR i Premier League på Loftus Road efter en lång paus från ligan på grund av landslagsuppehållet. Det är ett möte som alla Chelsea fans ser framemot då man hoppas på att se Chelsea krossa rivalerna på bortaplan och att få se nykomlingarna Cesar Azpilicueta och Victor Moses spela. Just nu leder vi ligan med nio poäng eftersom vi har vunnit alla matcher medan QPR ligger på 19:e plats med bara ett poäng. Den här matchen bli riktigt svår då det känns som att QPR:s hemmapublik ger extra mycket stöd till laget när de möter just Chelsea och så är ju QPR också ett lag som spelar för PL, och alla lag som spelar för PL kan alltid överraska.

Sist vi mötte Londonlaget så förlorade vi med 1-0 efter en katastrofal match. Den var hemsk på alla sätt! Vi lyckades aldrig spräcka vår nolla, QPR spräckte deras nolla efter straffspark och Drogba och Bosingwa blev utvisade. På tal om Bosingwa, ni vet väl att han är en QPR spelare nu?


Det andra mötet i PL mot dem i fjol, blev en vinst för oss på Stamford Bridge efter att vi lyckades göra hela sex mål (Sturridge, Terry, Torres (3), Malouda). Förutom PL mötte vi även dem i FA Cupen, och det blev en Chelsea vinst det med efter Matas straffspark.

Chelsea har mött QPR 51 gånger, och Blues har vunnit 20 gånger över Rangers som har 14 vinster. Det har spelats 21 matcher på Loftus Road där Rangers leder med 8 vinster medan vi har vunnit fyra matcher.


Som Di Matteo säger, så ser det ut som att vi inte har några skador och att John Terry och Ashley Cole är tillgängliga för spel mot QPR. När det gäller Juan Mata så handlar det inte om skada utan snarare trötthet, men om han inte är med i truppen så kommer han definitivt vara med mot Juventus om allt går som tänkt. Marko Marin som spelade i U-21 mot Liverpool igår kväll kommer inte spela mot QPR idag. Petr Cech som inte spelade för Tjeckien är däremot tillgänglig för Chelsea då det inte är några större problem med honom.

"Derby på Loftus Road kräver alltid mycket mod. Det är en liten plan med väldigt passionerade supportrar från båda sidorna, och rivaliteten är känd så det kommer bli väldigt hett där."-Di Matteo. 

"Vi hade en dålig start i vår senaste match mot Atletico Madrid. Vi vet att vi måste få en bra start mot QPR och försöka att få tillbaka vår positiva start som vi har haft den här säsongen." 

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar