lördag 1 september 2012

CHELSEA 1 ATLETICO MADRID 4

Allting gick fel mot Atletico Madrid, precis allting! Det var hemskt att se hur dåligt vi, Champions League mästarna, presterade under matchen. Att förlora med hela 4-1 är absolut inte okej, vare sig man möter ett mindre lag eller ett stor lag så som Atletico Madrid. Det spanska laget har givetvis en trupp med fantastiska spelare som till exempel Radamel Falcao, men man kan tyvärr ändå inte acceptera en 4-1 förlust. Atletico Madrid som hade flera farliga målchanser under matchen lyckades alltså näta hela fyra gånger och de tre första gjordes av super anfallaren Radamel Falcao. Därefter lyckades även Miranda öka på ledningen till 4-0 innan Gary Cahill gjorde ett tröstmål för Chelsea i den 74:e minuten.

Först och främst är det absolut backlinjen som måste kritiseras då den inte alls funkade under matchen. Den var inte alls kompakt, den saknade styrka, timing och koncentration. Om detta skedde på grund av att John Terry inte var med på planen så kan jag säga att det verkligen inte är något positivt, och att man fortfarande borde klara av att inte släppa in så många mål. Jag kan däremot säga att Radamel Falcao är en oerhört bra spelare och att han har kvalitén som kan ställa till det för försvararna. Med en för duktigt anfallare mot en för svag backlinje kan man ju nästan inte förvänta sig något mer än det här resultatet om jag ska vara helt ärlig, men det är ändå svårt att acceptera!

Mittfältet i Chelsea lyckades heller inte göra ett bra jobb då de förlorade bollarna alltför lätt och passade fel nästan hela tiden. De lyckades ta sig upp men när det väl närmade sig straffområdet så försvann bollen ur sikte. Det kändes som ett "introduktion" spel i mittfältet, ni vet det här uppvärmningsspelet då man försöker läsa av motståndarna med lite småchanser vid början av matchen och sedan kommer igång på riktigt, men Chelseas mittfält kom aldrig igång på riktigt.

Bollar spelades fram väldigt få gånger men när passningarna väl lyckades komma fram så fanns det helt enkelt ingen super anfallare som Falcao som kunde sparka in chanserna. Jag har sagt det många gånger, och jag säger det även nu, vi behöver en anfallare. Vi behöver en anfallare som lyfter upp laget under sådan dystra resultat.

Super Cup

När det gäller Atletico Madrid så spelade de helt rätt. De lät oftast Chelsea ha bollen och tog sedan chansen när Chelsea väldigt lätt tappade bollen. Motståndarna klurade ut Chelseas svagheter väldigt snabbt och de visste att Chelsea inte skulle kunna skada dem när Blues hade bollen. Lagets försvar var också väldigt bra och såg till att göra det väldigt svårt för oss. Matchens bästa spelare var också en Atletico Madrid spelare, Radamel Falcao som lyckades göra hat-trick med hans fantastiska spel och spelade ut Chelsea totalt.

Nytt i startelvan

Roberto Di Matteo gjorde två ändringar från matchen mot Newcaslte förra veckan. Ramires fick starta från elvan istället för Ryan Bertrand och Frank Lampard ersatte Raul Meireles. Eftersom John Terry missade matchen på grund av avstängning så fick David Luiz och Gary Cahill ta hand om försvaret.

Första halvlek

Atletico Madrid startade väldigt starkt och började anfalla direkt. Redan efter tre minuter såg det ut som att de var nära på att spräcka nollan när Falcaos skott träffade ribban, men i den sjätte minuten lyckades de spräcka nollan på riktigt. Det var Falcao som chippade in bollen över Cech och det var omöjligt för Luiz att stoppa bollen från att gå in i mål.

Fastän Chelsea lyckades komma igång en aning efter till exempel Eden Hazards distansskott som åkte förbi högra krysset så var det ändå de röd-vita som gjorde matchens andra mål.

I den 19:e minuten gjorde Falcao hans andra mål i matchen då han tog sig in i straffområdet och spelade bort Luiz och Cole och skruvade in bollen i bortre krysset. Ett underbart mål!

Super Cup

Det spanska laget blev bara bättre och bättre ju mer klockan tickade och i den 44:e matchminuten kom det tredje målet för dem. Det 3-0 målet gjordes efter en kontring av Arda Turan som tillslut passade bollen till Falcao som sprang på vänster sida. Radamel tog enkelt emot bollen och sparkade in den som Cech inte kunde rädda.

Andra halvlek

Precis efter pausen byttes Ramires ut och ersattes av nykomlingen Oscar för att få igång det offensiva spelet som var ett måste för Chelsea.

Fastän det var Di Matteos sida som behövde ett mål så var det ändå Diego Simeones sida som återigen fick fira efter 4-0 av Miranda. Det här målet gjordes efter en firspark som Chelsea inte kunde rensa innan bollen hamnade hos Miranda.

Chelsea som var helt utklassade lyckades ändå göra en reducering när det var 16 minuter kvar att spela. Det var Gary Cahill som sköt in bollen från straffområdet efter Lampards hörna.

Super Cup

I den 81:a minuten introducerades Daniel Sturridge in till matchen när Juan Mata fick gå och sätta sig på bänken efter en Oscar-Hazard-Mata målchans som sköts över målet.

Vid slutminutrarna var Atletico Madrid nära på att göra ett femte mål när Turan träffade stolpen.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole (Bertrand 89); Mikel, Lampard (c); Ramires (Oscar h/t), Hazard, Mata (Sturridge 81); Torres.

Atletico Madrid (4-2-3-1): Courtois; Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis; Gabi (c), Mario Suarez; Arda Turan, Koke (Raul Garcia 81), Adrian Lopez (Rodriguez 56); Falcao (Emre 87).

Vår tränare Robbie Di Matteo är givetvis inte alls nöjd med resultatet och förklarar att hans sida aldrig lyckades komma in i matchen.

"Vi hade en slö start och släppte in två mål inom 20 minuter, så det blev väldigt svårt efter det. De startade väldigt väl, vi gav för mycket ytor och man kan inte ge en spelare som Falcao för mycket yta."

"Vi kom aldrig in i matchen, de gjorde det första målet efter sex minuter och efter 20 minuter låg vi under med 2-0. Vi kom aldrig in i matchen och det är en besvikelse."

"Vi gav bort för mycket yta, vi har sett mer solida ut den här säsongen, men idag gick det inte som det har sett ut innan."

"Vi visste redan innan att Falcao är en av de bästa anfallarna i Europa, han visade det igen med hans andra mål, det var ett jätte bra mål."