onsdag 20 juni 2012

Resultat från tredje omgången i EM 2012


Åtta olika länder har nu tagit sig vidare till kvartsfinalen efter tre matcher i gruppspelet. Varje vinst gav länderna tre poäng och en oavgjort match gav de ett poäng medan en förlust inte gav några poäng alls. Efter att ha räknat ihop det sammanlagda poängen får de som hamnar på första och andra platsen gå vidare till kvatsfinal. 

GRUPP A

Tjeckien vs Polen 1-0 - Jiracek gjorde matchens enda mål. (Petr Cech spelade klart hela matchen)

Grekland vs Ryssland 1-0 - Karagounis gjorde matchens enda mål.

Resultat:

Tjeckien 6
Grekland 4
Ryssland 4
Polen 2

Kort kommentar: Som ni ser så vann Tjeckien gruppen med sex poäng medan Grekland och Ryssland hade samma poäng. Men eftersom Grekland vann över Ryssland, så blev det grekerna som tog sig vidare. Jag tycker att den här gruppen har varit den mest fartfyllda gruppen som har innehållit fantastiska och talangfulla spelare. Från början trodde jag att detta skulle vara EM:s tråkigaste och minst händelserika grupp, men så blev det absolut inte. Dessutom trodde jag att Ryssland skulle vinna gruppen medan Tjeckien skulle komma tvåa. Polen (åkt ut) och Grekland har visat att de är två länder som man verkligen ska räkna med och att de har utvecklats inom fotbollen enormt mycket. Gruppens chock för mig är alltså Ryssland som åker ut och Grekland som går vidare.

Alla matcher i grupp A: Ryssland 4-1 Tjeckien, Polen 1-1 Grekland, Polen 1-1 Ryssland, Grekland 1-2 Tjeckien, Grekland 1-0 Ryssland, Tjeckien 1-0 Polen

GRUPP B
Portugal vs Holland 2-1 - van der Vaart gjorde det enda målet för Holland efter bara 11 minuter, men sedan tog Christiano Ronaldo taget och sparkade in två mål för Portugal.

Danmark vs Tyskland 1-2 - Danskarna åkte ut efter Tysklands och Portugals vinst. Podolski sparkade in 1-0 men sedan utjämnade Krohn-Dehli för Danmark. Bender gjorde tillslut det vinnande målet.

Resultat:

Tyskland 9
Portugal 6
Danmark 3
Holland 0

Kort kommentar: Tyskland och Portugal lyckades ta sig vidare från det så kallade "dödens grupp". Att tyskarna skulle vara det farligaste laget var inte oväntat, men att Holland skulle åka ut ur gruppen med noll poäng var väldigt oväntat. Jag räknade med att vi skulle få se holländarna i kvarts eller semifinalen, men de saknade taktik och de bästa spelarna hade inte deras bästa dagar. Tyskland är helt klart de värdiga vinnarna och jag är säker på att vi kommer få se dem i finalen då de har visat att de är EM:s farligaste grupp. Portugal har kört sitt race, alltid spelat acceptabelt fotboll och man kan inte göra något mer än att tacka Ronaldo för de två sista målet som han sparkade in för Portugal. Danmark är Skandinaviens bästa fotbollslag, det har de lyckats bevisa, och om det fortsätter så här, så har de en ljus framtid inom fotbollen!

Alla matcher: Tyskland 1-0 Portugal, Holland 0-1 Danmark, Holland 1-Tyskland, Danmark 2-3 Portugal, Danmark 1-2 Tyskland, Portugal 2-1 Holland.

GRUPP C
Kroatien vs Spanien 0-1 - Matchens enda mål gjordes av Navas i den 88:e matchminuten. (Torres fick spela  i 61 minuter innan han byttes ut mot Jesus Navas. Mata satt kvar på bänken under hela mötet.)

Italien vs Irland 2-0 - Cassano och Balotelli stod bakom Italiens två mål.

Resultat:

Spanien 7
Italien 5
Kroatien 4
Irland 0

Kort kommentar: Gruppen avslutades precis som jag hade förväntat mig, alltså att Spanien och Italien skulle ta sig vidare. Det har varit en bra grupp med bra matcher. Spanien som vann gruppen med 7 poäng har visat att de fortfarande har glöden kvar och att man verkligen ska räkna med dem, dessutom har Fernando Torres visat att han är en av deras nyckelspelare vilket är kul att se! Italien är ett lag som jag verkligen har sett framemot, och deras fotboll har varit helt okej. Den har inte varit fantastisk men den har inte varit dålig, alltså helt acceptabelt. Jag tror att dessa matcher var en liten uppvärmning för italienarena och att de troligen kommer kunna spela snäppet bättre nästa gång. Att Kroatien inte tog sig vidare är förståeligt då de har Italien och Spanien framför sig, och det är även förståeligt att Irland avslutade gruppen med noll poäng. 
Alla matcher: Irland 1-3 Kroatien, Spanien 1-1 Italien, Spanien 4-0 Irland, Italien 1-1 Kroatien, Italien 2-0 Irland, Kroatien 0-1 Spanien.

GRUPP D


England vs Ukraina 1-0 - England vann alltså över Ukraina med ett mål vilket gjordes av Rooney som var tillbaka efter två matchers avstängning. ( John Terry och Ashley Cole fick spela klart hela matchen). 

Sverige vs Frankrike 2-0 - Sverige lyckades avsluta EM med en vinst då båda målen gjordes av svenskarna. Zlatan Ibrahimovic gjorde EM finaste mål hittills, och sedan dubblade Larsson ledningen. (Florent Malouda byttes in i den 59:e matchminuten när Ben Arfa fick gå och sätta sig ner).

Resultat:

England 7
Frankrike 4
Ukraina 3
Sverige 3

Kort kommentar: Det har varit en deprimerande grupp för mig eftersom Sverige inte alls lyckades lysa upp på grund av vissa svaga punkter som både Hamrén och spelarna inte lyckades fixa, men de lyckades fixa en fin avslutning och vann sista matchen mot gruppens farligaste motståndare, Frankrike. Genom den matchen bevisade Sverige att de har vad som krävs men att de bara inte kunde få fram det i rätt tidpunkt. England har inte visat något speciellt tycker jag, utan det är den gamla England som vinner deras matcher men inte mer än så. Frankrike har intressanta spelare och har visat att de verkligen vill göra något för deras fans som har fått gå igenom mycket under de senaste åren. Viljan har alltså varit väldigt stor hos de franska spelarna. Ukraina vann bara en match men även dem, tycker jag, har visat att de kan spela som ett stabilt lag och att de förtjänade en plats i gruppspelet.

KOMMANDE MATCHER:


21:a juni, Tjeckien vs Portugal

22:a juni, Tyskland vs Grekland

23:e juni, Spanien vs Frankrike

24:e juni, England vs Italien


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar