måndag 4 juni 2012

Eden Hazard, klar för Chelsea. Resultat från landskamperna


Då var det klart! Vi kan nu glatt välkomna Eden Hazard till Chelsea. Den 21-åriga belgaren kommer att börja spela när hela truppen återvänder i juli för försäsongen. Ett längre inlägg om Hazard kommer senare.

                                                     ***


När det gäller landskamperna så har det spelats en massa matcher där man dels förbereder sig inför EM 2012. Den tråkigaste nyheten är att både Frank Lampard (lårskada) och Gary Cahill missar tävlingen på grund av skada och kan därför inte representera England.

Cahill fick en rejäl smäll mot käken då han kolliderade efter en knuff av Dries Mertens med Joe Hart vilket gjorde så att försvararen bara hann spela 16 minuter under första halvleken mot Belgien på Wembley. England vann dock matchen med 1-0 och Ashley Cole, John Terry och Gary Cahill fick starta från startelvan.


Fastän båda lagen träffade stolpen en gång så blev det inga fler mål än Danny Welbecks fantastiska lobb mål i första halvlek. Romelu Lukaku fick hoppa in sent i matchen och var dessutom dömd som offside i ett bra läge för Belgien.


Raul Meireles som spelade för Portugal mot Turkiet åkte på en överraskande förlust då Turkiet vann med 3-1 på Lissabon. Mittfältaren fick spela i 86 minuter innan han byttes ut.


För Spaniens del blev det däremot inget överraskande resultat när de mötte Kina som de vann över med 1-0. Både Juan Mata och Fernando Torres fick chansen att spela men det var dock Citys David Silva som gjorde målet för Spanien.

Även Brasilien som inte är med och spelar i EM eftersom det bara är länder i Europa, mötte Mexico i en vänskapsmatch som de förlorade mot med 2-0. Matchen spelades i Dallas, och både David Luiz och Ramires satt kvar på bänken under hela mötet.

Det har även spelats matcher i Afrika, och Elfenbenskusten som innehöll Salomon Kalou och före detta Chelsea spelaren Didier Drogba vann med 2-0 mot Tanzania. Det första målet gjordes av Kalou och det andra av Drogba.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar