fredag 11 maj 2012

Juan Mata - Player of the Year


Igår kväll utdelades de fyra speciella priserna (utdelas varje år) till Chelsea spelarna. Juan Mata fick äran att ta emot det största priset medan Ramires fick två priser och Lucas Piazon fick ett pris.

Juan Mata som bara har hunnit spela en säsong i Chelsea lyckades vinna "Player of the year" priset som utdelades av bossen Roberto Di Matteo. Ramires fick pris för "Chelsea goal of the season" och "Chelsea players player of the season". Lucas Piazon som spelar för Chelseas reservlag tog emot "Chelsea young player of the year" priset.

Juan Mata som signerade för Chelsea i somras har varit en av de viktigaste spelarna i laget den här säsongen. Han har legat bakom flera fantastiska assister samtidigt som han även har hittat målet själv ett par gånger. Spanjoren som tidigare spelade i Valencia har visat en självsäker karaktär på planen med hans snabba, taktiska spel vid vänsterkanten, och fansen har varit mer än nöjda med honom. Matas debut spelades mot Norwich och i den matchen lyckades han även göra ett mål.

Ramires som vann "Chelsea goal of the season" förra året för hans mål mot Manchester City, vann även priset i år för hans oerhört fantastiska och oförglömliga mål mot Barcelona på Camp Nou.

"Det är verkligen speciellt att vinna det här efter andra året här och jag hoppas på att vinna det igen."-sa Ramires.Årets "Chelsea young player of the year" priset gick alltså till den 18-årige Lucas Piazon som i onsdags vann FA Youth Cup finalen. Brasilianaren har imponerat mycket med hans starka vilja för laget och har även lyckats träna mycket med senior laget under säsongen. Piazon är känd för hans taktiska spel där han även är bra på att bjuda på fina passningar samt står bakom fina skott. 


"Jag är väldigt glad och jag förväntade mig inte det här. Det har varit en fantastisk vecka för mig. David Luiz och Ramires hjälpte mig mycket här när jag var själv." 

"Jag hoppas på att spela för Chelsea i en lång tid och jag ska fortsätta att jobba på." - sa 18-åringen.

Vår legend och störste målgörare Bobby Tambling som just nu befinner sig på sjukhuset och opererar benet kunde inte ta emot priset igår när det delades ut ett speciellt hederspris till honom som hans fru och bror tog emot istället.


/ Rukksar

3 kommentarer:

 1. Mata har helt klart varit vår viktigaste spelare denna säsong men hade hoppats på Ivanovic som är äldre och kanske inte har så många fler chanser att vinna priset. Dessutom har han varit grym de senaste två säsongerna.

  Lucas Piazon ska bli intressant att följa framöver! Hoppas otroligt mkt på han och McEachran!

  SvaraRadera
 2. Ramires vilken kung! skulle vara roligt om du berättade vem du tycker förtjänade att vinna player of the year, visst har mata varit grym men de fler har varit jävligt bra tex ivanovic som kommentaren innan sa men chech har också varit grymt bra men jag tycker ändå att ramires har varit bäst då när han värvades såg jag honom som en avbrytare nu så ser ja honom som en nyckelspelare då han är en av de viktigaste spelarna med sin stamina och löpningar, frågar du mig så borde han ha vunnit alla 3 priserna förutom youth utmärklesen. berätta gärna vem du tycker förtjärna den!! :) alltid lika roligt att läsa dina inlägg forsätt men ha gärna med lite egna åsikter typ själv tycker jag att lukaku borde få mkt mer speltid slöseri med en sådan TALANG!

  SvaraRadera
 3. Det ska jag göra! Ska se till att skriva ett inlägg om vad jag har tyckt om säsongen och där ska jag försöka att få med allt! Väntar bara tills Chelsea har spelat klart finalen :)

  SvaraRadera