söndag 20 maj 2012

BAYERN MUNCHEN 1 CHELSEA 1 (3-4 STRAFF)


Blue is the colour, football is the game, we're all together and winning is our aim, so cheer us on through the sun and rain, cuz Chelsea Chelsea is our name! Nu äntligen, nu äntligen har vi vunnit det som fattades. Ni vet den där Champions League titeln som Zlatan Ibrahimovic har velat vinna under hela hans karriär, titeln som alla lag vill vinna åtminstone en gång, och titeln som Chelsea har väntat på att vinna i flera år. Hjärtan har krossats och ledsna tårar har fällts genom åren, men i år, i år var det vårt år. I år blev det inga ledsna miner, nej, för i år kommer spelarna att åka hem som hjältar med troféen. Nu har vi äntligen vunnit Champions League och nu är vi Europas mästare. Alla blåa hjärtan där ute, var stolta och njut av den här underbara stunden för det är ju den här stunden vi har längtat efter! Keep the blue flag flying high!


Det som verkligen känns bra är att spelare så som John Terry, Frank Lampard och Didier Drogba (Man of the Match) äntligen får vinna titeln! Och om detta var Drogbas sista match i Chelsea så kommer han ändå att lämna klubben som en legend. Speciellt nu efter hans prestation i finalen och hans avgörande mål vilket var både kvitterings målet och straffen. Drogba har haft en stor roll under matchen och är en mycket värdig vinnare. Precis som Drogba är även Petr Cech värd extra applåder för hans enormt starka insats framför målet. Hela laget kämpade och trodde på sig själva tills det var klart och det har de inte bara gjort i finalen utan även i de tidigare matcherna. Därför är alla spelare värda applåder, vare sig de spelade i finalen eller satt och tittade på. Varenda spelare har spelat från hjärtat och beviset på det är så klart vinsten. Skulle laget aldrig spela från hjärtat så skulle vi aldrig komma så långt, och det är det som gör mig så himla stolt! Det går inte att beskriva med ord, glädjen är obeskrivlig! Roman Abramovic har äntligen lyckats med det han har velat så länge och Roberto Di Matteo har chockat hela världen! Chelsea avslutar säsongen med en dubbelvinst, och för ett tag sedan satt vi alla och deppade för att vi hade hamnat på sjätte plats i ligan. Nu spelar ligan ingen roll längre, för nästa år blir det Champions League igen!


Vi mötte Bayern Munchen som redan har vunnit pokalen fyra gånger tidigare, men ändå är den lika viktig varje år. Fastän de har vunnit den fyra gånger så spelar det ingen roll, för Champions Leagues värde kan aldrig minskas. Bayern kämpade, de spelade från hjärtat och de var nära på att ta hem titeln för femte gången. Men så hade de Chelsea som också kämpade, spelade från hjärtat och tog hem titeln istället. Det tyska laget må ha haft flest chanser, men Chelsea lyckades kvittera och så såg de även till att Bayern inte lyckades sparka in fler än ett mål innan straffsparkarna, och för det ska Chelsea vara stolta. Bayern är absolut inga dåliga förlorare och ska se framåt och tänka på att de faktiskt kom tvåa och kämpade sig fram till den platsen.

När Didier Drogba sparkade in Chelseas femte straffspark var det klart om vilket lag som hade kammat hem vinsten.


Nytt i startelvan

Chocken! Roberto Di Matteo valde att börja med Ryan Bertrand från starten då han tillsammans med Ashley Cole skulle hålla koll på Arjen Robben och Philipp Lahm. Detta var den 22-åriga Bertrands debut i Champions League, och det var inte bara vilken match som helst, utan det var final! I backlinjen var David Luiz och Gary Cahill tillbaka efter skadan. Eftersom Branislav Ivanovic var avstängd fick Jose Bosingwa ersätta honom. 

Frank Lampard och John Mikel Obi spelade i en djupare position i mittfältet med Juan Mata framför dem. Salomon Kalou spelade som winger på högerkanten och Didier Drogba längst fram.

Första halvlek

Innan matchen hölls det en liten ceremoni för finalen på Allianz Arena. 

Bayern som spelade på hemmaplan inledde matchen starkt med mycket press och anfallsspel medan Chelsea väntade på kontringschanserna, och redan efter fyra minuter kom Bayerns första skott som Cahill fick sträcka sig ut och rädda. Chelseas första attack kom efter sex spelade minuter som inte var farlig nog för att sätta tillräckligt med press på hemmalaget.

I den 17:e minuten såg det ut som att Chelsea var på väg att göra ett självmål. Robben tog emot en hörna från Kroos, och Robbens försök resulterade hörna igen. Bayern som sammanlagt fick hela 20 hörnor i matchen sparkade in bollen som Gomez lurade igenom Cahill och Lampard kunde inte rensa. Bosingwa som befann sig framför målet lyckades däremot rensa bort bollen, men från en viss vinkel såg det nästan ut som att försvararen var på väg att sparka in den i eget mål.

Ju mer tiden gick desto farliga blev Bayern och Manuel Neuer behövde inte koncentrera sig lika mycket som Cech. Men Cech som behövde koncentrera mer såg ändå till att göra fina räddningar så som när han efter ungefär 20 spelade minuter räddade före detta Chelsea spelaren Robbens skott efter att han hade tagit sig förbi Bosingwa.


I den 32:a minuten lyckades Chelsea ta sig fram till Neuers mål men Mata som sköt med vänstra foten fick ingen full träff och sköt istället över ribban. 

Tre minuter efter hade Bayern en mycket het chans när Muller hittades framför straffpunkten av Contento, men Muller sparkade bort bollen brett. 

Neuers första riktiga räddning gjordes när Bertrand hittade rätt på Drogba. Drogba passade fram bollen till en omarkerad Kalou som sköt bollen lågt, men Neuer räddade chansen. 

Inte långt efter sabbade Bayern återigen en chans då Gomez sköt över målet som Muller tidigare gjort. 

Andra halvlek

Redan efter nio minuter i andra halvlek kom Bayerns första chans. Det var Ribery som anföll när Chelsea tappade bollen, men Luiz såg till att blockera fransmannens skott. Strax efter räddningen råkade brasilianaren hamna på fel position vilket gjorde så att Robben lyckades ta sig förbi, men Cahill gjorde en super räddning och blockerade för Arjen. 

Drogba provade på att skjuta ett distansskott i den 50:e minuten, men Neuer hade inga större problem med skottet. 

Inte långt efter försökte Ribery sparka in ett mål, men bollen åkte utanför och nuddade utsidan av målet. 

En timme spelad på Allianz Arena, och det var fortfarande Bayern Munchen som stod bakom de flesta skotten och målchanserna. Men Chelsea hade ändå inte somnat, utan de var där på planen och försökte hela tiden. Lite små chanser dök upp så som när Kalou försökte genom Bosingwas kross eller när Drogba hittade rätt på Mata vars skott rensades till Chelseas första och enda hörna.

I den 72:a minuten introducerades Malouda in till matchen för offensivare spel och Bertrand fick tacka för sig och lämna planen. Strax efter bytet var Bayern mycket nära på att ta ledningen när Riberys boll räddades av Cech som puttade bollen strax över ribban. Efter den heta chanser var Bayern nära igen, och den här gången hittade Schweinsteiger lagkamraten Muller, men Mullers avslut hade inte gnistan då bollen sköts förbi målet. 

I den 82:a minuten trodde många att matchen var över, och att Bayern hade vunnit titeln. Det var då Muller nickade in Bayerns ledningsmål som Cech inte kunde rädda.


Nu låg Chelsea under, och något behövde göras snabbt. Di Matteo bestämde sig för det andra bytet och bytte in Torres istället för Kalou i den 83:e minuten. 

Fyra minuter efter bytet utjämnades äntligen resultatet och det var Didier Drogba som kvitterade. Ivorianen dundrade in bollen med pannan i krysset, och Neuer hade ingen chans framför Drogbas fantastiska mål. 



Drogba hade en sista chans innan domaren blåste av matchen för förlängning när Chelsea fick frispark på ett bra ställe. Drogba sköt dock över målet. 

Första 15 minutrarna (extra tid)

Chelsea inledde bra, men efter bara tre minuter fick Bayern straff när Drogba fällde ner Ribery i straffområdet. Robben klev fram till straffpunkten men missade målet när Cech räddade hans låga skott. 

Sista 15 minutrarna (extra tid) 

Efter två spelade minuter borde Bayern ha tagit ledningen när Olic tog sig fram till Cechs högra stolpe och passade bollen vidare till Van Buyten som egentligen skulle springa rakt fram till målet och bara pricka in den, men Van Buyten hann inte i tid. 

Eftersom det inte blev några mål fortsattes det till straffsparkar.

Straffsparkar (4-3 till Chelsea efter straffar.)


Bayern, Lahm - Mål

Chelsea, Mata - Miss

Bayern, Gomez - Mål

Chelsea, Luiz - Mål

Bayern, Neuer - Mål

Chelsea, Lampard - Mål

Bayern, Olic - Miss

Chelsea, Cole - Mål

Bayern, Schweinsteiger - Miss

Chelsea, Drogba - Mål


Chelsea (4-2-3-1): Cech; Bosingwa, Cahill, David Luiz, Cole; Mikel, Lampard; Kalou (Torres 83), Mata, Bertrand (Malouda 72); Drogba

Bayern Munchen (4-2-3-1): Neuer; Lahm (c), Tymoshchuk, Boateng, Contento; Schweinsteiger, Kroos; Robben, T Muller (Van Buyten 85), Ribéry (Olic 96); Gomez.

Reaktioner efter vinsten

   
   


  / Rukksar

3 kommentarer:

  1. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! :D :D :D

    Grattis Rukksar!!! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yeeeeeeeeeeeees firade hela natten!!!!!

      Radera
  2. ÄÄNTLIGEEEN!

    Gratttiiis Isac! :D

    SvaraRadera