måndag 23 januari 2012

Drogba 1-0 Sudan. Chelsea till Mallorca. Nytt om Shaw och Willian


Didier Drogba avgjorde Elfenbenskustens första match i gruppspelet efter att han nickade in det vinnande målet i den 40:e matchminuten mot Sudan. Kapten Drogbas mål var alltså matchens ända mål, och kross bollen som Drogba nickade in kom från Salomon Kalou. Det var Elfenbenskusten som hade de bästa chanserna i matchen och var framme vid målen ett par gånger.

Både Kalou och Drogba spelade väldigt bra under matchen, men i den 63:e minuten byttes Kalou ut mot Max Gradel. Andra Premier League spelare som man också fick se var båda Toure bröderna, Tiote och Gervinho.
Elfenbenskustens nästa match spelas på torsdag då de möter Burkina Faso.

                                                   ***


Chelsea åker till Mallorca för att träna i ett soligare ställe den här veckan. Det stod mellan Mellanöstern och Spanien, men Villas-Boas menar att tidskillnaden är annorlunda i Mellanöstern vilket kan vara lite jobbigt för spelarna. Anledningen till varför man åker till ett annat land efter halva säsongen är för att försöka bryta rutinerna på ett sätt och träna på ett skönare ställe med lite andra rutiner.

Igår, alltså i söndags var spelarna lediga från träningen: "Vi gav dem ledigt för en dag, i en annan plats, vi kommer att fokusera på samma sätt. Det var bara en paus från rutinerna, det är inget nytt."
Bossen bytte sedan ämne och kommenterade Fernando Torres som blev utbytt mot Norwich i lördags. Bytet var alltså bara ett normalt byte, och Villas-Boas tycker att anfallaren presterade bra under matchen, däremot säger han att det skulle vara bättre för Torres själv om han skulle lyckats näta i lördags.

"Det viktigaste är hans arbetstakt för laget och det var fantastiskt, men anfallarna lever av mål och det hjälper dem att bygga deras självförtroende. Man kan inte säga att han inte försöker, han gör de rätta rörelserna och finns i straffområdet, och en dag kommer allt gå bra för honom." - sa Villas-Boas.

Den nysignerade Gary Cahill var inte med i matchen mot Norwich, men däremot ska det inte vara några problem med att låta honom få spela i FA Cups matchen mot QPR nu i helgen.

"Han är en topp spelare. Vi köpte en topp spelare som tävlar mot tre andra topp central försvarare, och han kan hota för en startplats."- sa Villas-Boas.

Beslutet i lördags mot Norwich berodde bara på att han inte hade fått tillräckligt med tid i det nya laget och att han inte var redo att ta in all information för en match.

"Vi har en tävling att vinna, en av de mest prestigefulla tävlingarna, och vi kommer att köra med ett av våra starkaste lag."- förklarade portugisen.

När det gäller Frank Lampard så kommer han inte kunna spela för Chelsea mot QPR då han har lite problem med vadmuskeln, däremot ska Lampard vara med truppen i Mallorca och träna den här veckan.

                                                      ***


Det ryktas om att Chelsea, Arsenal, och Manchester Uniter är intresserade av Southamptons tonåriga vänsterback Luke Shaw. Luke som är 16 år gammal nu har spelat för Southamptons ungdomsakademi och har redan tre storlag efter sig. Enligt People ska Chelsea ha erbjudit en miljon pund som har förkastats.


Chelsea är intresserade av Shakhtar Donetsks brasilianska stjärna Willian Borges da Silva, däremot har laget förkastat Chelseas bud. Enligt Shakhtars vd Sergei Palkin har de förkastat Chelseas 16,7 miljoner pund. Tidigare har Palkin sagt att de är redo att sälja den 23-åriga Willian för 25 miljoner pund.

"Vi har fått bud från Chelsea för Willian som värderas till 20 miljoner euro, men han är inte till salu."-sa Palkin till Sky Sports.

Sedan fortsatte han: "När Willian var 19 år gammal betalade vi nästan lika mycket, så vad är poängen med en sådan affär då?"

Till Daily Mail har Palkin sagt så här: "Vi har ingen brinnande lust att sälja spelaren, men i fotboll är vissa saker   omöjliga att undvika."

Andra källor skriver dock att Chelsea har erbjudit 20 miljoner pund för brasilianaren.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar