fredag 16 december 2011

Villas-Boas pratar om Drogba, Lampard och Torres. Nytt om Tiote och Higuain.


På lördag är det dags för borta matchen på DW Stadium mot Wigan, och Villas-Boas har meddelat att Chelsea inte har några nya skador, vilket är en mycket bra nyhet. I videon kan man också lyssna på vad Villas-Boas har att säga om dagens Champions League lottning.

När det gäller Wigan matchen har Villas-Boas sagt att en vinst skulle vara beviset på att Chelsea befinner sig i en bra period just nu. En motiverad Wigan, som Villas-Boas säger, kommer att försöka utmana stort men Chelseas form har varit riktigt bra, och med den formen ska det inte vara några större problem för att besegra Wigan. 

Villas-Boas passade också på att svara på olika frågor om Drogba under presskonferensen, och när frågan om Drogbas kontrakt ställdes så svarade portugisen så här:

"Det ligger mellan ett två-års kontrakt och ett ett-års kontrakt, och vi väntar på att fatta det bästa beslutet."


Villas-Boas klargjorde även att Didier Drogba inte kommer att lämna Chelsea denna säsong, utan att han stannar kvar i klubben och spelar klart hela säsongen, vare sig han får ett två eller ett års kontrakt att signera.

"Didiers betydelse är enkel, det är inte bara för att han presterar nu. Samtalet har pågått sedan början och vi kommer att fortsätta med det. Det är inte bara mitt beslut,  det är ett beslut mellan två parter och vi måste vänta och se."

Villas-Boas har också förklarat att han verkligen inte har några problem med Lampard fastän mittfältaren har spenderat ganska mycket tid på bänken under den senaste tiden. Bossen berättade att Lampard inte bara är den enda spelaren som sitter där ibland, och att det är svårt att låta alla få spela när man har en massa bra spelare i truppen så som Chelsea har. Det är inte lätt att ge alla lika mycket speltid varje gång, förklarade 34-åringen. 

"Jag behandlar alla lika. Det är ganska klart att alla vill spela i varje match. Det vill Frank och även Malouda, Kalou och Paulo göra. Alla vill spela och försöker att vara inblandade."-sa bossen.


"Att Lamps representerar klubbens bästa historia går inte att gömma. Han och JT är nära 600 till 550 framträdanden, dessa är spelare med en massiv uppfattning för klubben och representerar Chelseas framgång, men enligt oss måste varje spelare behandlas lika, och vi försöker att vara så rättvisa som möjligt. Ibland får vi fatta beslut som inte gör alla glada, eftersom det är en 24 manna trupp. Detta är verkligheten av fotbollen, och det finns inga förklaringar till det."

En annan spelare som har suttit bänkad är Fernando Torres då Didier Drogba har börjat från startelvan för hans fantastiska form, men bara för detta betyder det inte att Torres inte har kvar sitt värde i klubben. Bossen förklarar att Torres fortfarande är en nyckel i hans planer.

Det har ryktats om att spanjoren kan vara på väg att lämna Chelsea, men så här säger Villas-Boas:

"Det är inte sant, han är inte tillgänglig för något pris, det är helt säkert."


"Det handlar om samma sak, alla vill vara inblandade mer. Fernando kämpar för en plats med Didier som har en bra form nu, och vi är säkra på att han kommer spela med hans kvalité när han får spela. Det är bara en tids fråga innan vi ser han igen, förr eller senare kommer han att komma, vi vet inte när, men vi måste fatta det bästa beslutet för laget."

"Nicolas Anelka kommer givetvis inte vara tillgänglig mer men vi har Sturridge som tävlar, Romelu Lukaku och Torres. När Didier kommer vara borta kommer vi förhoppningsvis kunna fatta det bästa beslutet. 

                                                          ***


Olika källor hävdar att Chelsea bossen gärna skulle vilja signera Newcastle mittfältaren Cheik Tiote. Detta är inte första gången ivorianen har länkats till Chelsea, utan det gick rykten om att Chelsea ville signera honom i somras.

Newcastle bossen Alan Pardew menar dock att chansen för att Tiote ska lämna Newcastle är väldigt liten. Pardew menar att 25-åringen är en mycket viktig spelare för laget, och kommer att vara lika viktigt i framtiden. Men om det blir så att någon Newcastle spelare lämnar laget så måste det betalas in en stor summa, förklarar Pardew.


Nu sägs det att Chelsea jagar Real Madrid anfallaren Gonzalo Higuain, och enligt en rapport ska Chelsea planera att erbjuda 30 miljoner pund för argentinaren. Daily Star skriver att Chelsea inte har kontaktat Real Madrid angående Higuain ännu, men klubben har alltså visat intresse och ska ta ett till steg inför januari.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar