måndag 26 december 2011

CHELSEA 1 FULHAM 1

Nu har Chelsea spelat ännu en oavgjord match vilket är Chelseas tredje raka oavgjorda match, och detta leder till att vi verkligen halkar efter. Någon  Premier League titel kommer det nog inte bli den här säsongen så det behöver vi inte koncentrera oss på, men nu har Chelsea en ännu viktigare uppgift att tänka på, och det är att försöka stanna kvar på fjärde plats bakom Tottenham som har spelat två matcher mindre än Chelsea. Vi måste också hoppas på att Arsenal förlorar deras match imorgon eftersom en Arsenal vinst innebär att vi hamnar på femte plats. Anyway, Idag fick Chelsea bara ett poäng efter mål av Juan Mata och Clint Dempsey som nätade för Fulham.

Dagens startelva hade fyra ändringar. Fernando Torres som har börjat på bänken ett tag fick äran att börja från elvan medan Didier Drogba satt bänkad. David Luiz som har haft knäskada var tillbaka igen och ersatte Branislav Ivanovic som skadade sig mot Tottenham. Villas-Boas bestämde sig för att låta Frank Lampard ersätta Ramires som var avstängd från matchen, och sedan har vi Oriol Romeu som ersatte den skadade Mikel, och detta ledde till att Raul Meireles flyttade till höger.

Idag mötte Chelsea Fulham på hemmaplan, men varför Chelsea var så himla försiktiga på hemmaplan vet jag faktiskt inte. Det var hemmaplan, och det är då man ska ta för sig, försöka ta sig fram på olika sätt, anfalla som bara den, men det gjorde inte Chelsea idag, speciellt inte under första halvlek. Det blev mycket spel på mitten av planhalvant.

Första halvlek var seg, och Chelsea passade bara bollen bakåt hela tiden och det kändes inte som att de fick upp spelet på något sätt. Fulham hann placera sig rätt och kunde oftast läsa av den sega Chelsea.

Matchens första farliga chans kom från borta laget Fulham, och Chelseas första farliga chans kom efter 15 minuter. Det var Juan Mata som sökte efter Fernando Torres i straffområdet med en krossboll, men Torres som prickade rätt med foten kunde ändå inte pricka in i nätet då Fulhams målvakt Stockdale räddade Fulham från ett underläge.

Strax efter var Chelsea nära på att göra mål igen, och den här gången var det Torres som fixade fram en fin boll till Sturridge, men 22-åringen hade inte turen vid sin sida och sköt förbi. Daniel Sturridge var framme vid målet några gånger och försökte verkligen att ge Chelsea ledningen, men har man inte turen så han man inte den.

I första halvlek bjöds det mest på en Mata och Sturridge show framför målet, medan Torres höll sig utanför straffområdet för det mesta och hjälpte till laget med bland annat fina passningar.

För Fulhams del såg det inte helt omöjligt ut, utan de såg till att skapa deras chanser. Det må vara få chanser, men skapade de chanser så var de farliga, och mer kan man nästan inte begära från ett bortalag som Fulham. Dessutom ska de vara nöjda med deras målvakt som gjorde ett mycket bra jobb.

Chelsea lyckades få en drömstart i andra halvlek då matchens första mål gjordes efter bara en minut. Det var Juan Mata som gjorde målet efter att, Torres som också befann sig i straffområdet, inte lyckades sparka in bollen efter ett inlägg av Ashley Cole. Strax efter målet var Chelsea nära på att göra ett 2-0 mål via hörna, men Fulham lyckades rädda situationen.

Chelsea spelade bättre än första halvlek, men det var fortfarande inte det spelet som man väntade sig av Villas-Boas sida, fortfarande fattades det något. Fulham som var ute efter en kvittering, fick även sin kvittering i den 55:e matchminuten då amerikanen Dempsey sparkade in bollen efter en låg krossboll från Ruiz.

Det första bytet i Chelsea gjordes efter en timme spelad, och det var Florent Malouda som klev in när Frank Lampard klev av. Personligen tycker jag att man skulle kunna ha kvar Lampard och ge honom en lite mer offensivare roll på planen.

När det var 20 minuter kvar gjordes det andra Chelsea bytet och den här gången var det Sturridge som fick lämna matchen och ge plats till Didier Drogba. Återigen tycker jag att Villas-Boas borde ha låtit Sturridge stanna kvar och ta ut Fernando Torres istället. Ett onödigt byte ledde till att Torres fick flytta till höger sida vilket inte passade honom riktigt. Det tredje bytet gjordes i 80 minuten då Ferreira kom in med sin Zorro mask och Bosingwa fick kliva av.

Flera mål blev det inte i matchen, men ett par chanser uppstod både från Fulham och Chelsea, men det var Chelsea som hade flest chanser och var nära på att göra mål ett par gånger innan slutsignalen.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa (Ferreira 80; D Luiz, Terry (c), Cole; Meireles, Romeu, Lampard (Malouda 61); Sturridge (Drogba 70), Torres, Mata.

Fulham (4-3-3): Stockdale; Kelly, Senderos, Hangeland,J A Riise; Dembélé, Murphy (c), Dempsey; Ruiz, Sa (Kasami 81), Frei.