onsdag 23 november 2011

Inför Bayer Leverkusen. RIP Jim Lewis. Villas-Boas får betala böter


Idag är det dags för Chelseas andra möte mot Bayer Leverkusen i Champions League, och den här gången ska matchen spelas på BayArena i Tyskland. I det förra mötet mot Leverkusen vann Chelsea med 2-0 på hemmaplan. Truppen befinner sig i Tyskland just nu och förbereder inför mötet.

Under matchen kommer man lägga extra mycket märke till försvaret eftersom det är det området som har ställt till det i de senaste matcherna, men Villas-Boas är inte orolig över hans försvarare, speciellt inte över David Luiz och Alex.

"Alla har rätt att ha sin åsikt, och min åsikt om David är att han är en väldigt bra spelare. Han är snabb och har fantastiska egenskaper. Man brukar inte få mittbackar med hans tekniska förmåga och som är så ung, och han har fortfarande mycket tid kvar för att utvecklas. Jag är säker på att han kommer utvecklas till en av de bästa mittbackarna i världen."- sa Villas-Boas.


Många hävdar att David Luiz är en spelare som oftast "flyger in i tacklingar", och så här säger Villas-Boas om det:

"Att flyga in i tacklingar är baserad på hans läsning och förväntningar i spelet, och det är en kvalité. Det är upp till domaren att döma om den förväntan kommer för aggressivt, men jag som manager måste hjälpa till alla spelare för att utvecklas på ett och ett annat sätt."

"Alla av dem är inte perfekta, men vi är här för att hjälpa dem för att de ska utvecklas eftersom de är dem som tar oss till framgång."

Villas-Boas tog upp ett exempel då han nämnde Gerard Pique. Han menar att det inte funkade för Pique i Manchester Untied, men sedan när han började spela för Barcelona blev han helt plötsligt en av de bästa mittbackarna i världen, och Villas-Boas är säker på att Pique fick en massa kritik innan hans succé.

Alex som har spelat i två Champions League matcher den här säsongen fick inte spela mot Liverpool. Dock tycker inte Villas-Boas att detat betyder att de inte tror på 29-åringens förmågor.


"Det kommer alltid finnas spelare med mer tid på planen än de andra, detta betyder inte att vi inte tror på Alexs förmågor."-sa AVB.

sedan fortsatte han: "Det är därför han fick spela i några viktiga matcher så som mot Blackburn efter vår förlust mot Arsenal."

"Vi har fullt förtroende för honom som spelare. Jag var i Chelsea när vi fick honom från PSV i 2007, och i det ögonblicket var han ett stort köp. Hans fysiska förmågor är ett enormt plus, även hans ledarskap och hur han läser av spelet. Han gick igenom en period med skador förra året, men vi har full tillit i den 26-manna truppen som vi har."


Det är dock inte 26 spelare som har fått åka med till Tyskland, utan nu är det 21 stycken, och Nicolas Anelka och Paulo Ferreira är två spelare som inte har åkt med. Inga nya skador inom truppen har meddelats.

"Vi har en mycket bra möjlighet till att kvalificera oss. En seger är vad vi söker med alla våra styrkor."- sa Chelsea bossen.

Fransmannen Florent Malouda är en av de spelare som är med i truppen, och han berättar att det enda de vill idag är en vinst. Malouda tror också att detta är en match då Chelsea kan komma igång igen och rätta till de felen som har gjorts i de senaste matcherna.


"Topp lag som inte presterar brukar få kritik, och de tär normalt. Men vi tror på varandra och det är den perfekta attityden." - sa Malouda.

"Vi, spelarna, tar ansvar. Lösningen är inte att skylla på tränaren, vi går till planen där vi antingen spelar bra eller dåligt. Vi har alla de ingredienser i klubben för att prestera, och det har vi gjort förut."

Juan Mata förklarar att spelarna är väldigt ledsna och besvikna efter förlusten mot Liverpool, men för att bli glada igen måste Chelsea vinna den här matchen.


"När Champions League började ville vi hamna på första plats i tabellen, och vi har den möjligheten, men vi måste vinna i Tyskland."

"Från och med idag måste vi börja med ett nytt mål, och det är att vinna i Tyskland, att kvalificera oss inför nästa omgång i Champions League. Det är som final för oss eftersom Bayer Levekusen är nära oss och vi behöver tre poäng."- sa Mata.


"Vi måste vara ett kompakt lag, tillsammans, göra vad vi vet att vi ska göra eftersom vi fortfarande är ett bra lag med mycket bra spelare, och detta måste vi visa tillsammans på planen."

Sist Chelsea mötte Bayer Leverkusen:


                                                          ***
Chelsea har förlorat ännu en före detta Chelsea spelare, och den här gånger är det Jim Lewis som har avlidit. Lewis hann bli 84 år gammal, och var en av de spelarna som var med när Chelsea vann ligan för första gången. Jim Lewis signerade för Chelsea 1952, och därefter lyckades han göra 40 mål för Chelsea i 95 matcher.Vila i frid!

                                                ***

FA har bestämt sig för att ge Villas-Boas böter på grund av olika kommentarer efter QPR matchen som han har sagt i media. Tränaren måste betala 12 000 pund. / Rukksar

2 kommentarer: