onsdag 26 oktober 2011

Everton vs Chelsea


Idag är det dags för Carling Cup, och Chelsea möter Everton på Goodison Park. Det här mötet är väldigt speciellt eftersom det var just mot Everton som Chelsea åkte ut ur Carling Cup i fjol. Båda matchen på bortaplan och hemmaplan avslutades med ett oavgjort resultat. Det sista mötet ägde rum på Stamford Bridge, och eftersom den matchen slutade oavgjort var man tvungen att avsluta matchen med straffar, och Chelsea förlorade.


Sammanlagt har Chelsea mött Everton 164 gånger och haft 62 vinster medan Everton har vunnit 50 gånger. Everton har aldrig vunnit Cupen, och så här har det sett ut för The Toffees i de tio senaste åren i Carling cup:


2001/02 - 2nd round
2002/03 - 4th round
2003/04 - 4th round
2004/05 - 4th round
2005/06 - 3rd round
2006/07 - 4th round
2007/08 - semi-final
2008/09 - 3rd round
2009/10 - 4th round
2010/11 - 3rd roundSist Chelsea mötte Everton var inte så länge sedan, utan båda lagen möttes i Premier League den 23:e oktober på Stamford Bridge, och Chelsea vann den matchen med 3-1. Så Chelsea kommer definitivt besöka Goodison Park med enormt mycket självförtroende på grund av vinsten fastän det är bortaplan den här gången.


Everton har lyckats näta in 15 mål hittills, där Drenthe och Vellios har gjort två mål var.

De spelare som inte kommer få spela för Chelsea idag är Didier Drogba som är avstängd i tre matchen, Ashley Cole som är avstängd i en match och Jose Bosingwa som missar en match också på grund av avstängning. Frank Lampard och John Terry måste ta det lugnt under matchen eftersom båda har fått fyra gula kort emot sig och om de får ett till kommer det att leda till avstängning. Raul Meireles kommer inte kunna spela för Chelsea eftersom han spelade för Liverpool innan dead line.


Bossen har meddelat att Ramires blir kvar på Cobham och att vi troligen kommer få se honom mot Arsenal i helgen. Men Fernando Torres som har varit avstängd är tillbaka och kommer att spela.

"Vi har tränat i två dagar för att återhämta oss och alla är i rätt sinnesstämning. De är så klart inte glada över förlusten men de är i rätt sinnesstämning." - sa Villas-Boas.

"Vår utmaning är att vinna flest titlar som möjligt så det här är en match att vinna. I större bild kommer sedan Arsenal upp efter en Premier League förlust och vi behöver ett svar, men Carling Cupen är också lika viktig. Vi har bestämt oss för att låta de yngre spelare få speltid i den här tävlingen och vi ska försöka hålla oss till det, men vårt engagemang är att vinna matchen."-förklarade AVB.

"David Moyes hade ett starkt lag i deras senaste Carling Cup match mot West Brom så tävlingen är viktig för dem. De gjorde stadiga framsteg tills Merseyside derbyt där de hade otur och spelade med 10 män."

"Vi lyckades spela väldigt bra mot dem hemma vilket var oerhört glädjande"-säger Villas-Boas.

"De är alltid ett organiserat lag och de kan alltid överraska, men den här matchen är viktig för båda lagen."- AVB.

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Tror Torres kommer fixa det för oss ídag !

    SvaraRadera
  2. har någon nån bra stream

    SvaraRadera