lördag 4 juni 2011

Jacopo Sala lämnar Chelsea, Malouda gör mål för Frankrike och Hiddinks Turkiet spelar oavgjort

Nu är det officiellt att Jacopo Sala följer med Mancienne till Hamburg. Den 19-åriga Sala hade en stor roll när Chelseas reserv vann FA Youth Cup 2010. Den italienska mittfältaren spelade för reservlaget 12 gånger förra säsongen. Tack för allt Jacopo Sala!

På tal om Hamburg, så skriver Mail Online att klubben skulle vilja värva ännu en Chelsea spelare. Nu sägs det att Hamburg har visat intresse för Jeffrey Bruma, och de planerar redan på att lägga bud. Hamburgs sportdirektör Arnesen var på Stamford Bridge förra månaden för Mianciennes skull, men nu när Hamburg även har värvat Jacopo är det inte omöjligt att han var i London för flera Chelsea spelare.

" Jeffrey Bruma är i Holland nu, men efter det ska vi träffas och prata. Vi kommer att bestämma det bästa för Hamburg och Bruma."- Arnesen.

***

Malouda lyckades näta för Frankrike igår efter mötet mot Vitryssland när matchen slutade med ett oavgjort resultat. Malouda gjorde det enda målet för Frankrike när han tog emot en fin assist från Benzema och Sagna.Vitryssland fick ett gratis mål när Abidal gjorde ett självmål. Frankrike ligger fortfarande på första plats i grupp D med fyra poäng mer än andra platsen.

Michael Essiens Ghana lyckades vinna deras match mot tio manna Kongo i deras African Cup när Ghana lyckades göra tre mål och Kongo ett mål. Målen gjordes under andra halvlek, då Ghana gjorde de två första målen som gjordes av Issac Vorsah och Prince Tagoe. Kongos Fabrice N'Guessi lyckades sedan ge Kongo hopp när han gjorde 1-2 målet, men hoppet för en vinst försvann mer när Emmanuel Agyemang-Badu nätade in tredje målet för Ghana. Essien fick spela 73 minuter innan han byttes ut mot Derek Boateng.

Milan Lalkovic spelade hela 90 minuter för Slovakien i U21:an när de mötte Lettland i European Under 21 Championship kvalificering. Slovakien vann med 2-0 efter mål av Juraj Vavrik och Lukas Stetina. Nu ligger Slovakien på första plats i grupp 9.

Hiddinks Turkiet lyckades inte besegra Belgien efter 1-1 resultatet. Chelseas Gökhan Tore satt som avbytare under hela matchen och fick inte hoppa in i matchen. Efter bara tre minuter lyckades Marwin Ogunjimi näta för Turkiet, men efter 22 spelade minuter var Belgien där och utjämnade resultatet när Marwin Ogunjimi kvitterade i den 22:a minuten. Belgien hade en stor chans att vinna matchen i den 73:e minuten när de fick straffspark, men Axel Witsels skott åkte över målet. Matchens resultat betyder att Turkiet nu ligger en poäng ifrån Belgien som ligger tvåa.

På tal om Hiddink så berättade han att hans tid i Chelsea var fantastisk, efter matchen med Turkiet. När en engelsk journalist kom fram till Hiddink och berättade att Terry hade pratat väl om Hiddink så sa han så här skrattande: