söndag 1 maj 2011

Nu ligger Chelsea bara tre poäng bakom United


Tack Arsenal, tack Wenger, och tack Ramsey! Detta kunde inte bli bättre! Ni vet givetvis vad jag pratar om just nu? Ja, jag pratar om Arsenals vinst mot United. Nu mina vänner, nu ligger allt i Chelseas händer. Nu kan Chelsea vända det hela och vinna ligan i år igen. Jag kan inte fatta att vi faktiskt fightar om liga titeln, detta är helt ofattbart och underbart. Eftersom Arsenal har vunnit så ligger Chelsea bara tre poäng bakom United. Nu måste Chelsea vinna deras nästa match som är mot just United och vinna tre viktiga poäng.

" Vi måste förbereda oss inför nästa match, vilket är mot Manchester United, och vi  måste vinna den matchen." - Ancelotti

Vi hade en oerhört viktig match igår som vi vann, och det är också en anledning till varför vi kan pusta ut och sträva efter titeln. Så här uttalade Ancelotti efter vinsten:

"I de första 20 minuterna spelade vi bra, och Fernando var engagerad, men efter detta hade vi det lite svårare med att passa bollen till honom. Drogba spelade också bra, och de båda spelade bra för laget, det är bra."


Matchen innehöll tre mål, ett från Tottenham och två från Chelsea. Men Chelseas båda mål har blivit mycket omdiskuterade och det är en stor andel som tror att båda målen inte skulle har varit mål. Ancelotti själv uttalade att han tyckte att Chelsea hade turen med sig och vann matchen.

"Vi kan säga att beslutet var fel och att vi hade tur. Vi måste acceptera när saker och ting inte är rätt, men också när situationerna är emot oss." - förklarade den italienska managern.

Harry Redknapp höll med Ancelotti och tyckte att Chelsea hade med sig turen, men däremot tycker han inte att huvuddomaren gjorde något fel eftersom han förstår att det var mycket svåra vinklar att bedöma målen ifrån.Ancelotti gjorde två byten under matchen, och det var Torres och Essien som fick hoppa av. Enligt Ancelotti var det inte fel på Torres, utan Chelseas kunde inte anfalla på rätt yta, och det är därför han valde att låta Kalou få spela. När det gäller bytet mellan Essien och Ramires var det inte heller fel på Essiens spel, utan han ville inte riskera och låta honom spela i 90 minuter efter skadan.

/ Rukksar

5 kommentarer:

 1. Underbart, sällan har man varit så glad åt att Arsenal har vunnit! satt minst lika engagerad idag som på matchen igår.

  Men det är lätt att få hybris. Man Utd på old trafford är förmodligen den svåraste matchen under en pl-säsong, aa kanske till och med i världen.

  Jag förstår att Ancelotti vill ha igång Torres, det är lixom hans plikt när man betalat en halv miljard. trots det hoppas jag att vi går tillbaka till 4-3-3 mot united. Kalou och Malouda har verkligen toppat formen nu mot slutet och dessutom spelar Drogba oerhört mycket bättre i ett 4-3-3 system än i ett 4-4-2. Anelkan såg visserligen helt ok ut igår, men man kan inte blunda för att resultaten har uppnåtts när vi spelat Malouda-Drogba-Kalou. Dessutom känns det oerhört skönt att se Obi Mikel börja hitta tillbaka till fjolårets spel.

  Vet inte riktigt hur allvarligt läget är med Essien? vi behöver verkligen honom i ett 100% slag, för han blir en nyckelspelare i matchen nästa helg. allt handlar om att kväva ytorna för Rooney, och jag tror tyvärr att Ramires väger lite för lätt där.

  Till sist vill jag bara säga att jag är oerhört imponerad av Ancelottis och Redknapps sportslighet. Framförallt Redknapp, som förmodligen förlorade all chans på en fjärdeplats igår, men som ändå inte lägger någon som helst skuld på domaren. man kan ju bara tänka vad SAF hade sagt i det läget...

  SvaraRadera
 2. Sa i feb att vi skulle vinna PL och säger det fortfarande. Sen tror jag inte vi behöver kväva allt på Rooney utan även Chicharito som är överallt alltid.


  Chelsea For PL-Gold!

  SvaraRadera
 3. - Nu är det banne mig dags att vinna över Manchester United också! GIVE THEM HELL och ta över förstaplatsen!

  SvaraRadera
 4. Anonym, det kommer bli en mkt svår match mot United på Old Trafford där de är som vassast! Dock tror jag att Ferguson börjar bli lite nervös nu när de förlorade mot Arsenal också. Kan påverka en aning, dessutom har vi en fördel med att vi inte är kvar i CL vilket Untied är. United kmr alltså ha CL match innan de möter oss.

  Jag förstår det där med torres, jag tror att Abramovic säger till Ancelotti varje gång att låta Torres få spela. Vi får hoppas på att han kommer igång MER. Ett mål räcker inte.

  Kalou, Malouda och Drogba är fantastiska just nu, och håller med om att det känns nice att få se Mikel spela oftare!

  Jag vet inte hur säker Ramires är just nu, men jag tror Essien skulle klarat av det bättre än Ramires, så jag hoppas på Essien, men som du säger, han måste vara 100%, och när Ess är som bäst är han mkt vass!

  Jag har fått respekt för Redknapp! Riktig gentleman! :)


  Robyn, jag kmr ihåg när du sa det, och jag kmr ihåg att jag inte trodde på dig helt! IM SORRY! :)

  JA Hoda, NU tar vi över förstaplatsen FO SHO!

  SvaraRadera
 5. absolut, håller med om att hernandez är en klasspelare. men väldigt många av hans mål kommer på pass från just Rooney. Även Giggs måste uppvaktas hårt, han verkar ha hittat formen något enormt.

  SvaraRadera