tisdag 12 april 2011

MANCHESTER UNITED 2 CHELSEA 1


Där tog drömmen slut, där förlorade vi titeln igen, där vann United. Usch vad det känns tungt just nu! Det var den här titeln man läste om och hoppades på att vinna fastän det gick dåligt i ligan, man kunde trösta sig själv med orden, vi är fortfarande kvar i Champions League. Aja, hänt är hänt, nu gäller det att se framåt och hoppas på att de sista matcherna i ligan går bra, och att Chelsea kommer tillbaka med ny glöd nästa säsong.

Vad var felet idag då? Jag tycker att Chelsea inte alls var stabil. Chelsea hade det väldigt svårt att avsluta deras chanser och så uppstod det oerhört mycket fel pass. Med fel pass menar jag att Chelsea passade fel och United fick bollen, och att spelarna oftast gjorde fel beslut vilket resulterade helt misslyckande passningar. Dessutom var det ett oerhört misstag att låta Torres få starta från elvan, det var nästan som att man kastade bort 45 minuter och bjöd United på ett mål. Anelka och Drogba var klart de bättre anfallarna, och under senaste tid har detta varit en självklarhet och vi har kunnat se det med våra egna ögon, men ändå, ändå får han börja från början i en sådan viktig match och slösar bort hela 45 viktiga minuter som Drogba kanske skulle kunna näta in ett till mål. Torres var helt borta, Torres fanns inte och syntes inte! Drogba kom in och visade genast glöd och kraft. Han för fram hela anfallet.

Sen har vi också Lampard som saknas i Chelsea. Lampard har ingen som helst kraft när han skjuter skott, och det har har inte på grund av att han helt enkelt inte vågar! Varför vågar han inte? Jo, han har inte samma självförtroende som Super Frank annars brukar ha. Frank är en viktig spelare för Chelsea, en viktig maskin för mittfältet som gör så att hela mittfältet kommer igång, men nu funkar han inte lika bra, och det uppstår genast problem.

Sedan måste jag bara kommentera det sena bytet när Alex byttes ut och när Ferreira kom in. Alltså, what? Vi behöver mål, inte försvara! Kom igen, ta in Benayoun! Han skulle åtminstone ändå springa framåt och försöka näta, inte försvara.. Sen finns det en sak till, och det är att jag inte tål Nani och hans acting, Ramires nuddade inte ens han! En annan sak som inte var bra var att Chelsea fick så många gula kort under första halvlek!Ancelotti överraskade oss med en anfallare det vill säga Torres i startelvan och med Anelka och Lampard bredvid. Drogba satt alltså bänkad. Malouda var djupare in i mittfältet och Alex fick faktsikt börja från starten som central back, och Ivanovic fick flytta till höger sida.

Under första halvlek hade Chelsea och United delade chanser enligt mig. Chelsea lyckades få mest bollinnehav men det var slutet som inte funkade. Däremot kändes det som att United hade det mycket lättare att ta sig fram när de väl fick bollen än Chelsea som mest passade runt och hade det svårt att ta sig fram och anfalla. Oftast var det oerhört svårt att ta sig igenom mittfältet.

Tidiga chanser uppstod till exempel av Torres, Anelka och Rooney. I den 14:e minuten uppstod däremot en fantastisk chans för Chelsea när Malouda bjöd på en vacker assist till Lampard som inte lyckades avsluta det hela så som tänk då skottet var för löst. Mittfältaren hade ännu en chans i den 18:e minuten via frispark. Anelka som inte lyckdes pricka in bollen i mål i den 22:a minuten rakt in i krysset lyckades däremot prestera bra under matchen. Dessutom missade han en friläge när Van der Sar istället hann att ifrån bollen innan Anelka hann att skjuta iväg bollen i mål.

I den 26:e minuten hade Chelsea tur, för Chicharitos mål dömdes till offside, vilket var helt rätt dömt av domaren. Men detta var inte slutet för Hernandez, för i den 44:e minuten precis innan halvlek lyckades Giggs servera en fin boll till honom som han sedan nätade in lätt genom att dyka upp från ingenstans.

Efter pausen gjorde Ancelotti ett logiskt byte när han bytte ut Torres mot målgöraren Drogba. Drogbas första chans uppstod av en boll från Ivanovic och i den 56:e minuten beslöt sig Drogba för att skjuta ett skott vilket inte blev mål. En frisparks situation uppstod vid den 59:e minuten för ivorianen vilket också skulle kunna leda till ett mål. I den 60:e minuten byttes Anelka ut mot Kalou vilket jag inte tycker var rätt.

Under andra halvlek hade båda lagen återigen chanser, men tillslut lyckades de kungsblåa laget göra ett mål. Målet gjordes av Drogba i den 76:e minuten när han tog emot bollen från Essien, men däremot kunde laget inte fira länge då Uniteds Park gjorde det andra målet under samma minut. I den 86:e minuten besluter Ancelotti sig för ett nytt byte, och Alex fick hoppa av när Ferreira steg in. Sedan får vi ju inte glömma det röda kortet i den 69:e minuten när Nani påstod att han fälldes ner av Ramires.

Chelsea (4-3-2-1): Cech, Ivanovic, Alex (Ferreira 81), Terry (c), Cole; Ramires, Essien, Malouda; Anelka (Kalou 59), Lampard; Torres (Drogba h-t).

Man United (4-4-1-1): Van der Sar; O'Shea, Vidic , Ferdinand, Evra; Nani (Valencia 74), Carrick, Giggs, Park;Rooney;Hernandez.

Det ska gå bra nästa match إن شاء الله

/ Rukksar

4 kommentarer:

  1. Jag tycker om Carlo väldigt mycket och jag vet hur mkt han tycker om spelarna och klubben men han har ingen framtid i Chelsea. Med dessa spelare på planen så måste man nå bättre resultat och hur, hur tänker man när man byter in Ferreira när man behöver göra två mål??

    Näe, misstagen börjar bli för många..

    SvaraRadera
  2. Jag tkr okcså om Ancelotti väldigt mycket, men som du säger, hur tänker man när man byter in Ferreira när det behövs mål?! Jag vet inte hur han tänkte där om jag ska vara ärlig..

    SvaraRadera