onsdag 6 april 2011

CHELSEA 0 MANCHESTER UNITED 1


Vänta, vänta, vänta.. såg jag att kvällens bästa anfallare byttes ut istället för Torres som var duktigare idag än innan men inte lika vass som Drogba? Såhär tycker jag, Torres var aktivare än vad han brukar vara och det är så klart ett plus, det håller jag med om, men eftersom det skulle ske ett byte i Chelsea skulle jag inte, om jag var Ancelotti, byta ut Drogba. Varför? Jo, för att han visade oss farliga chanser hela tiden, var aktivare, visade fina assister och jag är hundra procent säker på att om han skulle vara kvar där uppe med Anelka så skulle det tillslut bli ett mål.

Det var helt rätt att Anelka kom in, för anfallaren visade  genast chans efter chans, men att Drogba lämnade planen tycker jag inte var rätt. Och det är sånt här som kan irritera en spelare tillslut, det är klart att har den här frågan om varför han byttes ut fastän han spelade bra. Varför detta hände har jag ingen aning om, kan bero på den summan Abramovic betalade för Torres, men eftersom detta var ett så oerhört viktigt möte skulle jag åtminstone försöka att glömma bort summorna och göra ett logiskt byte idag. Synd att han måste lämna planen precis nu när han börjar komma i form. Oerhört besviken när det gäller bytet, och nej, jag gnäller inte för att Drogba är min favorit spelare, det lovar jag!


Sedan finns det en annan situation som går att diskutera, och det är att det klart och tydligt skulle vart straffspark för Ramires! Eftersom vi inte fick vår första straff skulle det inte förvåna mig om Torres situationen också ledde till straffspark, men domaren dömde hårt. Lite komiskt  att han istället delade ut ett gult kort till Torres som enligt domaren filmade, men alla domare skulle nog inte dömt likadant där.

När det gäller självaste matchen så tycker jag att det var jämnt. Precis så som jag hade tänk mig, sen är det ju synd att Rooney lyckades ta sig fram och göra det där målet när Chelseas backlinje hade glömt bort honom en aning. Sen måste jag nämna Drogbas bisicleta skott som inte prickade in rätt, och om det där skottet skulle bli ett mål skulle nog Rooneys bisicleta få lite konkurrens! Jag måste också säga att jag är oerhört imponerad av Uniteds målvakt, Van der Sar som bjöd på en massa fina räddningar, och såg till att Chelseas nolla inte sprack. Ja, just det, sen får vi inte glömma Drogbas skott som träffade stolpen, och som Torres inte kunde sparka in, och Lampard som sedan försökte att avsluta det hela men inte lyckades när Evra rensade bollen precis vid mållinjen!

Men nu till största händelsen efter kvällens match, och det är att Chelsea har förlorat hemma mot United på Stamford Bridge med 1-0. På tisdag mötts lagen igen, men på Old Trafford, och då gäller det att göra minst två borta mål, och försöka se till så att United inte gör mål vilket kan vara ganska svår, men jag tror på Chelsea.


Idag bestod startelvan av Torres längst fram med Drogba, medan Anelka satt på bänken. Zhirkov ersatte Malouda, och Ivanovic tog över Luizs plats bredvid kapten Terry. Uniteds Ferdinand var tillbaka idag efter två månaders skada, och Hernandez fick spela bredvid Rooney vilket var deras största nyhet medan Nani satt bänkad. Ferguson lät Valencia och Park spela på yttern.

Matchen startade med en ganska så tidig chans från hemmalaget när Torres steg fram och försökte näta, och bara fem minuter efter var spanjoren där igen och sköt bollen rakt på Uniteds målvakt. Inte långt efter var det Uniteds tur, och den här gången skapades mål chansen av Ji-Sung Park via pannan. I den 18:e minuten var det dags för dags för Chelseas ivorian Drogba att skjuta ett skott, som den här gången också räddades av målvakten.


Chelsea hade sina chanser, men United fick ett mål istället för en andra chans. Målet gjordes av Rooney i den 23:e minuten efter en mycket bra pass från lagkamraten Giggs. 1-0 till United. Efter Rooneys mål försökte Chelseas båda anfallare kvittera, men ingen av de lyckades lura Van der Sar. Efter både Torres och Drogbas chans var även Lampard nära och Uniteds Chicharito.

I den 44:e minuten hände något som fick alla Chelsea supportrar hoppa upp när det såg ut som att en kvittering var mycket nära, när Drogbas skott träffade stolpen, och Lampard försökte sedan pricka in den på returen men lyckades inte då Evra rensade precis vid mållinjen.


Efter andra halvlek lyckades United få in bollen i mål igen, men Chicharito var dock offside, så målet dömdes bort vilket var helt rätt. I den 56:e minuten skulle Drogba däremot kunna göra ett mycket fint mål om hans bisicleta inte åkte förbli målet. I den 70:e minuten var det dags för dubbelbyte hos Chelsea då Anelka ersatte Drogba, och Zhirkovs ersattes av Malouda. Med bara fyra minuter spelat hade båda avbytarna lyckats skapa chanser, dessutom var även Torres nära i två situationer. I den 78:e minuten uppstod det ett till byte, och den här gånger var det Bosingwa som fick lämna planen när Mikel fick komma in i matchen då han tog Essiens plats medan Essien flyttade ner som höger back.

Lampard lyckades bjuda på fina frisparkar inom bara några minuter som skulle kunna leda till mål för Chelsea. Backen Ivanovic lyckades också skapa en fin chans i den 85:e minuten, och Van der Sar som lyckades rädda Ivanovics skott lyckades också rädda Anelkas skott efter bara en minut. det var däremot nära på att Nani skulle ge United ett till mål om inte Cech skulle tagit bollen ifrån honom i den 87:e minuten.
Vid slutet fick man se mycket av Anelka då han visade oss två farliga chanser igen i den 87:e och 89:e minuten.

Chelsea (4-4-2): Cech; Bosingwa (Mikel 77), Ivanovic, Terry (c), Cole; Ramires, Essien, Lampard, Zhirkov (Malouda 69); Drogba (Anelka 69), Torres.


Manchester United (4-4-2): Van der Sar; Rafael (Nani 50), Ferdinand, Vidic (c), Evra; Valencia, Carrick, Giggs, Park (Smalling 90+3); Rooney, Hernandez (Berbatov 77)

Det ska gå bra för Chelsea nästa match, إن شاء الله !


/ Rukksar

9 kommentarer:

  1. - Jag beklagar förlusten hjärtat! Såg highlightsen och blev också chockad när han bytte Drogba med Torres! Hur fan tänkte han där? Har han fortfarande inte insett hur jävla dålig den jävla spanjoren är? Är så trött på honom! Visst, han gör väl några bra saker ibland men det betyder fan inte att man ska låta honom ersätta Drogba! Ahh så jävla besviken! Eller nä besviken är nog inte det rätta orden för efter allt jag hört, läst och sett (highlightsen) så var det Chelsea som hade matchen! Ångrar att jag såg Barca- Shakhtar istället men ville verkligen se ukrainarna förnedras och det gjorde dem! 5-1! Helt jävla sjukt! Men vet du vad? Ännu är hoppet inte över för Chelsea! Jag vet att de kommer tillbaka och jag vet att de kommer vinna nästa match! Och då jävlar kommer jag inte missa den! Men nu är det bara att blicka frammåt och fokusera på ligan! Ni möter väl Wigan? KÖR ÖVER DEM SÅ KOMMER ALLT LÖSA SIG! Godnatt vännen!

    SvaraRadera
  2. Tack söta Hoda, det värmer!
    Precis, nur är det bara att fortsätta och koncentrera! Chelsea har en stor chans det vet jag, men så surt att det händer såhär på hemmaplan! Nåja, blev gladare av din kommentar! :)

    Jaaa ojojoj 5-1, Barca är verkligen heta i år, känns nästan som att de kommer komma till final!

    Hihi, yeah wigan it is, och då kommer jag befinna mig på stamford bridge in sha allah! :D

    Godnatt vännen, och förstår att du e ledsen över Mexes beslut, va inte det, vi vill inte se dig ledsen! <3 <3

    SvaraRadera
  3. - Inget att tacka för! Finns här för dig! Åh ja, det är bara att vinna för att klättra upp i tabellen! Det ser ju jävligt jämt ut just nu så vi får hoppas Tottenham och Arsenal förlorar!

    - Haha ja ellerhur! No way? Ska du dit? Gud vad kul! Är så avundsjuk på dig just nu! Fast du kan väl packa ner mig? Haha söt du är, det kommer gå över <3 Man är ju van nuförtiden.. Förrädarlistan blir ju bara längre och längre.. Aja godnatt fina du! Kram <3

    SvaraRadera
  4. Det får vi verkligen hoppas på! Yes, drar imorgon eller idag, den 7:e? Du, jag håller på att packa just nu, så det är bara att komma över! finns plats i väskan ingen fara :D

    Godnatt sötis!:) <3

    SvaraRadera
  5. - Det är ju den sjunde idag! Haha dont worry tar tåget nu! <3 Fast om du nu råkar tappa väskan så kan du väl hälsa Drogba från mig? <3

    SvaraRadera
  6. hahaha jag var inte säker om kl var över 12! haha :P

    Sjukt bra ju, skynda skynda!! Men tror du verkligen att jag ska tappa min väska Hoda? Finns ingen chans att jag gör det, bara så duvet, vi ska stanna hos Drogba första natten sen hos Ancelotti de sista dagarna :) <3

    SvaraRadera
  7. Bytena var katastrofala igår.. Mikel? Varför byter man in Mikel när man måste göra mål och självklart skulle Drogba vara kvar men samtidigt ville jag ha kvar Torres också för jag tycker han gjorde en väldigt bra match.

    Uefa vill inte att vi ska vinna CL.. hur kan linjeman, straffdomaren och huvuddomaren, hur kan ALLA TRE missa den??? Så tragiskt..

    Alla tror att United redan är klar för semin men vi ska allt visa dem på OT. Om Inter kunde vända på Bayern på Allianz kan vi göra det på old trashford!!

    SvaraRadera
  8. Alla tror att United redan är klar för semin men vi ska allt visa dem på OT. Om Inter kunde vända på Bayern på Allianz kan vi göra det på old trashford!! - BRA SÅ SKA DET LÅTAAA!

    SvaraRadera
  9. Hej! Vore du möjligtvis intresserad av att blogga om Premier League på RuleBritannia.se? Hör av dig via min mailadress!

    SvaraRadera