söndag 24 april 2011

Bara fyra matcher kvar innan säsongen tar slut


Yes, yes, yes och yes! Arsenal förlorade mot Bolton med 2-1, och jag måste ju tacka Chelsea spelaren Daniel Sturridge för 1-0 målet! Tack Sturridge, ser framemot att få se dig i Chelsea igen. Detta var det rätta beslutet för Chelsea, alltså att låna ut Sturridge. Vi ser redan att han har utvecklats enormt mycket och jag tror inte att detta skulle kunna ske lika snabbt om han stannade kvar i Chelsea och inte fick lika mycket spel tid. Sturridge är inte den typen av spelare som ska spela med reservlaget, men Sturridge var inte den spelaren som var redo att ersätta Drogba. Men en klubb som Bolton passade honom perfekt där han nu får både får mer speltid och utvecklas för varje dag.

Vet ni vad Arsenals förlust innebär? Jo, det innebär att Arsenal först och främst kan glömma bort andra platsen och även glömma bort titeln! Vet ni vad som är det roliga med det hela? Det är att Arsenal ännu en gång inte vinner en titel, och att alla de Arsenal supportrar som trodde att Chelsea inte skulle få en Champions League plats i år är nu helt knäckta.


Men, innan jag njuter och skrattar för mycket måste jag säga att Chelsea har två viktiga och svåra matcher kvar som vi måste se till att vinna. Det är Tottenham och Manchester United, sedan ska vi aldrig underskatta Everton, för det där är ett lag som alltid är jobbig på något sätt. Förstår ni vad jag menar? Man vet aldrig om det blir vinst eller inte, ibland kan lag som Everton vara jätte svåra att möta och ibland helt tvärtom. Dessutom åkte Chelsea ut ur FA cupen mot Everton, men nu har Chelsea mycket bättre form än vad laget hade när de åkte ut ur FA cupen, så den här gånger tror jag att Chelsea besegrar Everton lätt.  

Så här ser spelschemat ut för Chelsea innan säsongen tar slut:

Tottenham, hemma den 30:e april
Man United, borta den 8:e maj
Newcastle, hemma den 15:e maj
Everton, borta den 22:e maj

Fyra matcher kvar, vad tiden har gått snabbt! Nu börjar det kännas sorgligt helt plötsligt, jag kommer sakna Chelsea matcherna under sommaren mer nu när det inte heller kommer finnas VM eller EM att kolla på! En fotbollsfri sommar, vad tråkigt!

Men det jag vill säga efter att ha kikat på spelschemat är inte att jag kommer sakna matcherna utan att de svåraste mötena är, enligt mig, Tottenham och Man United. Ska vi kika på Uniteds spelschema kanske, eftersom att de är dem som ligger på första plats?

Schalke, borta den 26:e april
Arsenal, hemma den 1:a maj
Schalke, hemma den 4:e maj
Chelsea, hemma den 8:e maj
Blackburn, borta den 14:e maj
Blackpool, hemma den 22:a maj

Som vi ser så har United två matcher mer att spela än vad Chelsea har, och det kan även plussas på fler matcher om de går vidare i CL, men just inför mötet mot Chelsea har vi en fördel och det är att de faktiskt har ett CL möte mot Schalke innan de möter Chelsea medan Chelsea inte har det. Chelsea får mer vila medan United inte får det, så vi måste ta vara på det och använda det den 8:e maj. Om vi vinner över United kommer vi genast ligga tre poäng bakom dem, men United behöver en till förlust för att vi ska komma ännu närmare, och då behöver vi hjälp av Arsenal. Jag ser Arsenal som det enda hotet för United. Så om United förlorar mot både Chelsea och Arsenal kommer det genast bli mycket spännande, och då kommer det vara viktigt om vilket lag som har gjort flest mål. Men om Chelsea eller Arsenal förlorar mot Untied kan Chelsea också glömma bort titeln precis som Arsenal, för jag tror inte att Blackburn eller Blackpool kommer göra någon stor nytta tyvärr. Och notera att jag antar att Chelsea kommer vinna alla andra matcher.

/ Rukksar

3 kommentarer:

 1. Jag ser Everton som ett större hot eftersom de har en hyfsad form och är bra på hemmaplan. De har även ett bara facit mot oss. Tottenham är inne i en svacka och lär inte skapa problem för oss. när var det senast Tottenham vann på stamford bridge?

  SvaraRadera
 2. hellre ett everton borta som knappat har något att spela för än ett blackburn borta som har allt att spela för.

  Vi ska ha extremt flyt om vi ska kunna knipa titeln.. mycket ska falla på plats men hoppas gör vi in till sista minut!!

  SvaraRadera
 3. Det var läääänge sen Tottenham vann på Bridge! Chelsea har bara haft problem med Spurs på bortaplan, men annars ser det mkt bra ut på hemmaplan. Jag vet dock inte exakta datumet till när Spurs vann på Bridge sist.

  Blackburn kmr göra allt för att vinna, men jag tror ändå att Chelsea kommer ha det mkt lättare när de möter Blackburn än när de möter Everton.

  SvaraRadera