tisdag 15 mars 2011

" Alla spelare är i form, och det är en god nyhet." - Ancelotti


Storvinst för reservlaget! Chelsea vann med 7-2 mot Blackpool i måndags. Fastän laget hade en man mindre kunde inte Blackpool stoppa de unga lejonen från målkalaset. Efter mål från bland annat Fabio Borini och Adam Phillip kunde bortalaget ändå inte besegra Chelsea fastän Blackpool tog ledningen först. Läs mer om matchen här.

Nu tillbaka till Ancelottis trupp. Alex har nämligen börjat träna på Cobham igen, det var ju nästan en månad sen han kom tillbaka till England efter att ha varit i Brasilien. Vi kommer inte att få se honom imorgon, men på söndag kommer vi få se Alex tillbaka igen, och för tio dagar sen uttalade Ancelotti att han kommer få spela om Chelsea går vidare till kvartsfinal.


Som ni vet så möter Chelsea, FC Köpenhamn imorgon, och det är alltså andra mötet. I Videon kan vi se hur spelarna tränar inför Champions League mötet imorgon. Efter en 2-0 vinst på bortaplan ser det ljust ut för Chelsea och om allt går som tänkt så kommer Chelsea att slå ut det danska laget och gå vidare i tävlingen. Eftersom att mötet kommer ske på Stamford Bridge har Chelsea en stor fördel med att känna sig ännu självsäkrare, dessutom kommer de att kunna stoppa Köpenhamn från att göra mål ännu mer. Chelseas mål måste vara att inte släppa in ett enda mål, och försöka göra ett hemma mål. Då är det liksom en säker vinst, men om Köpenhamn gör ett mål kommer det genast att bli oroligt fastän det inte är ett jätte steg framåt, men gör de ett mål är det absolut inte omöjligt att de gör ett till. Men fortfarande har Chelsea vinsten på deras sida mer än vad Köpenhamn har, eftersom att om Köpenhamn skulle göra två borta mål imorgon skulle Chelsea ändå gå vidare om de lyckades göra ett hemma mål. Men som sagt, jag tror att det kommer bli en lätt match för de kungsblåa laget! Såhär tycker Ivanovic :

" Inom fotboll är 2-0 en stor skillnad, men det är samtidigt ett farligt resultat. Vi har en bra chans, men vi måste se till att koncentrera oss, eftersom Köpenhamn har bra spelare."


Chelsea kommer att få möta ett mer konkurrenskraftigt lag den här gången, eftersom att det är den här matchen som avgör om vilket lag som går vidare, dessutom är Solbakkens spelare mer uppvärmda än vad de var den 22:a februari för att ligan har startats igång igen efter vintervilan. Säsongen har just börjat för Köpenhamn, och den 6:e mars spelades deras första match borta mot Midtjylland då Köpenhamn förlorade med 2-0. I lördags hade de deras andra möte i ligan mot Aalborg, och vann med 1-0, även den matchen spelades på bortaplan.

" Vi är fokuserade, vi vill säkra en plats i kvartsfinalen. Efter det kan vi tänka på om vilket lag vi ska möta, alla lag är starka i Champions League, men först måste vi vinna över Köpenhamn." - Ivanovic


Ancelotti tycker att Chelsea har mycket bra självförtroende inför mötet imorgon, speciellt efter vinsten mot Köpenhamn, United och Blackpool. Bossen tycker att det går bra för Chelsea nu, och att de är redo för att kämpa under resten av säsongen. Sedan uttalade han även att han tycker Köpenhamn är ett bra lag med bra organisation men önskar att allt ska gå bra för Chelsea. Den här gången har Chelsea förberett mer och försökt att förbättra fokusen, konditionen och självförtroendet.

" Alla spelare är i form, och det är en god nyhet." - Ancelotti

                                                         ***
Goda nyheter för John Terry. Det är så att Capello vill ha John som kapten för England mot Wales nästa vecka i EM-kvalen och dessutom  i vänskapsmatchen mot Ghana. Jag tycker att det är ett bra beslut av Capello, för vi alla vet att Terry är en riktig kapten, fastän det blev lite error med Bridge..

/ Rukksar

9 kommentarer:

 1. - Inget lag kan stoppa Chelsea just nu! Längtar så fruktansvärt mycket tills Manchester City knockas ner i tabellen och Ancelotti tar över tredje platsen! Fast självklart ska ni fortsätta klättra upp i tabellen och be att storlagen tappar poäng! Men först ut Copenhagen och där kan jag lugnt säga att det blir vinst för The Blues -AGAIN! Haha kommer titta på matchen och heja på er så gör mig fan inte besviken nu! Keep up the good work världens bästa Rukksar! Kram!

  SvaraRadera
 2. Härligt att det inte finns några skador i truppen.

  Det rapporteras också om att chelsea ser ut att värva tre supertalanger!

  Lucas Piazon anländer i Januari då han fyller 18 då. Han är en offensiv mittfältare från Brasilien som nu spelar i Sao Paulo. Han har smeknamnet "Nye Kaka".

  Det rapporteras också om att förhandlingar om Romelu Lukaku från Anderlecht och Kevin De Bruyne från Genk har startas.

  Piazon ser princip ut att vara klar och hoppas verkligen att Lukaku värvas i sommar!

  SvaraRadera
 3. Riktigt intressanta nyheter!!! Tack för att du delar med dig :D :D

  SvaraRadera
 4. vart har du läst dessa nyheter? :)

  SvaraRadera
 5. Vi ska inte göra dig besviken bästaste Hoda! :D

  SvaraRadera
 6. Piazon har jag läst om på Sao Paolos hemsida och på chelseas facebook. Lukaku har jag läst om på the telegraph och sport.

  Ett tips om Chelseas transferrykten är:

  http://shed.chelseafc.com/shed_rumour.shtml

  SvaraRadera
 7. - jag blev besviken :( ville ju inte se ett mållöst resultat men så blev det det! ah, ni är i alla fall vidare och det är bra! skall bli kul att se lottningen på fredag :)! tror faktiskt det kan bli united eller real! vi får se hur det blir!

  SvaraRadera
 8. Mål från Chelsea skulle va underbart, vi så nära flera gånger!! :(

  Men nu är vi vidare, och det är det viktigaste :D

  Det ska bli så spännande och få se vilket lag det blir sen! :O

  SvaraRadera