torsdag 31 mars 2011

Anelka berättar om sitt liv i Madrid


Efter VM 2010 har Nicolas Anelka inte varit med i Frankrikes trupp. Han var därför kvar i England och tog sig till Cobham och tränade medan andra Chelsea spelare representerade deras länder. Efter en massa rubriker i tidningarna och en massa reportrar som sprang efter Anelka då han blev hem skickad under VM har det äntligen lugnat ner sig. För Anelka känns det absolut inte jobbigt när hans lagkamrat Malouda åker till Frankrike för att hjälpa till truppen, utan Anelka tycker att det är skönt, och han är glad över det.

" Jag saknar inte det. Jag är glad att jag inte är med. Det kan absolut vara en fördel att inte spela för då kan man koncentrera sig på nästa match som Chelsea har och vara i bra fysisk form."- uttalade Anelka

Att spela för landslaget finns verkligen inte i hans tankar längre. Förut kunde han se framemot att åka till Paris och spela för Frankrike, men nu är det över. Dessa tankar fanns hos Anelka när han spelade för City och början av hans karriär i Bolton. Fransmannen har nu hunnit bli 32 år gammal, och han är medveten om att det är hans sista tider inom hans karriär, och därför kan han nu klart och tydligt uttala att det inte lär bli något spel för Frankrike med honom i truppen.


32 åriga Anelka hade kanske inte en lyckad VM förra året, eller kanske inte heller haft en så jätte lyckad säsong i Chelsea den här säsongen, men den här fotbollsspelaren har en massa titlar sen förut som gör så att det egentligen inte gör något om han inte lyckas imponera stort just nu. Han har haft sin tid, och under den tiden mina vänner, ja under den tiden lyckades han imponera stort redan som en ung talang.

Anelka lyckades vinna ligan och FA Cupen med Arsenal redan när han var en ung tonåring som bara hade hunnit fylla 19 år gammal. Anelkas lyckade karriär slutade inte bara där, utan det fortsatte och han lyckades vinna en massa ära i Fenerbahce när han vann Turkish Premier Super League. Dessutom har han även vunnit Champions League med Real Madrid år 2000 när han startade från startelvan i finalen och lyckades göra två mål i semifinalen, och bara en månad senare vann han EM med Frankrike.

" Det kändes bra att vinna, men det var inte min bästa prestation inom min karriär, för om det skulle vara det så skulle det betyda att jag inte gjorde något efter titeln." - förklarade Anelka.

Men tiderna i Real Madrid var ändå inte de bästa tiderna i Anelkas liv. Fransmannen kände sig inte hemma och trivdes helt enkelt inte. Anelka spelade bara 19 liga matchen för Real och gjorde bara mål två gånger vilket är beviset på att det inte var det rätta laget för honom. Real som hade satsat stort på den unga fransmannen kunde längre inte ha kvar honom och det tog bara en säsong tills Anelka tillslut bytte klubb. Det var från Arsenal som det spanska laget fick syn på unga talangen från början, men Nicolas förklarar att när man byter klubb från England till Spanien kan det uppstå en massa skillnader vilket inte passade honom.

" Det är helt tvärtom i Spanien. Jag visste inte det, och det blev svårt för mig eftersom jag ville ha ett enkelt liv och kunna gå på gatan som alla andra, men jag kunde inte göra det i Madrid så som jag kunde i London. Jag ville inte gå dit som en super stjärna, jo på planen men inte utanför planen, där ville jag vara som alla andra. Mitt mål var inte att vara med i tidningen varje dag, det var det som var problemet." - sa Anelka som efter Real Madrid flyttade till Paris Saint-Germain.

Det blev så överdrivet i Madrid att tidningarna började skriva om vart han gick ut, vart han shoppade och att vissa hela tiden skulle följa efter honom var direkt inte det roligaste han upplevde. Eftersom livet var så svårt utanför plan blev det genast också väldigt svårt på plan.

" Det var också svårt att känna sig hemma inom laget. För det första så kunde jag inte prata spanska, men det är inte ursäkten, utan mentaliteten var så främmande, och det är därför jag bara stannade i ett år."- förklarade fransmannen.

Tur att England passar Anelka perfekt och hans tre år i Chelsea har inte varit några som helst problem. I England trivs han, och det ska vi vara glada över. Nu gäller det att han koncentrerar sig i Chelsea, speciellt nu när vi snart har ett möte mot United redan på onsdag i Champions League! Tiden går ju jätte snabbt!


" Vi vet hur de spelar. Om man vill vinna CL så måste man slå ut bra lag. De två matcherna mot United kommer kännas som matcher i Premier League." - uttalade den glada Anelka som älskar London!

/ Rukksar

4 kommentarer:

  1. Vem älskar inte London? ;)

    SvaraRadera
  2. Håller inte med dig när du skriver att han inte varit bra i år. Visst, stundtals har han sett nonchalant ut ja, kanske nästan ointresserad. Men han har absolut bättrat sig på sistone och den interna skytteligan sett över alla tävlingsmatcher leder han ju ganska klart. Tycker han har varit minst lika bra som Drogba denna säsongen, och klart bättre än Torres än så länge. Själv hoppas jag att han startar imorgon, men med tanke på perngarna som lades så kommer förmodligen Torres starta i alla fall.

    SvaraRadera
  3. Han har inte varit dålig i år, utan kanske inte haft hans bästa säsong, för han hade ju en period då han inte lyste upp så mkt.. men nu är han jätte bra! Han har alltså inte haft en jätte lyckad säsong, om det är ngn som har haft lyckad säsong är det till exempel Berbatov om du förstår hur jag menar :) Om man kollar på hel heten så har han haft en helt okej säsong. Jag tror inte jag har skrivit att han inte varit bra :P

    SvaraRadera