fredag 18 februari 2011

" Vi dör aldrig" - John Obi Mikel


På lördag är det dags för mötet mot Everton i FA Cupen på Stamford Bridge, och anledning till att det blir ett till möte är för att det blev oavgjort på Goodison Park efter Sahas och Kalous mål. John Obi Mikel anser att Everton var det bättre laget som hade fler chanser, och kan tycker även att Chelsea hade tur som fick ett sent mål. Om det blir oavgjort på lördag kommer det att leda till extra tid och straffsparkar.

Att mötet ska ske på Chelseas hemmaplan är absolut en stor fördel, men Mikel känner samtidigt att pressen ökar mer över Chelsea, eftersom att Chelsea inte har lyckats vinna de senaste matcherna, och just därför kommer fansen att förvänta sig en klar vinst.

" Vi måste spela bra och vinna." - sa Mikel

23-åringen tycker att Everton är ett mycket bra lag, och som är svåra att vinna över. Mikel har alltid känt att det är svårt att möta Everton, och han har aldrig lyckats tänka att det var ett lätt möte mot Everton under alla hans år i Chelsea.

" Det är alltid svårt, men vi är självsäkra och vi vet att vi kan vinna om vi spelar bra." - förklarade 23-åringen

Att kunna vinna FA Cupen tre gånger i rad skulle vara mycket bra för Chelsea, förklarar Mikel. FA Cupen är en mycket viktig titel, men däremot finns det också en annan titel Chelsea strävar efter, och det är Champions Leage, förklarar Mikel. Vi dör aldrig, är något som Chelsea alltid säger, så det enda Chelsea ska göra är att fortsätta att kämpa och ha samma mentalitet, uttalade Mikel slutligen.

Det här är alltså fjärde rundan i FA Cupen, och senast Chelsea mötte The Toffees var också fjärde rundan fast på Evertons hemmaplan. 1-1 blev resultatet efter Kalous sena mål, och det är just därför Chelsea måste möta Everton igen. Saha som gjorde ett mål för Everton är nu skadad, så vi kommer troligen att inte få se han på Stamford Bridge.


The Toffees har inte förlorat de fyra senaste matcherna mot The Blues, och Evertons tränare tycker att det är dags att vinna.

" Vi har spelat okej under de senaste åren, men vi har bara haft oavgjorda matcher vilket inte är tillräckligt, och oavgjort mot Chelsea igen skulle inte vara tillräckligt." - David Moyes


Det blev oavgjort den 4:e decemer 2010 på Stamford Bridge då Everton mötte Chelsea i Premier League, och båda lagen fick göra varsitt mål. Den här månaden såg det ut såhär för Everton:

1/2 Arsenal 2-1 Everton
5/2 Everton 5-3 Blackpool
13/2 Bolton 2-0 Everton

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. de har bara vunnit mot blackpool och inget annat så du vet =)

    SvaraRadera
  2. taack för att du säger till, mitt fel sorry! :)

    SvaraRadera