tisdag 1 februari 2011

VÄLKOMMEN FERNANDO TORRES


Vi får välkomna vår nya krigare till laget, Fernando Torres. Torres har skrivit på ett kontrakt för 5 och ett halvt år.

" Jag är jätte glad över att få komma till Chelsea, och jag ser framemot att hjälpa mina nya lagkamrater den här säsongen och flera år." - uttalade den 26-åriga Torres

" Jag har spelat mot Chelsea många gånger efter att jag kom till England, och vissa stora matcher kommer jag aldrig att glömma. Jag vet att det finns flera duktiga spelare här, och jag kommer att jobba hårt för att vinna en plats i laget. Jag hoppas att jag kan göra många viktiga mål för supportrarna." - sa Torres efter att ha signerat för klubben.

Nu ska ni få läsa lite fakta om vår nya spelare:

El Niño (Barnet) som han också är känd för började sin fotbollskarriär då han var 10 år gammal i klubben Rayo 13. Den unga talangen utvecklades för varje år, och tillslut fick Atlético Madrid ögonen för honom. 1998 vann anfallaren  Nike Cup Europe tuneringen med Atlético Madrids U-15 lag, där han hade rollen som en nyckelspelare, och efter det röstades även El Niño fram som världens bästa spelare i hans ålder. Men fortfarande hade han inte skrivit på för klubben. Det här var alltså starten på hans karriär.

Efter hans prestation och talanger var det ingen snack om saken, utan han signerade för Atlético Madrid 1999 och det var i slutet av säsongen 2000/2001 som anfallaren debuterade för A-laget. Sammanlag har Torres spelat 214 ligamatcher för Atlético Madrid och gjort 82 mål.  Han stannade i det spanska laget tills säsongen 2007/2008 då Liverpool fastnade för hans talanger. Torres som då var 23 år gammal köptes av Liverpool som han nu har lämnat för att komma till Chelsea. Med nummer nio på tröjan debuterade han för första gången i Liverpool den 17:e juli. Hans första mål i Premier League var drygt efter 15 spelade minuter på hemmaplan, och kan ni gissa vilka de mötte? Jo, hans nuvarande klubb Chelsea. Han lyckades göra 33 mål i hans första säsong. Spanjoren har även lyckats få mycket uppmärksamhet efter EM 2008 då han lyckades göra det enda målet mot Tyskland i finalen. För Liverpool har anfallaren lyckats göra 81 mål i 142 matcher.


Under senaste tid har anfallaren inte varit lika vass då han har haft skador och dessutom har hans självförtroende inte varit bra. En misslyckad VM sänkte anfallarens självförtroende ännu mer. Den här säsongen har han lyckats göra 9 mål. Nu får vi helt enkelt hoppas på att Torres kommer tillbaka i samma form och får in hans speed i laget.

" Redan sen somras kände jag att jag behövde ta ett steg framåt i min karriär för min ambition som en fotbollspelare. Jag går med ett lag som är i top nivå, det finns ingen annan nivå efter Chelsea. Jag går med spelare med stora namn så som Terry, Lampard, Drogba och Anelka och jag kan vara en delt av det här underbara laget. Jag ville också börja spela här eftersom Chelsea har visat stor respekt till mig, de vill verkligen ha mig och det är viktigt att ha support från klubben och från fansen. Nu är jag jätte glad av att vara en Chelsea spelare." - Torres


Anfallaren förklarar även att han är glad över att få spela i Champions League, och han tror att Chelsea har förmågan för att vinna hem titeln i år. Torres är även glad att få kunna spela med sin gamla lagkamrat, det vill säga Benayoun som också spelade för Liverpool innan sommaren. Han berättar att de är vänner både på planen och utanför planen och att det känns spännande att få spela med honom igen samt hela laget.

Nu när Torres har bytt lag betyder det att han får nya lagkamrater och också en ny manager. Enligt Torres så har Ancelotti en vinnande mentalitet och det har han lyckats visa genom då han var spelare och nu när han är managern.

" Jag ser framemot att få spela så snabbt som möjligt och lära mig mer om min tränare och alla mina lagkamrater." - Torres

Och just det, El Niño har hunnit bli 26 år gammal nu, är det fortfarande rätt att kalla honom för det? Torres tycker det är rätt, eftersom att han känner sig yngre då, och han hoppas på att höra det flera år till. Så, Välkommen El Niño!

/ Rukksar

9 kommentarer:

 1. Vilket nummer får han? :D

  SvaraRadera
 2. hoppas han spelar mot sunderland

  SvaraRadera
 3. Jag tror inte han kommer att göra det, det blir nog mot Liverpool :)

  SvaraRadera
 4. det kommer att bli kul

  SvaraRadera
 5. 550 miljoner - 1 mål. Bra jobbat..............

  SvaraRadera
 6. Hahah, gick tyvärr inte som tänkt!

  SvaraRadera