tisdag 1 februari 2011

VÄLKOMMEN DAVID LUIZ


Vi har nämligen fått en till ny krigare, och den här gången är det vår nya försvarare David Luiz från Benfica, där Chelsea också hittade Ramires. Luiz har precis som Torres, skrivit på en 5 och ett halv års kontrakt med Chelsea, och är den tredje brasilianska spelaren i laget nu. Det är tänk att denna spelare ska ersätta Nemanja Matic som är utlånad till Vitesse.

" Det är spännande att få spela för en stor engelsk klubb, och jag vet mycket väl vilken kvalité Chelsea har."- uttalade David Luiz Moreira Marinho

Nu är han en Chelsea spelare, och det är klart att vi måste lära känna honom, så hur har David Luizs tidigare år sett ut?

23-åringen började sin karriär med Esporte Clube Vitória i Bahia där han hann spela 47 matcher, och 2007 lånades backen ut till Benfica. 31:a January 2007 kom han till Benfica och hans första debut med laget var i UEFA-cupen då Benfica förlorade med 2-1 mot Paris Saint-Germain. 12:e Mars 2007 fick Luiz köra sin första match i ligan med Benfica, och i slutet av den säsongen bestämde sig klubben för att signerade ett fem års kontrakt med Luiz. David hann däremot bara spela åtta liga matcher på grund av skada.

Säsongen 2009/2010 spelade Luiz 49 matcher för Benfica och lyckades göra tre mål, då de också vann ligan för första gången efter fem långa år. Den här säsongen har den nuvarande Chelsea spelaren hunnit spela 27 matcher för hans gamla klubb.

" Det är en stor utmaning för mig, men jag är bestämd och säker om att min förmåga ska kunna anpassa sig i den här fantastiska ligan, och jag ser framemot att få träffa mina nya lagkamrater." - berättar Luiz efter att ha signerat för Chelsea

Vi supportrar ser framemot att få se dig spela, Välkommen till klubben Luiz!

/ Rukksar

4 kommentarer:

  1. Fick nummer 4, Tror detta kan bli en mycket viktig spelare framöver och önskar honom all lycka och framgång i världens vackraste klubb!

    SvaraRadera
  2. Yes, all lycka till han i världens vackraste och bästa klubb! :)

    SvaraRadera