onsdag 2 februari 2011

SUNDERLAND 2 CHELSEA 4


Vilken oerhört spännande, fartfylld och fantastisk Chelsea vi fick se idag. Vilken match! Jag är så oerhört imponerad av Anelka, och jag tror inte att det bara är jag som är det, utan det hördes även hos fansen som satt och ropade Nicolas Anelka, på Stadium of light. Vilken man! Jag måste nästan be om ursäkt för allt jag har sagt om honom, jag har ju sagt att han inte har något kvar att visa osv, men kolla nu! Jag hade fel, Anelka är tillbaka med vilja, fart och det viktigaste självförtroende. Fransmannen skapade chanser, vågade sig fram och fick fram ett mycket bra anfallsspel i Chelsea, och jag är glad att han till och med gjorde ett mål idag.

Chelseas första halvlek var däremot inte lika het som det var under andra halvlek. Det stod ju 2-2 innan pausen, och jag tror att Ancelotti tog ett rejält snack med laget under pausen, vilket jag tycker behövdes. Efter halvlek fick vi se en helt annan bild av Chelsea, och det där är Chelseas riktiga kvalité som de inte har lyckats visa under dåliga perioden. Sunderland hade inte en chans framför den starka Chelsea under andra halvlek, utan Sunderland fick istället se till att försvara, vilket de ska ha beröm för, eftersom de gjorde det väldigt bra. Efter pausen fick vi även se en mycket offensivare Bosingwa.

Terry spelade också väldigt bra idag, han försökte alltid hitta chanser för att göra mål, och så lyckades ju han även göra ett super fint mål. Kalou är också en spelare som visade ett fantastiskt spel, och han hade tidigare nämnt om att han var sugen på att göra flera mål, och det tycker jag att vi kunde se idag. Han var ju mycket vassare än Drogba idag. Vi fick även se ett fint samarbete mellan Kalou och Anelka. Essien tyckte jag såg lite bättre ut, han vågade mer, men ibland gick kanske inte passningarna rätt, men det känns som att han är på rätt väg! Sen har vi Lampard som också nätade idag, då Chelsea fick straffspark. Lampard försökte också göra mål flera gånger, och varje gång han sköt skott så såg Gordon till att rädda situationerna. Vi fick alltså se mer av Lampard idag än vad vi fick se i förra matchen.


I dagens startelva fick vi se två förändringar. Kalou ersatte Malouda, och Mikel ersatte Ramires.

Anyways, första halvlek var inte lika spännande som andra halvlek. Däremot bjöds det på 4 mål efter 26 spelade minuter, eller jo okej det var spännande, men vi fick inte se den vassa Chelsea så att säga, och försvaret hade lite problem. Sunderlands publik fick redan efter tre spelade minuter fira då första målet gjordes av Phil Bardsley som lyckades avancera fram bollen enda från planhalvan, då Chelseas försvar inte riktigt var med. Mikel som skulle kunna stoppa Bardsley lyckades inte att göra det, och när Bardsley väl hade skjutit iväg bollen mot målet så kunde Ivanovic ha stoppat situationen med pannan, men han valde istället för att vända bort huvudet, och jag tror att Cech var ganska säker på att den bollen skulle blockas av Ivanovic, så Cech var heller inte beredd på det. 1-0 till Sunderland.

Efter Sunderlands mål fick Chelsea ny fart och hade en massa små chaner, och vi fick inte vänta länge tills kviteringen efter att den klumpiga Ahmed Elmohamady fällde ner Cole i straffområdet, och det var ingen snack om saken, utan en rätt dömd solklar straffspark till Chelsea. Lampard dundrade in bollen fint över Gordon som hoppade åt fel håll. 1-1 till Chelsea i den 14:e minuten. Innan Lampard gjorde målet hade han en annan mycket farlig chans då bollen åkte förbi precis utanför målet.


Chelsea nöjde sig inte med 1-1, utan i den 22:e minuten tog The Blues ledningen då Anelka hittade rätt på Kalou. Anelka passade bollen till den fria Kalou som utan misstag rullade in bollen i mål. Fint samarbete! 2-1 till Chelsea. Däremot kunde Chelsea bara hålla kvar ledningen i fyra minuter, för efter fyra minuter fick Sunderland ett farligt frisparksläge som ledde till deras andra mål efter att Chelseas mur hoppade upp då Kieran Richardsons skott åkte under deras fötter och den här gången var Cech heller inte beredd. 2-2 till Sunderland. Chelsea hade därefter lite små chanser, och farligaste chansen var då Ivanovic träffade stolpen.


Efter pausen kom Chelsea tillbaka som dominanterna. Sunderland hade det oerhört svårt att få kunna anfalla, och det var bara Chelsea man fick se hela tiden, och redan i den 48:e minuten var Lampard nära igen. Målskytten Kalou hade också en het chans när Ivanovic nickade ner bollen till Kalou stod vid botre stolpen, men efter att Kalou föll ner lyckades han inte göra målet från den vinkeln. Det var dock inte Chelseas sista heta chans utan det fortsattes tills de lyckades sätta in det trejde målet. Målet gjordes av Terry efter returen från Lampards hårda skott. 3-2 till Chelsea.

I den 67:e minuten var det helt säkert att det skulle bli mål då Anelka hittade Kalou igen, Men Kalous skott gick stolpe-stolpe ut. Tillslut fick Anelka, matchens lirare, göra sista målet från sex meters avstånd. 4-2 till Chelsea.

Chelsea (4-3-2-1): Cech, Bosingwa (Ferreira 90+1), Ivanovic, JT (c) Cole; Essien, Mikel (Ramires 75), Lampard; Kalou (Malouda 81), Anelka; Drogba.


Sunderland (4-4-1-1):Gordon; Onuoha (Cook 87),Bramble (c), Ferdinand, Bardsley; Elmohamady, Henderson , Malbranque (Colback 81), Sessegnon; Richardson; Gyan.

Det ska gå bra nästa match, إن شاء الله

/ Rukksar 

2 kommentarer:

  1. Chelsea vann för att Sunderland saknar en viss Lorik Cana som spelar i Galatasaray nuförtiden :)

    SvaraRadera
  2. Äsch en spelare skulle inte göra värsta förändringen! , Chelsea vann eftersom Chelsea har kommit tillbaka i samma goda form :D och då är det omöjligt att stoppa oss, vilket vi kan se om vi kollar på förra säsongen ;)

    SvaraRadera