onsdag 1 december 2010

Drogba utvecklas varje säsong


Chelseas anfallare Didier Drogba är just nu en av de bästa anfallarna i världen. Ivorianen har talang, med otrolig styrka och taktik. Oftast tänker man att han alltid har haft dessa talanger, men Ivorianen berättar ärligt att det alltid inte har varit så för honom. När Drogba var 25 år gammal och spelade för Marseille en säsong, och sedan kom till Chelsea började han ta upp sig till toppen. Vår nummer elva berättar att det inte har varit lätt att nå toppen där han är idag.

"I början, då jag var ungefär 19 och 24 år gammal behövde jag fem eller sex chanser för att göra ett mål."- berättar Ivorianen.

Samtidigt berättar Drogba att nu när han har blivit betydligt mycket bättre genom all träning så tar det inte lika lång tid tills han nätar. Om några månader kommer ivorianen att fylla 33 år gammal, men han förklarar att han bara blir bättre och bättre, och att åldern inte spelar någon roll.

"Jag blir bättre genom åren. Jag utvecklas varje säsong."- säger Drogba.

Anfallaren menar att hans förmåga om att förvandla chanser till mål är mycket bättre nu. Han berättar även att han inte bara har blivit bättre på att vinna bollar i luften utan också hans förmåga att bryta igenom sig från försvararna med ren kraft har förbättrats. När han ska sluta spela fotboll är ännu oklart eftersom det är något han älskar att göra just nu förklarar Drogba.

Men varifrån kommer dessa styrkor ifrån?

"Mina verkliga styrkor kommer ifrån mina ben och magen. Det viktigaste inom fotboll är magmusklerna. Med dessa muskler kan du köra snabbt, byta riktning, skjuta skott, och även hoppa och göra mål. " - förklarar Drogba.

Det verkar som att vi har en positiv och mycket målveten anfallare. På tal om mål, så har Drogba två speciella mål under denna säsong. Det ena är att han vill se alla spelare i bra hälsa eftersom med bra hälsa kan man alltid uppnå det man vill uppnå. Det andra är att han vill se alla i Chelsea fira i Champions League på Wembley.


/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. - åh blir så glad varena gång du nämner honom! en av mina favoritspelare som utan tvekan är en av världens bästa anfallare! eftersom ingen i roma, tyvärr, har chansen att vinna den sabla ballon d'or hoppas jag av hela mitt hjärta att någon i chelsea vinner den! keep up the good work, im löving ur blog more and more ! god bless!

    SvaraRadera
  2. And I LOVE ur comments gumman! <3

    SvaraRadera