måndag 6 december 2010

Cech pratar om olyckan


Under matchen mot Everton råkade Cech ut för en olycka som inte såg så trevlig ut, och tänk er just han som är så försiktig med skyddsmössan råkar ut för det här. På tal om skyddsmössan så började han använda den efter skadan 2006, då Stephen Hunts knä slog till Cechs huvud. Skadan var väldigt allvarlig, då läkarna meddelade att skadan kunde riskera Cechs liv, och på grund av denna skada var Cech borta ett bra tag från laget. Det är just därför vi är så rädd om vår fantastiska målvakt.
Efter Hunts skada blev Cech så yr att  Carlo Cudicini ersatte honom, men tyvärr blev han också skadad, så då fick Terry istället stå som målvakt i några minuter. Terry hade till och med lite svår att sätta på sig handskarna, riktig roliga scener!


Cech beskriver olyckshändelsen som inträffade under Everton matchen i lördags :

" När jag skulle ta bollen såg jag en sko komma brevid Terry, så jag visste att det skulle hända något. Jag vände bort mitt huvud, och detta gjorde så att skadan inte blev så allvarlig som den kunde ha blivit.

Efter olyckan försökte Cech inte vända sig eftersom att han kände hur blodet sipprade in i ögat, och eftersom att han använder linser är det inte så trevligt med blod i ögat. Tanken som kom upp i Cechs huvud under den situationen var vad han skulle gjort ifall han var tvungen att byta linsen, men att byta lins var inte nödvändigt, och Cech kunde fortsätta att spela. Efter matchen fick såret sys igen med några stygn.  

Samtidigt ser Cech olyckshändelsen som något positivt, då han menar att alla andra sår och skador som han har fått har sedan förvandlats till titlar.

" Det här såret kanske ger oss en ny titel" - berättar Cech med ett leende.


Men bara ett sår kommer inte servera fram titeln till Chelsea, utan laget måste också jobba fram den. Cech tycker att laget måste slappna av mer än att bli så stressade då de får bollen. Stressen kommer oftast från ens egna tankar, speciellt efter matcher som inte har gått så bra. Man tvingar alltså hjärnan att inte ta det lugnt utan stressar istället, och gör en massa val som inte är rätt.

" Just nu är vi i en period då allting är emot oss, och minsta lilla sak gör skillnad. Everton resultatet är väldigt smärtsamt eftersom att vi presterade så bra första halvlek. Vi kontrollerade matchen, vi gjorde mål, träffade ribban, och helt plötsligt under andra halvlek slutade vi spela, och lät Everton få deras chanser. " - förklarar Cech.

/ Rukksar

1 kommentar:

  1. - HUR FAN HAR JAG MISSAT DETTA? Du måste länka någon video där jag får se Terry agera målvakt? Om du har det förstås! Måste däremot hålla med om att Chelseas målvakt är fantastisk!

    SvaraRadera