söndag 28 november 2010

Ivanovic med positiva kommentarer


Under de senaste matcherna har höger backen Branislav Ivanovic fått byta plats då han har kört som mitt back på grund av saknaden av Terry och Alex. Serben har ändå visat vad han går för och kämpat hårt för laget, vilket han också lyckades göra förra säsongen. Serben har sett till att göra tre mål i två matcher mot Zilina och Blackburn i oktober, och detta är verkligen inte illa för en back. Backen berättar glatt att han gillar att försöka näta in mål, och att det glädjer honom att kunna ha gjort några mål denna säsong. Genom att ha kunnat göra mål har Ivanovic fått bättre självförtroende vilket alltid är en fördel för en fotbollsspelare.

" ..Och sen så räddade ju målvakten chansen då vi mötte Birmingham"- påminner Ivanovic, då han förklarar att han skulle kunna plussa till ett mål i hans mållista.

Helheten är jätte bra förklarar Ivanovic. Här har vi en back som nätar in mål, men när laget också har mittfältarna samt anfallarna som är redo att visa världen målkalas, så kan det inte bli bättre menar serben. Redan början av säsongen fick vi se en massa mål strömma in av grabbarna, och snart är det tillbaka då oturen har lämnat Chelsea för gott.


Under de senaste veckorna har Ivanovic fått möta farliga anfallare så som Torres, Dembele, Gyan och Zigic, men samtidigt menar han att alla andra backar borde vara oroliga då de möter Chelseas vassa Anelka, Drogba, Malouda och Kalou. Sedan påminner han även om att Chelseas unga krigare har börjat bli äldre, och samlar med sig självförtroende vilket kan ge svårigheter för andra lag i framtiden, och det vet han eftersom backen själv har möta dessa spelare under träningarna, och upplevt svårigheten.

Branislav passade även på att ge en positiv syn på hans landslag, då han förklarade att det finns en massa talangfulla spelare i truppen. Bevis på detta är ju till exempel Kolarov i Manchester City, Vidic i Manchester United och Jovanovic i Liverpool. Det glädjer vår back att få se lagkamraterna från landslaget i Premier League.

" Jag tycker att det är jätte bra att ha några spelare från landslaget här i Premier League, världens bästa liga. Det är jätte kul, vi alla kan umgås och prata mycket." - berättar Ivanovic stolt.

Oftast brukar dessa spelare prata ryska eller serbiska med varandra, men även här i Chelsea kan Ivanovic använda ryska, och det är ju självklart med Ryssen Zhirkov. Ivanovic berättar att de är bra vänner samtidigt som han avslöjar att Zhirkov har börjat prata mer Engelska, men att han fortfarande är lite rädd, och behöver självförtroende för att prata mer engelska fastän att han förstår engelskan bättre än förut. Visst kan Zhirkov behöva självförtroende när det gäller inom det engelska språket, men om vi vänder oss till fotbollen är det väl tvärtom?

" Han får mer och mer självförtroende efter varje match. Han är mentalt starkare än vad han var när han kom hit för första gången, och han kör bättre och bättre för varje dag."- Svarar Ivanovic

För varje dag får laget se man se en massa överraskningar genom lagkamraternas kvalitéer och taktiker i Cobham, men förra veckan fick laget se en speciell överraskning då före detta Chelsea spelaren Andriy Shevchenko dök upp, och för Ivanovic betydde denna spelare mycket då han var ny i klubben.

" Det var kul att få se Sheva igen, han var väldigt viktig för mig då jag kom hit för första gången. Han var en bra vän, och han hjälpte mig med språket och kulturen."

 

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Kung Robo-cop!

    SvaraRadera
  2. Chesleas skadeproblem kan kosta de alla titlar de kunde annars ta

    SvaraRadera