lördag 13 november 2010

Essien missar tre kommande liga matcher


Idag berättade Chelseas boss Ancelotti att det har beslutas om att Essien ska straffas med avstängning från tre matcher i ligan på grund av det röda kortet han fick i onsdags. Givetvist är det en stor besvikelse förklarar Ancelotti. Speciellt nu när Lampard har skadat sig igen. Detta gör så att mittfältet saknas av de två duktigaste mittfältarna.

Ancelottis plan var att sätta in Lampard under de tre matcherna, men som det ser ut nu så kan det ta upp till två eller tre veckor innan Frank blir helt återställd.

" Det är dåliga nyheter. Speciellt nu när Essien är avstängd." - förklarade bossen

Frank skulle kunna lägga till mycket styrka och personlighet inom laget, men nu måste Chelsea vänta på honom och Essien. Däremot är bossen nöjd med de andra två spelarna som har återhämtat sig, det vill säga Drogba och Anelka. Enligt Ancelotti så kommer Drogba förhoppningsvis spela 90 minuter nästa match också. De flesta tänker nog att det är en risk att få låta en spelare som har haft malaria att delta under matcherna, men Ancelotti förklarade att det inte är någon risk. Han berättade att Drogba kan bli tröttare än vanligt, men Chelsea skulle aldrig utsätta sina spelare för risker.

Om man ser på förra säsongens resultat mot Sunderland behöver man ju inte oroa sig för att The Blues saknar två av de bästa spelarna då laget vann med 7-2 hemma, men Ancelotti menar att Sunderland har förbättrats sen förut.

" Det var det förflutna. Det var en fantastisk match, men Sunderland har förbättras sen förut." - Ancelotti.

/ Rukksar

1 kommentar:

  1. Blir det svårt utan Essien nu eller kommer ni klara det galant? Lite avsaknad av Lamapan också...

    SvaraRadera