fredag 26 november 2010

En positiv Mikel


"Jag vet inget om kris, det finns inga kriser!" berättade Mikel medans han skrattade. " Vi är fortfarande fokuserade"- fortsatte han.

Den 23-årige nigerianen ska spela sin hundrade match i Chelsea tröjan nu på söndag då laget möter Newcastle, men allt han tänker på är att vinna med sig tre poäng. Nigerianen berättade bestämt att Chelsea måste sluta upp med denna fas och börja vinna de kommande matcherna. Mikel berättar att alla förväntade sig att Chelsea skulle vinna över Zilina, vilket de gjorde, men nu på söndag ställs grabbarna inför ett nytt test. För att kunna vinna matchen tycker Mikel att grabbarna ska utföra deras taktik och defensiva spel mycker bättre.

Enligt Mikels teori är det väldigt vanligt att det går dåligt för ett lag då man saknar viktiga spelare, vilket är ganska trovärdigt. Förutom detta finns det ingen annan anledning, utan det har bara varit oturen som har följt efter Chelsea ett tag.

" Vi jobbar bra, vi gör våra taktiker och förhoppningsvis  kommer vi att kunna vinna våra kommande matcher" - berättar Mikel

Återigen ville Mikel påpeka varför det har blivit som det har blivit: " Alla som känner Chelsea vet anledningen till varför detta händer. Vi har för lite spelare. Vi har så många spelare skadade eller avstängda att folk borde förstå varför det inte har gått så bra, men samtidigt finns det inga ursäkter från de spelare som har spelat."

I fotboll har laget sina bra och dåliga dagar vilket är helt normal menar mittfältaren. Han berättar även att alla hade stora förväntningar då Chelsea vann med 6-0 under början av säsongen, men enligt Mikel så visste laget att det skulle komma svåra dagar. Ett lag kan inte gå igenom en säsong utan att ha sina dåliga dagar, men det är då alla måste samlas tillsammans, stödja varandra och tränaren förklarar Mikel.

/ Rukksar

1 kommentar:

  1. - rätta takter där! :) positiv inställning ska det alltd vara!

    SvaraRadera