onsdag 27 oktober 2010

Michael Essien foundation, för barnen i Ghana

Nu i November ska mittfältaren Michael Essien åka hem till hemlandet Ghana, då de ska ha en organiserad sport dag för barnen. Detta kommer organiseras i Michaels hemort Awutu Breku som ligger en timme ifrån huvudstaden Accra.

Den 16:e november kommer det troligen att samlas 5000 barn för " A day with Michael Essien " som det hela kallas för. Dagen har organiserats av Michael Essien Foundation, Chelsea F.C, och Chelseas nationella välgörenhetspartner, Right To Play.

Dagen kommer att bestå av en massa olika aktiviteter så som fotboll, volleyboll och basket. Man ska även få med sig läsprojektet dit som är skapad av Chelsea, Person Education, Ghanaian Ministry of Education och Right To Play då målet är att lära barn läsa och skriva samt uppmuntra barn för att läsa böcker.

Meddan Essien är där kommer han passa på att beställa ett borr hål för vatten och ny offentlig toalett för att få rent vatten och bättre hygien till staden. Micheal Essien foundation försöker att skapa möjligheter, hopp och insperation för de fattiga folket i Ghana.


/ Rukksar

5 kommentarer:

 1. Respekt till micheal essien :)

  SvaraRadera
 2. Roligt att se spelare som bjuder tillbaka och inte bara är egoister. Essien är klasspelare, men verkar också vara en huvens kille vid sidan av planen. Chelsea skall vara stolta över honom!

  SvaraRadera
 3. Du kanske stavade fel på staden jag kommer från Ghana men det är säkert fel eller så har du skrivit på engelska

  SvaraRadera
 4. Jahaa, hur stavas det på svenska då ? =)

  SvaraRadera