söndag 3 mars 2013

CHELSEA 1 WEST BROMWICH ALBION 0

Efter Demba Bas mål i den 27:e minuten lyckades Chelsea tillslut sänka West Bromwich Albion och vinna de tre viktiga poängen på Stamford Bridge.

Det var Chelsea som inledde matchen bäst och dominerade första halvlek då WBA hade väldigt få chanser framför Petr Cechs mål. Det var även i första halvlek som Demba Ba hittade målet. Andra halvlek lika så, det var Chelsea som hade kontroll och dominerade väldigt mycket, speciellt via anfallaren Ba. Bortalaget försökte pressa lite vid slutet men slutresultatet blev ändå 1-0 till Chelsea.

Matchens mål: Juan Mata hittar rätt på David Luiz med ett fint inlägg. Försvararen ser sedan till att nicka bollen vidare till Demba Ba som sedan sparkar in bollen i mål.

Nytt i startelvan: Demba Ba fick starta istället för Fernando Torres som fick hoppa in sent i matchen. Frank Lampard var tillbaka i elvan igen och spelade bredvid Ramires. David Luiz spelade bredvid Branislav Ivanovic medan John Terry satt på bänken. Juan Mata spelade sin 100:e Chelsea match, grattis!

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Ivanovic, David Luiz, Cole; Ramires, Lampard (c); Oscar, Hazard (Moses 79), Mata (Mikel 90+3); Ba (Torres 87).

West Brom (4-3-2-1): Foster; Reid, McAuley, Olsson (c), Ridgewell; Mulumbu, Yacob (Rosenberg 81); Fortune (Odemwingie 61), Morrison, Dorrans (Thomas 70); Long.