tisdag 12 februari 2013

Azpilicueta nöjd efter Wigan matchen


Under den senaste tiden har resultaten bekymrat många då laget inte har kunnat spela fram det man har hoppats på. I lördags började det dock se ljusare ut när grabbarna vann tre poäng mot Wigan på Stamford Bridge. Det man nu får hoppas på är att detta fortsätter eftersom vi har viktiga matcher att spela framöver.

Cesar Azpilicueta som stod bakom en assist i lördags menar att han är nöjd med lagets prestation och lagkamraternas mod under mötet.

"När vi gjorde det andra målet behövde vi uppmärksamma oss mer, vi borde inte släppt in ett mål en minut efter."- säger Azpilicueta.

Innan matchen startades igång pratades det mycket om att Chelsea saknade självförtroende på grund av de svaga resultaten innan.

"När man har lite självförtroende blir det svårt, men vi höll formen väldigt bra. Istället för att vara rädda och backa försökte vi istället att hålla kvar bollen och skapa chanser. Det är det viktigaste, att man är mentalt starkt. Vi fortsatte och gjorde det tredje målet och sedan det fjärde vilket hjälpte oss."-förklarar spanjoren som assisterade till Eden Hazards 2-0 mål mot Wigan.

"Detta var första gången jag var inblandad i så många mål och det är väldigt bra för mig."-berättar Azpilicueta som presterade oerhört bra under matchen där han även försökte hitta målet ett par gånger.

"Målvakten gjorde fina räddningar från mina skott men förhoppningsvis ska Markos mål hjälpa honom väldigt mycket."

"De senaste resultaten har varit en besvikelse så det är väldigt bra att vi vann med våra supportrar här. Tottenham vann deras match innan vår match och vi ville behålla vår plats, och det gjorde vi."

Förutom att vinsten hjälpte Chelsea i Premier League kommer det även att hjälpa dem i Europa League. Det är en tävling där det krävs mod och självförtroende. Inom fotboll är den största nyckeln till självförtroende att vinna matcher. 

"Det är väldigt viktigt för oss att vi fortsätter spela i Europa League och FA Cupen."-förklarar backen.

"Det är sant att Europa League inte är det samma som Champions League men EL är en stor tävling, en viktig tävling, och nu har vi chansen att vinna den. Chelsea har aldrig vunnit titeln och vi ska försöka att vinna den."

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar