onsdag 5 december 2012

Chelsea vs Nordsjälland


Ikväll är det dags för en av våra viktigaste matcher den här säsongen. Det här är en måste vinna match, och om vi inte vinner så tar Champions League resan slut redan i gruppspelet, och det är alldeles för tidigt för CL-mästarna. För att undvika det måste vi alltså vinna samtidigt som Juventus måste förlora mot Shakhtar. Spelar Juventus däremot oavgjort mot Shakhtar kommer vi ändå att få lämna tävlingen.

Det enda ordet som spelarna måste tänka på ikväll är ordet fokus. Utan fokus kommer vi inte komma någonstans, men om vi fokuserar så kommer vi att lyckas spela fram ett bra resultat och det är jag övertygad om. Det är Nordsjälland vi möter på hemmaplan, och det är inte världens svåraste lag vi ska möta. Eftersom vi möter laget på hemmaplan har vi givetvis en stor fördel, men vi alla vet att vår form inte är den bästa just nu, så det kan gå precis hur som helst i matchen. Vi kan bjuda på målkalas, en stadig vinst eller så kan även Nordsjälland överraska oss. Det gäller att inte tänka eller koncentrera sig alltför mycket på Shakhtar-Juve matchen heller, utan det gäller att bara fokusera på den här matchen.


Jag personligen tror att vi har en bättre chans än vad Juventus har, dels för att vi möter Nordjälland på hemmaplan och för att Juventus möter Shakhtar på bortaplan. En förlust är absolut inte omöjligt mot gruppens starkaste och vassaste lag så jag har en känsla av att Juventus kommer få smaka på förlust, speciellt nu när de möter Shakhtar på bortaplan. Jag tror att vi däremot kommer vinna mot danskarna och jag tror att det kommer bli en ganska lätt seger. Notera att Nordsjälland redan är ute ur gruppen.


Rafa Benitez verkar vara väldigt självsäker inför mötet och förklarar att hans spelare också är redo för matchen då de är vana vid att spela sådana viktiga matcher som denna. 

"Spelarna är mentalt redo, de är vana att spela på topp nivå- det en bara en fråga om lite självförtroende."-säger Rafa Benitez.

"Det kommer att bli lättare för oss om vi får en bra start och gör ett mål."

"Vi måste vinna och vi måste göra bra ifrån oss."

"Om vi behöver ett mirakel för att gå vidare? Jag tror inte att det är ett mirakel. Vi måste bara göra vårt jobb och vänta på de andra lagen. Shakhtar är ett väldigt bra lag och jag tror att de kan besegra Juventus. Så, nej det är inte ett mirakel."


"Ibland behöver vi lite tur. Det enda jag kan försöka göra är att vinna vår match. Jag tror att Shakhtar kan besegra Juventus. De har spelare som vill bli sedda runt om i världen. De vet att de måste prestera."-säger spanjoren.

Benitez har ännu än inte lyckats vinna någon match som Chelsea tränare (tre matcher) vilket innebär att pressen ökar. Pressen ökar extra mycket ikväll eftersom det är en måste vinna. Än så länge har han inte lyckats visa fansen att han kan vinna, men ikväll måste han helt enkelt göra det.

"När man inte vinner ibland kan man förlora självförtroendet. Budskapet är alltid det samma: Jag ska försöka göra mitt bästa för klubben, för alla- och försöka vinna matcher."

"Laget måste prestera, laget måste vinna, och laget måste göra mål. Jag sa till spelarna att vara försiktiga. Nordsjälland är det laget som inte har något att förlora- de är ett bra lag och vi måste respektera dem."-säger Benitez slutligen.

Skadelistan:

Chelsea- Frank Lampard, John Terry och Daniel Sturridge.

Nordsjälland- Jores Okore, Morten Nordstrand och kanske även Soren Christensen.

För Nordsjälland är drömmer redan slut då de har åkt ut ur gruppen. Detta var första gången som laget tog sig till Champions League, och de kommer definitivt lämna gruppen med bra erfarenheter som de kan använda för att utveckla klubben.


"Vi ska göra vårt bästa för att prestera. Vem vet, jag tror i alla fall att vi kan utmana, så vi ska göra vårt bästa för att få ett resultat."-säger Kasper Hjulmand, Nordsjälland tränaren.

"De har en väldigt bra tränare och ett talangfullt lag. De har en liten svacka just nu men de kommer komma tillbaka och visa vilka de är inom en snar framtid- förhoppningsvis inte imorgon, men det är bara en tidsfråga."

Sist vi mötte Nordsjälland tränades Chelsea av Roberto Di Matteo, och det blev en 4-0 vinst på bortaplan. Chelsea målen gjordes av Mata 33,81, David Luiz 79 och Ramires 88.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar