onsdag 12 december 2012

Ashley Cole nominerad. Inför Chelsea-Monterrey


Ashley Cole har blivit nominerad till England's Player of the Year priset, och man kan rösta på vänster backen här. Cole har som vi vet vunnit CL förra säsongen samtidigt som han även har hjälpt det engelska landslaget väldigt mycket under de senaste åren.

Cole har lyckats spela hela 99 gånger för landslaget och kommer troligen att spela sin 100:e match mot Brasilien på Wembley om två månader. Han gjorde sin debut september 2001 och sedan dess har han varit en nyckelspelare för landslaget. Han har startat från varje match och aldrig hoppat in som avbytare.

De andra som är nominerade till priset är: Steven Gerrard, Joe Hart, Danny Welbeck och Glen Johnson.

***


Imorgon (torsdag) är det dags för Chelseas första match i FIFA Club World Cup och den ska spelas mot Monterrey. Notera att alla matcher ska visas på Chelsea TV och att detta är en semi-final. Detta är andra gången i rad som det mexikanska laget spelar i tävlingen vilket betyder att de har erfarenheter sedan tidigare, men Victor Vucetich som är Monterrey tränaren menar ändå att det kommer bli tufft mot Chelsea.

"Chelsea är väldigt fysiska och starka. De har inte så långa spelare längst uppe men de har väldigt snabba spelare så som Mata, Hazard och Moses."-säger Vucetich.


"Ramires är också en väldigt smart spelare så jag är säker på att de kommer göra mål. Men vi har däremot väldigt talangfulla spelare i vårt lag och vi kommer spela på det sättet vi behöver spela."-förklarar Monterrey tränaren.

Chelsea verkar förbereda sig rejält mycket inför den första matchen och födelsedagsbarnet Victor Moses berättar hur intensiv träningen har varit.

"Det var ett fullständigt träningspass och vi jobbar hårt."-förklarar 22-åringen.

"Första dagen var lite tröttsamt eftersom alla hade haft en lång resa och tidsskillnaden påverkade oss. Men tisdagen var helt okej och alla såg framemot träningen. Nu är vi vana och vi njuter av varje minut."


"Just nu jobbar vi hårt och försöker komma i rätt form, vi vill se till att vi ligger på rätt position och vi ska börja prata om motståndarna och prata om hur vi ska besegra dem."-sa Moses.

Rafa Benitez som ska träna laget till vinster i tävlingen berättar att han gjorde vissa ändringar under träningarna för att förbereda sig inför semi-finalen på Yokohoma International Stadium.

"Vi har försökt att ändra lite saker, saker vi kan förbättra. Vi har försökt vara mer kompakta och pressa högre."-säger bossen.

"Vi har spelat mycket bättre i de två senaste matcherna, vi skapade flera chanser och det är bra för spelarnas självförtroende."


För att förbereda sig inför mötet mot Monterrey gäller det även att man lär känna motståndarna bättre, och det verkar som att Benitez och gänget har försökt att göra det.

"Vi känner till laget, vi har tittat på olika videor för att se dem spela. Jag har sett dem spela så vi har mycket information."

"De är ett bra lag som kan spela passningsspel och flytta bollen väldigt lätt, men samtidigt kan de även spela väldigt rakt."

"Det viktigaste är att vi spelar en bra match med hög tempo, bra passningsspel och skapar chanser."-säger Benitez.

Även Gary Cahill har något att säga om motståndarna Monterrey: "Det är ett bra fotbollslag. De får ner bollen och har möjligheten till att spela långt. De har en stor anfallare och kan spela ut de andra bollarna."


"De har talangfulla spelare och de gjorde bra ifrån sig i deras senaste match så det kommer bli ett svårt test för oss."

"När jag kom till Chelsea kom jag för att vinna titlar och det här är en stor möjlighet till att göra det."-säger Cahill.

Chelsea har tidigare aldrig mött Monterrey men däremot har vi mött ett mexikanskt lag två gånger och då har vi vunnit båda gångerna. Den ena gången vann vi under försäsongen 2007 i USA och den andra gången 2009 mot Club America. Chelsea är det tredje laget som representerar England i FIFA Club World Cup, efter Manchester Untied (två gånger) och Liverpool.

Det brasilianska laget Corinthians är redan vidare till final efter deras vinst mot Ah-Ahly med 1-0.

Såhär har det sett ut tidigare i tävlingen:


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar