onsdag 21 november 2012

Roberto Di Matteo får sparken


I morse fattades ett chockerande beslut då Chelseas hemsida meddelade att Roberto Di Matteo har fått sparken. Roman Abramovich och styrelsen anser helt enkelt att Chelsea inte har presterat bra på sistone och att en förändring är nödvändigt.

Jag tror att man inte kommer få fram någon positiv förändring genom att byta tränare ännu en gång. Det verkar som att Roman inte har förstått vart problemet egentligen ligger i Chelsea och att han tar för snabba beslut som han tidigare också har gjort. Ska man kunna skapa stabilitet i ett lag så måste man ge en tränare tid och låta honom bygga upp och stabilisera laget under några säsonger, speciellt om man har flera nya spelare som vi har. De flesta storlagen brukar ha kvar deras tränare under en längre tid än vad Chelsea har. När man har kvar en manager under en längre tid leder det till att tränaren lyckas bygga upp sin roll samtidigt som spelarna känner sig bekvämare med tränaren för varje säsong.

Fotboll handlar om tid, inget kan gå snabbt och man måste ha tålamod. Det kanske inte går bra en säsong, men sedan kan det gå jätte bra en annan säsong. Men nyckeln till framgång är alltså att man måste ha tålamod och tillit till både spelarna och tränaren. Att börja om på ruta ett är jobbigt för spelarna, speciellt mitt under säsongen. Det kan ta tid innan de vänjer sig med den nya tränaren och det kan även leda till att de inte lyckas komma överens.

Det verkade som att alla spelare hade en speciell relation till Di Matteo och att de förstod varandra. Att Roman sedan ska lägga sig i detta och förstöra detta känns väldigt lågt. Jag tycker att Abramovich måste lära sig att ha tålamod och förstå att det inte är rätt att sparka tränarna hela tiden. Han måste helt enkelt ta sig ut ur sin bubbla.


Ingen hade förväntat sig det här beslutet, speciellt inte då vi ligger efter med fyra poäng i ligan och ändå har en någorlunda chans i Champions League. Problemet har däremot varit att vi inte har kunnat göra mål och att försvaret inte har varit helt stabil, och för det kan man inte bara skylla på Roberto Di Matteo. Jag tycker inte att Robbie har gjort något som kan leda till att han förlorar sitt jobb, och om jag skulle vara en tränare skulle jag undvika att börja träna Chelsea, för man ligger aldrig säkert och det är skit dåligt! Italienaren har givit oss CL-titeln och FA Cup titeln men ändå leder allt detta till att han förlorar sitt jobb efter en svag insats i några matcher. Det är skamligt och jag skäms! Detta är nionde gånger på åtta år som vi byter tränare.

"Lagets insatser på sistone har varit för dåliga. Därför känner ägaren och styrelsen att en förändring är nödvändig för att vi ska kunna ta oss i rätt riktning. Vi går snart in i säsongens viktigaste fas"- står det i Chelseas hemsida. 

"Lagets insatser på sistone har varit för dåliga. Därför känner ägaren och styrelsen att en förändring är nödvändig för att vi ska kunna ta oss i rätt riktning. Vi går snart in i säsongens viktigaste fas"- skriver klubbens hemsida.


Just nu ryktas det om att Pep Guardiola, Harry Redknapp eller Rafa Benitez kan vara möjliga ersättare. 


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar