tisdag 20 november 2012

Juventus vs Chelsea


Ikväll är det dags för säsongens viktigaste match hittills då vi möter Juventus i Turin. Vi har redan mött det italienska laget på Stamford Bridge och den kvällen fick båda lagen nöja sig med varsitt poäng efter ett 2-2 resultat. Eftersom det är så otroligt tajt i gruppen mellan andra och tredje platsen, måste Chelsea se till att åtminstone spela oavgjort, annars kan det sluta med att det blir svårt att ta sig vidare ur gruppspelet. Detsamma gäller för Juventus.


Förra säsongen mötte vi Napoli på bortaplan i Champions League men det blev dock ingen vinst. Sist vi vann på italiensk mark var i november 2003 då Chelsea tränades av Claudio Ranieri. Det blev en 4-0 vinst över Lazio

Men Roberto Di Matteo verkar ändå vara väldigt självsäker inför mötet:

"Jag känner mig självsäker, vi har ett bra lag och vi vet hur viktig den här matchen är, vi vet att vi måste spela bra."- förklarar bossen under presskonferensen i Turin.

"Vi tänker positivt just nu, vi spelade en bra match mot Juventus på hemmaplan, det kommer givetvis bli svårt imorgon (ikväll), men de har också mycket press precis som vi har, så det kommer bli en intressant match."

"Jag tror att det kommer bli en öppen match, de spelar på hemmaplan så detta kan vara en fördel för dem, men vi kommer att vara väldigt motiverade."

"Mitt mål är att skapa så många problem som möjligt. Jag har tittat på deras matchen, även den senaste matchen mot Lazio där de spelade väldigt bra och aggressivt. Vi måste försvara men även anfalla."


Juventus har inte lyckades vinna deras två senaste hemmamatcher (Juve 0-0 Lazio, Juve 1-3 Inter), men de har däremot visat tydliga tecken på att de är ett hot genom deras prestation i CL-gruppen och i ligan om man bortser från de två senaste matcherna. De kommer definitivt ha bra självförtroende när de välkomnar oss på Juventus Stadium, deras nya arena. Men för att Chelsea ändå ska klara av att vara lika självsäkra på Juventus Stadium som hemmalaget så måste varje spelare tro på sig själva och ha en bra motivation.

"Vi vet hur viktig motivationen är inför den här matchen."-säger Chelsea bossen självsäkert.

Sedan fortsätter han: "Spelarna måste tro på sig själva, det är den viktigaste aspekten. Vi jobbar tillsammans och vi alla är inblandade i det här. Vi har ett bra lag, en bra grupp och vi tror på att vi kan spela fram ett positivt resultat."

Under presskonferensen inför kvällens match följde Gary Cahill med bossen, och mittbacken fick också ta del av presskonferensen.

"Det är en viktig vecka men om vi får fram rätt resultat så kommer vi hamna på rätt spår igen.Vi har starka karaktärer i omklädningsrummet."-förklarar Gary Cahill.

"Det handlar om att hela laget ska gå tillbaka och göra det vi gjorde när det gick bra för oss."-menar mittbacken.

Sist vi mötte Turinlaget på Stamford Bridge var alltså den 19:e september det här året då matchen slutade 2-2. Oscar gjorde Chelseas båda mål 31' 33' medan Vidal 37' och Quagliarella 80' nätade för Juve. Vår senaste match mot Juventus på bortaplan spelades säsongen 2008/09 och även den matchen slutade med ett oavgjort resultat.


I kvällens match kommer Chelsea att sakna John Terry på grund av skada. Frank Lampard missar också mötet på grund av skada. Däremot är Ashley Cole som har varit skadad tillgänglig inför mötet. 

För Juventus del kan det leda till att Mirko Vucinic inte kan spela då han är sjuk, anfallaren missade även Juves senaste match. Simone Pepe som har varit borta fick kliva in mot Lazio för första gången i den här säsongen efter en långtidsskada. 

Det är fortfarande inte Antonio Conte (avstängd) som kommer stå bredvid planen, utan den här gången blir det den assisterande tränaren Angelo Alessio. 

"Det är allt eller inget, och vi vill ta oss vidare."-säger Alessio.


"Om vi gör bra ifrån oss kommer vi att komma vidare, men om vi inte spelar så bra kommer vi att spela i Europa League, men vi vet att vi redan har uppnått något och vi tror på våra fans."

"Antonio Conte har sagt till mig att han vill se en kokande arena imorgon."-förklarar assisterande tränaren.

Mina tankar

Det kommer bli en oerhört spännande match och det ska bli intressant att se hur Chelsea spelar på bortaplan mot Juventus. De har byggt upp en mäktig och ny arena den här säsongen vilket har gett Turin laget mycket självförtroende och en säker attityd när de väl spelar på hemmaplan. Därför ska ni inte bli förvånade om Juventus överraskar med ett eller två mål. 

Däremot har båda lagen problem med anfallet då även Juventus inte har en tillräcklig bra anfallare som kan leda dem till säkra vinster. Juventus kommer förmodligen att spela med Quagliarella och Giovinco på topp. Man kan aldrig förvänta sig alltför mycket från Quagliarella, men han kan definitivt göra mål om vi bjuder in honom, däremot kan det bli betydligt mycket lättare att få stopp på Giovinco i närkamperna då han är en liten spelare. Det viktigt att stoppa honom med våra stora backar innan han får sina chanser.

Juventus brukar köra med tre backar då de använder två mittfältare på kanterna som får vara extra defensiva, och jag tror att det är en stor fördel för Chelsea. Vi har kvicka spelare på kanterna och detta kan leda till att de defensiva kantspelarna i Juventus kommer ha det svårt att hänga med våra wingers. 

Jag är beredd påen  förlust, kryss och vinst. Jag är alltså beredd på allt!

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar