onsdag 3 oktober 2012

FC NORDSJAELLAND 0 CHELSEA 4

Det blev trots allt målkalas för Chelsea när de vann med 4-0 mot Nordsjälland på Parken Stadium i Danmark. Målkalaset kom dock igång vid slutet av matchen då det gjordes hela tre mål, och Nordsjällands backlinje som hade blivit trött och sliten efter ett långt möte mot CL-mästarna kunde tillslut inte stänga igen ytorna. Chelsea lyckades spräcka nollan redan i första halvlek och det var Juan Mata som gjorde målet. Det blev därefter inga fler mål i första halvlek, men efter pausen sparkade Luiz, Mata och Ramires in tre mål till.

Chelsea startade matchen väldigt starkt då de såg säkra ut och hade allt under kontroll. Men Nordsjälland var inte så lätta som jag trodde att de skulle vara, utan de slutade aldrig spela deras fotboll och de slutade aldrig kämpa. I första halvlek imponerade det danska laget med deras fina inlägg och deras bollinnehav. Laget kunde lätt vinna bollarna i mittfältet och sedan kunde de hålla kvar den ett tag innan Chelsea vann tillbaka den. Hemmalaget var alltså väldigt säkra med bollen, men att kunna ta upp anfallet var inte deras starkaste sida. De har alltså inte tillräckligt offensiva spelare som kunde utmana och vinna över Chelseas backlinje och Petr Cech.

Chelsea spelade bra försvarsspel, Petr Cech gjorde fantastiska räddningar och fastän laget alltid inte hade bollen så såg de ändå väldigt säkra ut när de väl hade den. Under pausen hade Di Matteo tagit ett rejält snack med laget och då kom de ut som riktiga lejon. De såg lugna ut men ändå väldigt farliga ut, vilket de också var.

Bortalaget Chelsea var alltså det bästa laget på planen då de alltid pressade mest och såg till att stänga igen ytorna för hemmalaget. Nordsjälland var bättre än förväntat men vid slutet av matchen orkade de inte med lejonen och tappade styrkan. Chelseas anfall såg bra ut där vi hade Fernando Torres på toppen som presterade bra och försökte ta sig fram och sparka in bollen ett par gånger. Självförtroendet som fortfarande inte är på topp är en anledning till varför Torres inte lyckades avsluta chanserna bättre. Victor Moses fick göra hans första Champions League debut och han såg riktigt hungrig och aktiv ut. Moses är en spelare jag har velat få se mer av och det var på tiden vi fick se lite av honom. Tillsammans med Moses hade vi även Mata och Oscar i Chelseas anfall, och jag kan lugnt säga att Mata verkligen är i form just nu!

Nytt i startelvan

Roberto Di Matteo gjorde tre ändringar efter matchen mot Arsenal i lördags. John Terry fick sitta på bänken medan Gary Cahill och David Luiz började från elvan. Frank Lampard fick återvända till startelvan igen vilket gjorde så att John Mikel Obi började från bänken. Den tredje ändringar var att Victor Moses startade istället för Eden Hazard.

Första halvlek

Matchen inleddes av en stark och självsäker Chelsea som hade kontroll över matchen. Hemmalaget hade det svårt att stoppa CL-mästarna från att skapa målchanser och hemmalagets försvarsspel verkade inte funka riktigt bra.

Blues tog ledningen efter en halvtimme spelad när Torres vann bollen och passade den till  Frank Lampard som sin del passade vidare till Mata. Spanjoren sparkade in bollen mellan målvaktens ben och in i mål utan några problem.

Andra halvlek

Chelsea inledde andra halvleken ännu bättre än första, och Nordsjälland fick börja försvara mer än vad de gjorde innan pausen.

Det första Chelsea bytet gjordes i den 63:e minuten när Moses hade spelat klart. In kom istället Eden Hazard.

I den 78:e matchminuten fick Fernando Torres frispark och David Luiz klev fram för att ta den. Luiz överraskade alla när han lyckades sparka in bollen från hela 25 meters avstånd efter att den först träffade stolpen och sedan åkte in i målet. Ett mycket vackert mål!

Strax efter Luizs mål avancerade Mata in sig till straffområdet och gjorde kvällens tredje mål.

Det var inte slut än, utan det skulle komma ett till mål, och det målet gjordes i den 90:e minuten. Chelseas fjärde gjordes av Ramires efter ett uselt försvarsspel från hemmalaget då brasilianaren var helt omarkerad och kunde sparka in Oscars kross framför ett öppet mål.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole; Ramires, Lampard (c); Moses (Hazard 63), Oscar, Mata; Torres.

FC Nordsjaelland (4-2-3-1): Hansen; Okore, Runje, Mtiliga; Adu, Stokholm; Lorentzen, Nordstrand (Ticinovic 63), John; Beckmann (Christensen 73).