lördag 6 oktober 2012

CHELSEA 4 NORWICH CITY 1



Vi pressade, vi vann bollarna i mittfältet, vi spelade med självförtroende och vi hade kontroll under hela mötet mot Norwich som vi vann över med 4-1 på Stamford Bridge. Det blev helt enkelt en lyckad vinst fastän Grant Holt gav ledningen till bortalaget först. Försvaret skärpte till sig, och anfallet blev vassare. Tillslut fick bortalaget åka hem med noll poäng efter mål av Fernando Torres, Frank Lampard, Eden Hazard och Branislav Ivanovic.

Det märktes alltså vilket lag som var det starkaste laget redan efter matchen startades igång då Chelsea hade mest bollinnehav och pressade direkt. Försvaret öppnade dock upp sig en aning och det gjorde så att Norwich tog ledningen snabbt, men hemmalaget såg till att inte göra samma misstag igen och bjöd istället på ett målkalas. Chelsea spelade med mycket självförtroende och jag tycker att varje individ i laget visade speciella och starka sidor på planen. De försökte sig fram med fantastiska löpningar och ett fantastisk samarbete som man bara älskar att se. Roberto Di Matteo har verkligen sett till så att spelarna kommunicerar med varandra och förstår varandras planer. Hela uppbygget och omställningarna är riktigt genomtänka och fina i Chelsea just nu.

Chelseas bästa spelare var lugnt Juan Mata som återigen bevisar att han platsar i Robbies startelva och att han behöver få spela då han är i toppform just nu. Det är svårt att få stopp på spanjoren som ligger bakom fina löpningar, fina assister med en fantastisk attityd på planen. Förutom Matas prestation så var det också väldigt kul att se hur Torres spelar med mycket vilja, och hur Hazard och Oscar fortfarande spelar så livligt och fint. Förutom dessa spelare vill jag också ge extra applåder till Branislav Ivanovic, Ashley Cole och Frank Lampard. Notera att varje spelare spelade mycket bra!


Nytt i startelvan

Robbie gjorde tre ändringar i startelvan mot Norwich efter matchen mot Nordsjälland i Champions League. Hazard, Terry och Mikel (250:e Chelsea match) var tillbaka till startelvan igen vilket gjorde så att Moses, Cahill och Ramires placerades på bänken.

John Terry och Ashley Cole fick starta från elvan fastän de stora rubrikerna som har skrivits de senaste dagarna.

Första halvlek

Chelsea tog över matchen väldigt snabbt, men i den tionde minuten sparkade den omarkerade Grant Holt som stod i straffområdet framför Cech, in 1-0 till bortalaget.

Men Chelsea blev bara vassare efter målet och i den 13:e minuten, alltså bara några minuter efter Holts mål, var Fernando Torres framför Ruddys mål och nickade in bollen efter en fantastisk frispark från Branislav Ivanovic. Fint spel från både Ivanovic och Torres som stod rätt och nickade in den utan några större problem.


Ca sju minuter efter kvitteringen var det dags för ett till mål, och det var Frank Lampard som sparkade in bollen på volley efter Torres retur som misslyckades med att sparka in bollen via cykelspark. Detta blev Lampards 189:e Chelsea mål i hans 129:e Premier League match.

I den 30:e matchminuten ökade Eden Hazard på ledningen efter en fantastisk assist från spanjoren Mata. Hazard tog emot den fina assisten lugnt och fint och rullade in bollen bredvid Ruddy.


Andra halvlek

I den 66:e matchminuten fick Lampard tacka för sig och in kom istället Ramires.

Matchens sista mål gjordes i den 75:e minuten och den här gången var det högerbacken Ivanovic som dundrade in på en volley efter ett fint inlägg från Juan Mata. Ett typiskt Ivanovic mål var det.


Ivanovic hade spelat klart efter 78 matchminuter och högerbacken Cesar Azpilicueta introducerades in och fick göra sin Premier League debut i den blåa tröjan.

Det sista bytet gjordes i den 82:a minuten när Romeu klev in och Mikel gick och satte sig på bänken.

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Ivanovic (Azpilicueta 78), David Luiz, Terry (c), Cole; Mikel (Romeu 82), Lampard (Ramires66); Mata, Oscar, Hazard; Torres.

Norwich City (4-5-1): Ruddy; R Martin, Barnett, Bassong (R Bennett 77), Garrido; E Bennett, Howson, Tettey, Hoolahan, Johnson (Pilkington 67); Holt (c) (Morison 76).



/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Hört något om att Falcao kanske joinar i januari?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han har iallafall visat intresse för Premier League!

      Radera