lördag 22 september 2012

Chelsea vs Stoke


Nu är det dags för Chelseas femte Premier League match, och den ska spelas mot Stoke som inte har vunnit på Stamford Bridge sedan 1974. Stoke som har spelat fyra raka oavgjorda matcher utan en PL vinst den här säsongen ligger på 12:e plats med fyra poäng medan vi leder ligan med 10 poäng. Chelsea har ännu än inte förlorat någon match i PL den här säsongen och målet är att undvika en förlust så att vi fortfarande kan hålla kvar förstaplatsen.

The Potter har bara vunnit en av 16 matcher i alla tävlingar sedan de förlorade på Stamford Bridge i mars. De har inte heller vunnit någon borta match PL sedan deras 2-1 vinst mot Blackburn den 2:a januari. De har bara vunnit ett poäng från de 18 senaste borta matcherna.

Sist vi mötte Stoke på hemmaplan så vann vi med 1-0 efter mål av Didier Drogba i den 68:e matchminuten. Matchen på bortaplan mot Stoke i fjol blev en oavgjort då det inte blev några mål.


Vi har mött Stoke 87 gånger där vi har vunnit 39 matcher och förlorat 27 matcher. På SW6 har det spelats 38 matcher där vi leder med 21 vinster medan Stoke bara har sju vinster. 

Så här har det sett ut för Tony Pulis Stoke den här säsongen:


Under sommaren har Stoke välkomnat spelare så som Charlie Adam Michael Kightly, Maurice Edu, Michael Owen och Steven Nzonzi.

Det är bara Stokes Andy Wilkinson som inte får spela mot Chelsea på grund av avstängning efter en ful armbåge mot Mario Balotelli. 

När det gäller Chelseas trupp så har Di Matteo meddelat att det inte är säkert om Daniel Sturridge kan vara med i matchen på grund av skada, däremot är Oscar som hade en fantastisk kväll mot Juventus, tillgänglig för spel fastän han blev stämplad på fotleden under mötet. En annan spelare som inte är redo för spel är Marko Marin.


"Oscar har återhämtat sig. Han gjorde några lätta träningar så han borde vara okej. Det var en spektakulär debut och vi hoppas på att se det oftare. Vi har sett hans kvalité under träningen men det kändes bra att se det i en stor match mot fantastiska motståndare, vi är glada över att vi har honom."-säger RDM.

När det gäller Stoke så menar bossen att det alltid är svårt att möta det laget: "Det är alltid en svår match mot dem och vi tycker det är svårt att köra över dem. Det är inte bara på grund av deras fysiska sida utan de är även väldigt defensivt organiserade"

"Vi vill förbättras hela tiden, spela bra fotboll, vinna matcher och samtidigt vara väldigt täta."

"När ett lag skapar chanser så är det ett friskt lag, och vi skapade många bra chanser mot QPR- när vi inte fick straffspark- och vi skapade också chanser mot Juventus."


"Vi försöker att ändra på vår spelstil, så klart, men det är inte så att vi är helt öppna. Vi måste vara fokuserade och koncentrera oss för en hel match."

"Hazard och Mata förstod varandra väldigt väl redan från början. Vissa spelare brukar bara klicka sådär helt naturligt."

Något som vi verkligen får hoppas på är att matchen på Stamford Bridge spelas i en bra stämning idag som det alltid görs, men det är så att det har skett några rasistiska incidenter under senaste tiden. I matchen mellan Tottenham och Lazio skrek vissa supportrar rasistiska ord samtidigt som Chelseas Mikel har fått läsa ett par kränkande kommenterar mot honom i hans Twitter som han nu har tagit bort.

"Fans har rätt till att uttrycka deras åsikter och känslor, men på rätt sätt. Våra fans är fantastiska, de brukar alltid stödja laget, men vi fördömer diskrimineringar och rasistiska övergrepp."

"Mikel mår bra, jag hade en liten konversation med honom men han hanterade det väl. Han har gjort väldigt bra för oss, det är ett ganska svårt jobb i den positionen, att bryta motståndarnas spel och det spelet brukar oftast inte få rätt kredit."

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar