fredag 18 maj 2012

Bayern Munchen vs Chelsea


Snart smäller det på Allianz Arena. Snart ska stadion lysa upp och få liv igen, och snart ska den fyllas med supportrar som bär röda och blåa tröjor. Snart kommer hejar klacken att höras och snart kommer spelarna att kliva in på planen. Snart kommer Champions League låten att höras och snart kommer spelarna att skaka hand innan de ställer sig på sina positioner och väntar på domarens vissla. Visslan som kommer att säga till dem när de ska börja kriga, kriga för den prestigefulla Champions League titeln.

Ett lag kommer att bli förkrossad efter slutsignalen, och tårar kommer att fallas ner. Ett lag kommer att stå kvar på planen väldigt besvikna och det laget kommer inte att förstå att de just förlorat titeln. De kommer inte kunna ta emot silvermedaljen med ett leende, men de måste ta emot medaljerna eftersom ett annat lag kommer att vänta på guldmedaljerna. Det vinnande laget kommer hoppa runt på planen, krama tränaren, slänga flygkyssar till fansen samtidigt som de kommer att fälla gjädjetårar. De kommer att ta emot guldmedaljerna väldigt stolt och sedan kommer de att få lyfta upp Champions League troféen. Vilket lag som får göra det vet vi inte än, det kommer vi att få veta imorgon. Men en sak vet vi, och det är att det antingen  bli Chelsea eller Bayern Munchen som vinner titeln.


Di Matteo, kan vi vinna titeln?-frågade en journalist under presskonferensen.

- Ja, svarade bossen tillbaka.

Under presskonferensen inför finalen verkade Di Matteo ha en lugn och självsäker attityd samtidigt som han såg att vara på bra humör. Tränaren förklarade att laget tror på sig själva vilket är det viktigaste. Har man inte tron, kan man inte komma någonstans.


"Jag vet inte hur framtiden kommer att se ut men vi kan vinna den och vi måste vara självsäkra"- förklarade Di Matteo. 

"Jag tycker att spelarna förtjänar det. Spelarna har spelat enormt bra, och hela klubben och fansen förtjänar titeln." 

"Jag tycker att våra spelare har kvaliteten som behövs för att vinna tävlingen, dessa kvaliteter har tagit oss till finalen, och jag är väldigt positiv och självsäker." 

Bayern Munchen, är däremot inget lätt lag. De har tagit sig till finalen, och bara detta förklarar vilka kvaliteter de har i laget. Egentligen ska 5-2 förlusten mot Borussia Dortmund inte bevisa någonting. Att ett storlag åker på en förlust mot ett annat storlag är inte ovanligt eller konstigt.

"De har det bästa försvaret i ligan, du kan inte bara titta på en match för att sammanfatta Bayern. De har haft en bra säsong och vi måste ha den rätta strategin för att kunna slå dem."-förklarade italienaren.

"De spelar på hemmaplan så de känner till miljön, planen och omklädningsrummet. Våra spelare är väldigt motiverade och vi kommer att vara positiva. Vi kommer att försöka göra vårt bästa imorgon och försöka att vinna matchen."  

Både Chelsea och Bayern kommer att sakna spelare på grund av avstängningar. Detta är givetvis negativt för båda sidorna då det är viktiga spelare som missar finalen. 

"Det finns avstängda spelare i båda lagen men om man lyckas komma till finalen har man en bra trupp. Bayern har bra spelare och styrka som vi är medvetna om, de spelar på hemmaplan vilket kan ge dem lite fördel men vi har fantastiska spelare i vårt lag, och jag tror att vi har samma chanser som Bayern."

Eftersom Chelsea saknar kapten John Terry blir det istället Frank Lampard som får bära kaptensbindeln.

"Frank har varit fantastisk. Han har funnits då vi har behövt honom. Han var fantastiskt bra på Camp Nou, han ledde laget, och han är en naturlig ledare. Man kanske inte alltid tittar på honom på det viset, men när man behöver honom så finns han alltid där, han är en riktig man."- sa Di Matteo stolt.


Det är viktigt att både David Luiz och Gary Cahill blir klara för match så att de kan spela imorgon. Det ser bra ut, och förhoppningsvis ska det inte uppstå några problem för mittbackarna. 

"Cahill och Luiz har tränat hela veckan, och Malouda kommer att joina gruppen idag. Vi tog med oss två spelare från B listan, bara för att vara säker, Nathaniel Chalobah och Todd Kane."

"Ikväll ska jag välja spelarna för startelvan."-sa Robbie.

Precis som RDM, satt även Jupp Heynckes i presskonferens idag. I presskonferensen förklarade tränaren klart och tydligt att Chelsea är ett starkt lag som kan utmana när det verkligen behövs.


"Vi spelar mot ett lag som inte bara har mycket erfarenheter, men de har också en fantastisk organisation och fantastiska spelare."- sa Heynckes.

Sedan fortsatte han: "Om du kollar på deras väg till finalen: de besegrade Napoli och vi mötte Napoli i gruppspelet så vi vet att de är ett fantastiskt lag, och sedan besegrade de världens bästa lag, Barcelona, 1-0 och sedan oavgjort 2-2 i Barcelona med 10 men. Detta ger en varning till alla." 

"Jag håller inte med om att vi är favoriterna. Det finns inga favoriter i en Champions League final, absolut inte mot Chelsea." 

Matchen spelas på Allianz Arena vilket betyder att det är Bayern Munchens hemmaplan.

"Imorgon har vi kanske en liten fördel för att vi spelar på hemmaplan." - förklarade 67-åringen.

Om man har Chelsea spelarna på plan, så är det nog inte lika säkert att den lilla fördelen för att de spelar på hemmaplan kommer att finnas kvar.

"Drogba har i många år varit en av de bästa anfallarna i Premier League och han är definitivt farlig och kan göra mål när som helst." 

"Men Torres har förbättrats enormt mycket under de senaste veckorna, så det är inte bara Drogba, det är Mata, det är Lampard, Sturridge, Kalou, alla dessa spelare är på topp nivå. Så det skulle vara ett misstag att enbart koncentrera sig på en spelare." 

Didier Drogba förbereder sig inför hans 75:e och mest viktigaste Champions League match någonsin. Det är så mycket som står på spel, och detta innebär att det kanske är Drogbas sista chans till att vinna titeln.


"Jag har tur som kan spela Champions League matcher." -sa 34-åringen.

"När jag var ung brukade jag se matcherna på TV, alla finaler, Zinedine Zidane gör mål mot Leverkusen med hans volley, och varje CL match är speciell för mig." 

"Jag känner alltid att jag har tur varje gång jag kliver in på planen eftersom jag är en av de få spelarna i Europa som kan spela dessa typer av matcher, och CL är inte skyldig mig något." 

"Jag är bara glad eftersom vi är i finalen igen, och det är fantastiskt eftersom vi förtjänar att vara här. Ingen förväntade detta i början av säsongen men jag tycker att vi gjorde allt för att nå till finalen och nu ska vi göra allt för att vinna den." 

"De (Bayern) har en bra tränare med mycket erfarenheter och han har gjort mycket för Bayern Munchen. Jag har mycket respekt för honom och det är allt jag kan säga." 

Frank Lampard som alltså ska vara Chelsea kaptenen under mötet och ta över den ledande rollen menar att lagets kvalité kan vinna fram en Champions League titel. 


"Med erfarenheter vet man att fotboll kan ändras i två sekunden. Det är naturen av sporten. Vi har alltid vetat att vi har kvaliteten här. Det är det som gjorde oss besvikna när vi tappade poäng i ligan. Vi visste att vi var bättre, men spelarna, personalen, alla fick förbättra sig från den stunden."- sa 33-åriga Lamps.

"Vi har njutit av känslan efter att vi besegrade de bästa, men vi är smarta nog som vet att om man förlorar finalen så kommer alla glömma bort semifinalen och alla andra matcher."

"Vi kan bara ha ett lagarbete som är på samma nivå som vi har haft i CL, den andan som vi visade mot Barcelona. Förhoppningsvis ska vi ha mer innehav men med den andan i individuella spelare för att vinna matchen. Det kommer bli den största vinsten för Chelsea."-förklarade Frank.  

"Varje år har vi fått samma fråga: kommer det att hända i år? Hur inspirerar är du efter alla misslyckanden? Och varje år har vi misslyckat. Vi är ett steg närmare för att lyckas med det." 

***

Fakta

Chelsea:
  • John Terry, Branislav Ivanovic, Raul Meireles och Ramires missar finalen på grund av avstängning.
  • John Obi Mikel har inte spelat än sedan han klev av från planen den 5:e mot Liverpool på grund av skada.
  • Detta är andra gången som Chelsea spelar i finalen sedan 2008 när vi förlorade mot Manchester United. 
  • Chelsea har redan förlorat mot ett tyskt lag den här säsongen i CL. Vi förlorade med 2-1 mot Bayer Leverkusen. Men vi vann med 2-0 på hemmaplan.
  • Bayern och Chelsea möttes i kvartsfinalen 2004/05 Champions League. Chelsea vann första matchen med 4-2 på Stamford Bridge. Bayern vann andra matchen med 3-2 vilket ändå inte räckte till för att ta sig vidare.
  • Chelseas alla matcher mot lag från Bundesliga: 7 vinster, 2 oavgjorda och 4 förluster.
Bayern Munchen:
  • Mario Gomez har gjort 12 mål i CL den här säsongen, vilket är två mål mindre än Lionel Messi. Bara en annan spelare lyckades göra 14 mål (1962-63) ,  Milans José Alfafini.
  • Frank Ribéry har gjort fem assister i CL den här säsongen.
  • Holger Badstuber, David Alaba och Luiz Gustavo är avstängda. 
  • Bayern kom tvåa i Bundesliga och har nu inte vunnit ligan två år på raken.
  • Gomez har gjort 42 mål i hans 51 senaste matcher. 
  • Ribéry har gjort 12 matcher i Bundesliga den här säsongen.
  • Bayern har redan mött ett engelskt lag. De mötte Man City i gruppspelet och vann med 2-0 på hemmaplan. 
  • Bayern har vunnit CL 4 gånger. Sist de vann den var 2001. 
  • Bayerns alla matcher mot engelska lag: 13 vinster, 12 oavgjorda och 10 förluster.


/ Rukksar

6 kommentarer:

  1. Bra skrivet Rukksar!! :)

    Ojojojoj vilken match.. är såklart nervös men har en väldigt bra känsla inför imorgon.

    Hoppas på denna elva:

    Cech
    Bosingwa Cahill Luiz Cole
    Mikel Lampard
    Kalou Mata Torres/Bertrand
    Drogba

    Läste på ett forum angående Bertrand ute på vänsterkanten.. Tycker det låter spännande och han skulle kunna hjälpa Cole en hel del med Robben men jag väljer ändå Torres i första hand då han är en excellent kontringsspelare som lär behövas imorgon!

    Få se om jag kan sova något inatt... ;)

    We've waited so long
    But we'd wait for ever
    Our blood is blue and
    We would leave you never
    And when we make it
    It'll be together

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :)

      Samma här, på något sätt känns det som att det är vi som kommer att fälla glädjetårarna :) Jag säger det inte för att jag är en Chelsea supporter men för att jag vet att vi har det som krävs för att besegra Bayern.

      Det där med Betrand var ngt spännande, dock tror jag inte att han skulle kunna klara av final pressen. men man vet aldrig, eller så är han mkt grymmare än vad jag tror :)

      Bästa ramsan Isac, bara en sak som fattas, bakgrundsmusiken! haha :)

      Radera
  2. One love one life one club CHELSEA

    SvaraRadera