onsdag 21 mars 2012

Manchester City vs Chelsea


Ikväll är det dags för stormötet mellan Manchester City och Chelsea, och detta är en match som båda lagen måste vinna. Chelsea måste se till att kamma hem de tre viktiga poängen för att ta sig närmare till fjärde platsen medan City måste hålla sig kvar i jakten för ligaguldet. Chelsea tränaren Roberto Di Matteo känner sig självsäker och tror att Chelsea kan bli det första laget som vinner på Etihad Stadium den här säsongen.

Blues har vunnit 20 av 42 möjliga poäng i bortamatcher den här säsongen efter vinst mot Sunderland, Bolton, Blackburn, Newcastle och Wolves. Chelsea har spelat oavgjort borta mot Stoke, Wigan, Tottenham, Norwich och Swansea. Förlorat borta mot Man United, QPR, Everton och West Brom.

  • Chelsea har vunnit fyra av de 13 senaste matcherna i Premier League.
  • Ashley Cole kommer att spela hans 250:e match för Chelsea om han får spela idag. 
  • Ivanovic kommer att spela hans 150:e match i blåa tröjan om han får kliva in på planen.Nästan alla spelare i Chelsea är tillgängliga i truppen förutom två, John Terry och Oriol Romeu på grund av skada. Däremot tror Di Matteo att kaptenen kommer vara tillbaka på lördag mot Tottenham.

"Det är bättre när han är tillgänglig men han kommer att vara ok inför Tottenham, jag måste hantera alla spelare och inte bara en."-säger italienaren.

"Vi har ett väldigt bra lag och en bra trupp och det har vi visat under de senaste åren. Tabellen visar att City har vunnit flera matcher än oss, men vi är väldigt konkurrenskraftiga, vi har erfarenheter och våra spelare har spelat många viktiga och avgörande matcher. City är väldigt starka på hemmaplan, alla vet det, men varje race kommer till sitt slut."

Di Matteo som har stor respekt för det Roberto Mancini har gjort med City, ser framemot att få möta landsmannen Mancini ikväll.

"Mancini var en fantastisk spelare, väldigt skicklig, silkeslen på plan, en väldigt trevlig spelare. Jag spelade aldrig med honom men han var beundrad i Italien och utomlands."

"För oss gäller det att se till så att City spelare inte kan uttrycka sig själva, de har spelare med kvalité överallt på planen, från försvaret till anfallet, så det är svårt att lyfta fram ett specifikt område, men vi måste vara organiserade."

Manchester City åkte nyligen ut ur Europa League mot Sporting Lisbon och ligger på andra plats med 66 poäng i ligan just nu, och detta är alltså en "måste vinna match" för City om de fortfarande ska tävla om ligaguldet mot United som har 70 poäng. Men trots allt det där såg Mancini ändå ganska avslappnad ut under presskonferensen inför matchen mot Chelsea.


The Citizens är favoriten bland majoriteten i det här mötet då de har gjort hela 42 mål på hemmaplan i ligan den här säsongen. De spelade dock 1-1 mot Napoli på hemmaplan som Chelsea besegrade med hela 4-1 på Stamford Bridge. 

Chelsea har vunnit 15 av de 22 senaste liga matcherna på Maine Road och Etihad Stadium och bara förlorat fyra matcher. Sist vi mötte City på deras hemmaplan vann de med 1-0 då Chelsea tränades av Carlo Ancelotti.


Chelseas tio senaste matcherna mot City på bortaplan:

2000/01 - Chelsea vinst 2-1
2002/03 - Chelsea vinst 3-0
2003/04 - Chelsea vinst 1-0
2004/05 - Man City vinst 1-0
2005/06 - Chelsea vinst 1-0
2006/07 - Chelsea vinst 1-0
2007/08 - Chelsea vinst 2-0
2008/09 - Chelsea vinst 3-1
2009/10 - Man City vinst 2-1
2010/11 - Man City vinst 1-0 

Chelsea och City har mötts 142 gånger där Chelsea har vunnit 61 matcher och City 45 gånger. På Maine Road och Etihad har det sammanlagt spelats 66 matcher i ligan, och då har Chelsea vunnit 21 gånger medan City har vunnit 29 gånger. 

Sist vi mötte Mancini och hans trupp den här säsongen vann Chelsea med 2-1 på Stamford Bridge. Meireles och Lampard (straff) hittade målet för Chelsea medan Balotelli gjorde det enda målet för City efter bara 1:a minuten. 

Manchester Citys sex senaste matcher: 


City har totalt gjort hela 69 mål den här säsongen i ligan medan Chelsea har gjort 48 stycken. Aguero ligger bakom 16 mål för City (2 straff), Dzeko bakom 13 mål och Balotelli bakom 11 mål.
  • Man City har vunnit alla 14 hemmamatcher i ligan den här säsongen. 
  • De har gjort tre eller fler mål i 11 av matcherna på Etihad.
  • De har bara släppt in sex mål och sett till att inte spräcka nollan i nio av de 14 matcherna. 
Citys vinster på hemmaplan den här säsongen:

Swansea 4-0, Wigan 3-0, Everton 2-0, Aston Villa 4-1, Wolves 3-1, Newcastle 3-1, Norwich 5-1, Arsenal 1-0, Stoke 3-0, Liverpool 3-0, Tottenham 3-2, Fulham 3-0, Blackburn 3-0, Bolton 2-0. 


/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar