måndag 19 mars 2012

CHELSEA 5 LEICESTER 2

Roberto Di Matteo har vunnit hans fjärde raka match som Chelsea tränare, och idag firades vinsten på Stamford Bridge efter 5-2 vinsten mot Leicester vilket säkrar vår plats i semifinal i FA Cupen. Gary Cahill spräckte Chelseas nolla, därefter hittade Salomon Kalou målet innan halvlek. Efter pausen lyckades Torres äntligen spräcka hans måltorka när han gjorde två mål. Det sista Chelsea målet sparkades in av Meireles, men  Leicester spräckte också deras nolla i andra halvlek efter mål från Beckford och Marshall som ändå inte räckte till för en vinst.

Matchens höjdpunkt var helt klart Fernando Torres. Spanjoren hittade inte bara målet utan låg även bakom två assister. Chelseas nummer nio såg väldigt pigg ut, gjorde fantastiska löpningar med mycket vilja, fanns lite överallt på planen och var nära målet flera gånger. Han lyckades visa hans starka sida både mentalt och fysiskt vilket var underbart att se. Helt klart matchens lirare och han förtjänade verkligen de två målen som han gjorde! Detta är en mycket bra start för spanjoren, precis vad han behöver, och vi får hoppas på att det fortsätter så här framöver.

Chelsea spelade en bra match med en härlig anda i laget. Ibland kunde koncentrationen försämras och två bevis är ju Leicesters två mål, men annars såg det inte ut som några större problem i laget. Det märks att något har förbättrats i truppen och att spelarna trivs bra med deras nya tränare.

Nytt i startelvan

Roberto Di Matteo gjorde hela sju ändringar i startelvan idag och det var bara Cech, Ivanovic, Sturridge och Mata som fanns kvar i elvan efter Napoli matchen. Cahill ersatte Terry, medan Cole vilades och ersattes av Bertrand, och Bosingwa spelade som högerback. Meireles var tillbaka från avstängningen och spelade bredvid Mikel. Kalou och Torres startade också från startelvan.

Första halvlek

Matchen inleddes med applåder för Boltons Fabrice Muamba som ligger på sjukhus efter en hjärtinfarkt i gårdagens match mellan Tottenham och Bolton. Muamba fördes genast till sjukhuset och matchen ställdes in efter en halvlek spelad.

Matchens första chans som också var en Chelsea chans kom när Torres hittade Mata i straffområdet. Matas skott resulterade dock till hörna för Chelsea. Däremot tog det inte alls lång tid innan Cahill nickade in det första målet i den 12:e minuten efter en Chelsea hörna av Mata. Cahill väntade inte en enda sekund utan lyfte upp tröjan och visade texten "pray 4 Muamba."

Sex minuter efter dubblades ledningen när Salomon Kalou sparkade in 2-0 efter ett fantastiskt framspel av Torres.

Chelsea fortsatte att anfalla när både Torres och Sturrdige skapade målchanser. Torres var ett stort hot för Leicester och hans samarbete med Mata, Kalou och Sturridge skapade stora problem för bortalaget. Leicesters Neil Danns och Beckford lyckades dock också hota men en stabil Ivanovic och en duktig Cech såg till att hålla kvar nollan tills domaren blåste i pipan för paus.

Andra halvlek

Andra halvlek inleddes med ett Chelsea byte när Malouda klev in istället för Mata och det tog inte alls lång tid innan  fransmannen skapade en målchans som Casper Schmeichel fick se till att rädda.

I den 62:a gjorde Di Matteo hans andra byte när han bytte in Essien istället för Kalou.

Torres fortsatte att hota precis som han gjorde i första halvlek genom både framspel och spel framför målet. I den 66:e minuten lyckades spanjoren äntligen göra mål efter ett framspel av Meireles.

Efter drygt en minut var spanjoren nära på att göra mål igen men hans skott åkte över ribban istället. I den 77:e minuten var det istället Leicester som sparkade in ett mål efter att Danns skott träffade Cechs vänstra stolpe som Beckord sedan sparkade in i returen. Efter målet gjorde Di Matteo hans tredje och sista byte när han bytte in Luiz och plockade ut Ivanovic.

Men Chelsea var inte klara än, speciellt inte Torres, utan han hade ett till mål att göra och det gjorde han när han nickade in bollen från Meireles hörna.

Leicester fick upp hoppet en aning när Ben Marshall sedan dundrade in ett underbart mål  i Cechs vänstra kryss. Men hoppet varade inte länge då Meireles sedan sparkade in det femte målet och även matchen sista mål efter framspel av Torres i 90:e minuten.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Bosingwa, Ivanovic (David Luiz 75), Cahill, Bertrand; Mikel Obi, Meireles; Sturridge, Mata (Malouda h/t), Kalou (Essien 62); Torres

Leicester City (4-4-2): Schmeichel; St Ledger (Schlupp 62), Bamba, Morgan, Konchesky; Gallagher (Peltier 42), Danns, Wellens (c) (Marshall 83), Dyer; Beckford, Nugent.