tisdag 14 februari 2012

Villas-Boas tar på sig skulden


I helgen förlorade Chelsea mötet mot Everton på Goodison Park efter en svag insats, och efter matchen menade Villas-Boas att det var Chelseas sämsta insats den här säsongen. Inne på Goodison Park var Chelsea fansen inte alls nöjda då de uttryckte missnöje på grund av Chelseas spel. Villas-Boas har sagt att han helt och hållet förstår fansen, och att de har rätt till att uttrycka missnöje. Bossen tar även på sig skulden för Chelseas svaga insats.

"Jag måste ta skulden i en förlust och det ska jag göra. Jag kommer att reflektera hårt på mina förberedelser innan matchen och de sakerna som jag gjorde för att försöka vinna matchen." -säger Villas-Boas.

"Det är en normal reaktion och fansen har rätt till att kräva från deras tränare eller från spelarna."

Ett fotbollslag utan fans är ingenting, vi kanske inte är med laget under träningarna eller under deras möten, men vi har fortfarande en stor roll. Fansens reaktioner och åsikter är viktigare än vad vi tror för tränarna och spelarna.

"Om det är några som alltid har rätt så är det fansen. De är inte professionella i fotboll men de är personer som vi respekterar mest under matcherna. Deras åsikter är mycket värdefulla." - förklarar tränaren.

Efter den tråkiga förlusten har Chelsea glidit ner på femte plats, en plats som inte räcker till Champions League. Vi ska givetvis inte avsluta säsongen på femte plats, utan nu gäller det att laget och tränaren jobbar vidare och hårdare med en positiv attityd.

"Det är en besvikelse att vara i den här positionen men vi måste jobba för att förbättra oss. Det enda vi kan ta på är vår kompetens och vårt arbete."-säger bossen.

"Vi fortsätter att främja spelarnas bästa kvalitéer och det får man fram med jobb och positiv attityd, inte en  negativ attityd."

"Förra veckan gjorde vi 3-0 mot mästarna och Champions League finalisterna och med lite mer kompetens skulle vi kunna vinna matchen, så vi finns där och vi måste fortsätta att jobba vidare." 

Under matchen mot Everton fick Juan Mata en centralare roll vilket många tyckte funkade bra och i andra halvlek byttes han ut mot Romelu Lukaku. Även Michael Essien fick lämna planen när Florent Malouda byttes in senare under matchen. 

"Vi ville få in Mata mellan linjerna och ha en vänster-fotad spelare på vänsterkanten, och vi har Malouda som vi räknar med. Det var grunden till bytena." 

"Fansen kanske förväntade sig något annat men vi tänkte på det och när vi låg under med 2-0 ville vi ta in flera anfallare för att göra mål, och det är därför vi spelade med tre längst uppe." 

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar