torsdag 23 februari 2012

Reaktioner efter 3-1 förlusten mot Napoli i Champions League


Juan Mata tror på laget, han tror på att Chelsea kan vinna nästa möte på Stamford Bridge och han tror på att Chelsea kan gå vidare i Champions League. Det är inte bara Mata som måste tro, utan det måste alla spelare göra tillsammans med tränaren Villas-Boas. Men ännu viktigare är att vi fans som ska heja på vårt lag också tror lika mycket om inte mer. 

"Jag har förtroende för det här laget och tror på vår stil. Vi är inte döda.  Det kommer inte bli lätt för oss men jag tror att vi kan göra det." 

Gary Cahill fick debutera i Champions League mot Napoli, och precis som han inte lär glömma debuten i Premier League för Chelsea, lär han heller inte glömma denna match då även den inte slutade som Chelsea ville. 


"Vi visste att det skulle bli en svår kväll, så när vi gjorde 1-0 borde vi ha stängt dörren men att släppa in två mål så snabbt var en besvikelse."-säger Cahill efter förlusten. 

Cahill fick möte farliga spelare på plan varav två av dem var Lavezzi och Cavani som utmanade om och om igen.

"De är fantastiska spelare och de skapade problem för oss, men det var inte igenom kreativitet utan det var via långbollar, och för någon anledning var långbollarna svåra för oss." 

Cahill och de andra spelarna i laget har upptäckt de fel Chelsea gjorde under matchen, och förhoppningsvis ska dessa misstag inte upprepas på hemmaplan.

"Vi tar ansvar för det."-säger Cahill.

"Det var en besvikelse kväll och fastän det var min Champions League debut var det fortfarande en besvikelse."

"Att göra två mål på Stamford Bridge är inte på något sätt utanför en realistisk möjlighet och det är det vi måste hålla fast vid och hålla fast till jobbet som vi måste göra." 

Petr Cech som inte kunde rädda Chelsea från Napolis tre mål såg ändå till att göra ett par andra snygga räddningar under matchen. Napoli som körde ett starkt kontringsspel skapade genast problem för Chelsea, men Petr klargör att Villas-Boas varnade laget för kontringsspel innan matchen på tisdag. 


"Det var en fantastisk match för supportrarna att titta på. Matchen innehöll många skott, chanser, kontringar och övergånger, men det är något vi inte ville." 

"När man kommer till ett ställe där deras starkaste sida är att kontra och där man tillåter dem till övergånger, kan man förvänta sig att straffas. Fastän vi spelade 1-0 och hade kontroll på matchen ett tag förändrades matchen en minut innan halvlek. I andra halvlek kunde Napoli hålla tillbaka och vänta på kontring medan vi behövde spela offensivt och försöka att göra mål." - förklarar målvakten.

"Vi hade bollinnehav och försökte att göra mål, men ju mer vi försökte desto flera chanser fick dem för kontring. Tyvärr gjorde de det tredje målet." 

Fastän man planerar en sak innan en match kan man alltid inte vara helt säker på att man har greppat hela situationen och kommer att kunna stoppa motståndarna. Chelsea som var medvetna om Napolis kontringsspel kunde ändå inte ändra på resultatet tillslut.

"Innan matchen sa vi alltid att vi inte skulle ge de chansen till att kontra, men tyvärr så blev det så att vi hade chanser och när man har chanser får man mer självförtroende för att spela framåt och det var nog det som Napoli väntade på."

"Vi jobbade hårt som ett lag men vi gjorde tyvärr misstag där vi öppnade upp ytor så att motståndarna fick chanser och ett lag som Napoli kommer göra mål om man öppnar upp dessa ytor." 

"Vi har en talangfull trupp med mycket kvalité och vi har jobbat hårt på planen och under träningarna, men tyvärr har vi inte kunnat överföra kvaliteten på planen." 

Petr Cech passade också på att kommentera Chelsea bossen: "Vi vet att vår tränare jobbar hårt för laget och förbereder varje match med 100 procent engagemang till allt. Vi uppskattar det som spelare och vi har en stor roll eftersom det är vi som är på planen. Tränaren ger oss instruktioner men om man han kan inte hjälpa om man inte gör rätt på planen och gör misstag." 

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar