lördag 4 februari 2012

Fernando Torres tackar fansen. Terry förlorar kaptensbindeln i landslaget. Chelsea vs Manchester United


Fernando Torres har passat på att tacka Chelsea fansen för den stöd han har fått och kommer få som Chelsea spelare. Som vi alla vet, har Fernando en stor måltorka just nu vilket har gjort en hel del supportrar väldigt besvikna, men visst kan det ändå kännas ganska bra då självaste spelaren känner av stöd och tackar för det?

Torres har ju alltid varit känd för att ha långt fint blont hår och här uttrycker Torres "kärleken" till hans blonda hår:


Och så fortsätter nästa del med lite andra frågor där Torres bland annat berättar om den lilla ritualen han och David Luiz gör innan matcherna:



                                                             ***


Vår fantastiska kapten John Terry förlorar kaptensbindeln i det engelska landslaget igen. Det här är andra gången Fabio Capello tar ifrån kaptensbindeln från Terry och den första gången handlade det om otrohetsaffären. Den här gången gäller det den påstådda rasistattacken mot Anton Ferdinand.

Terry är fortfarande ostraffad eftersom rättegången ska äga rum efter EM 2012, och detta leder tyvärr till att  Terry inte får leda den engelska truppen under EM eftersom han inte får bära hans kaptensbindel innan rättegången. 

Det här beslutet har dock inte lett till att Terry inte får spela för England. Fabio Capello får låta Terry spela i matchen mot Holland den 29:e februari och i EM, men utan kaptensbindeln.

Så här säger Chelsea bossen Villas-Boas:

"Det är är FA:s beslut. Jag håller inte med men man måste fråga FA om detta. Deras uttalanden om deras beslut är ganska tydliga. John kommer fortsätta att vara vår kapten."

"Jag är ingen att kritisera deras beslut, men deras beslut påverkar inte mitt beslut."

                                                             ***


På söndag äger stormötet mellan Chelsea och Manchester Untied rum på Stamford Bridge, vilket är det andra ligamötet mot United den här säsongen. Sist vi mötte Man United spelades matchen på Old Trafford och det är ingen matchen man gärna vill komma ihåg. Det var den 18:e september förra året som vi lämnade Manchester med noll poäng efter att Sir Alex Fergusons sida vann med 3-1. 

Man United lyckades ta ledning redan i första halvlek med hela 3-0 efter att Samlling först hittade nätet i den sjunde minuten, sedan hittade även Nani och Rooney målet. Om ni minns rätt så kommer ni nog ihåg att två av Uniteds mål egentligen var offside.

Chelsea fick däremot upp hoppet en aning då Fernando Torres sparkade in 3-1 i den 46:e matchminuten, det vill säga strax efter halvlek, men mer än så blev det inte för Chelseas eller Untieds del.


Sist vi mötte Manchester United på hemmaplan vann vi med 2-1 och den matchen spelades förra säsongen under Carlo Ancelottis tid. Det var Rooney som nätade det första målet, men sedan sparkade David Luiz och Frank Lampard (straff) in varsitt mål.


Våra tio senaste möten mot United på SW6:

2001/02 - Man Utd vinst 3-0
2002/03 - Oavgjort 2-2
2003/04 - Chelsea vinst 1-0
2004/05 - Chelsea vinst 1-0
2005/06 - Chelsea vinst 3-0
2006/07 - Drew 0-0
2007/08 - Chelsea vinst 2-1
2008/09 - Oavgjort 1-1
2009/10 - Chelsea vinst 1-0
2010/11 - Chelsea vinst 2-1

Blues har sammanlagt vunnit 44 gånger över Man United  i de alla 162 spelade matcherna, däremot har United vunnit 71 gånger. Det har spelats 69 ligamatcher på Stamford Bridge mellan de två lagen och där har Chelsea vunnit 22 gånger men även här leder United med 29 vinster. 

Den här säsongen har Chelsea inte varit en större konkurrent för United, men de ligger ändå tvåa på tabellen då det istället är Uniteds lillebror Manchester City som är konkurrenterna. City och United har nu båda 54 poäng men City har gjort 60 mål medan United har gjort 56 mål. Gissa vilket lag City supportrarna kommer att heja på under matchen på söndag? 

Uniteds målskyttar den här säsongen:

Rooney 13 (1 straff ), Berbatov 7 (2 straff), Hernández 7 (1 straff), Nani 6, Welbeck 6, Anderson 2, Carrick 2, Park 2, Valencia 2, Young 2, självmål 2, Fletcher 1, Giggs 1, Jones 1, Scholes 1, Smalling 1.

"De har haft några upp och nedgångar, några sämre resultat, men jag tror inte att man kan spela ut Chelsea. De har vunnit en massa titlar under åren och de har en stark trupp. Vid slutet av säsongen kommer de vara där uppe och utmana för titeln."-sa Chris Smalling.


Notera: att The Red Devils är utslagna från Champions League, FA-Cup och Carling Cup. United förlorade derbymatchen på Old Trafford med 1-6 mot Manchester City. United har bara lyckats göra fyra mål i de tio senaste bortamatcherna på SW6,  Men Chelsea ska ändå se upp för The Red Devils eftersom det fortfarande är Sir Alex Ferguson och hans starka trupp det handlar om. 

"Vi har spelat väldigt bra på bortaplan den här säsongen och vi måste vara i bra form nu."-säger United tränaren.

Uniteds sex senaste matcher:


Ferguson har haft en ganska lång skadelista den här säsongen, och den här gången får de åka till London utan Anderson, Phil Jones, Nemanja Vidic, Darren Fletcher och Michael Owen. Däremot har Ferguson goda nyheter till United supportrarna:

"Det ser lite bättre ut för oss i skadelistan. Vi hoppas på att Wayne Rooney, Nani, Tom Cleverley och Ashley Young ska vara tillgängliga i truppen."- Ferguson.


Chelsea har också skadade spelare och kapten John Terry är en utav dem. Terry har alltså fortfarande inte frisknat till ännu, och tillsammans med honom kommer även John Mikel Obi och Ramires missa mötet på grund av skada. Ännu en man missar mötet och det är Ashley Cole på grund av hans avstängning. Det blir antingen Ryan Bertrand eller José Bosingwa som ersätter honom. 

"John Terry är en spelare som använts mest under den här perioden och han har varit fantastisk."- säger Villas-Boas.

Han är kaptenen, en ledare på planen och utanför planen. Han är en stor spelare så vi kommer definitivt att sakna honom."


"Vi kommer även att sakna Ashley och det är två av de fyra spelarna som vi har använt mest så vi måste fatta rätta beslut. Men vi kan inte gråta när vi saknar spelare. Man United kommer också att sakna viktiga spelare och vi har en stor trupp som gör det möjligt till att vi kan närma matchen med tro."

Chelsea spelarna ser framemot mötet och vill vinna matchen lika mycket som United vill vinna den:

"Stämningen i truppen är väldigt bra och alla ser framemot att få gå ut och visa vad vi kan göra."-sa Daniel Sturridge.


"Vi är en stor klubb, och jag tycker inte att man ska glömma det."

"Vi är en stor klubb, och vi ska gå ut där på söndag och bevisa att vi fortfarande kan konkurrera med till exempel Manchester Untied. Vi har redan visat att vi fortfarande kan mixa det med topp två genom att vinna över Man City, och på söndag ska vi gå ut dit och visa vad vi är."

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. Hoppas ni vinner! Jag som inte ens brukar kolla på Premier League ska nog bänka mig framför tvn inför denna matchen. Good luck Chelsea. :)

    SvaraRadera
  2. Låter bra! ;) Nu håller vi tummarna! :)

    SvaraRadera