söndag 12 februari 2012

EVERTON 2 CHELSEA 0


Det blev förlust mot Everton på Goodison Park efter mål av Steven Pienaar och Denis Strasqualursi , och det känns väldigt tungt. Det behövdes en vinst efter Manchester United matchen för att pigga upp stämningen, men det blev istället en förlust som förstörde stämningen ännu mer, en förlust som drar ner oss till femte plats på Premier League tabellen. Vi kan dock inte nöja oss som femma utan vi behöver Champions League, och därför måste vi ta oss upp igen. Det är ett måste.


Everton är ett klurigt lag att möta, speciellt på bortaplan, men det är ändå alltid möjligt att vinna, och för att man ska vinna behöver man spela bra fotboll. Jag kan klart och tydligt skriva att Chelsea inte spelade bra fotboll vilket betyder att vi förtjänar resultatet. Chelsea spelade slarvig fotboll igen och utan någon struktur. Jag får en känsla av att spelarna inte vet vad de ska göra, de spelar lite hur som helst, och de har ingen speciell taktik. Jag tror dock inte att Villas-Boas inte har någon taktik, men någonstans på planen funkar inte den taktiken som tränaren vill använda. Spelet fastnar någonstans och det är för svårt att få fram bollen in till straffområdet.

Passningspelet som Chelsea har kan inte nå fram till målet då motståndarna blockerar vid rätt tidpunkt, men vad ska man göra för att undvika sådant? Snabbare spel kanske? Hitta på andra taktiker? Prova med lite flera djupledspassningar?

Man försöker med långbollar från planhalvan och hoppas på att någon offensiv spelare ska ta emot bollen perfekt och sparka in den, men man kan bara köra ett sådant spel när man har offensiva spelare som kan ta emot svåra långbollar. I sådana situationer saknar jag Didier Drogba så oerhört mycket eftersom Drogba är en spelare som kan ta emot svåra bollar, han är grym på det, och han kan sparka in bollar från svåra vinklar när han är som bäst. Men man ska inte behöva bli beroende av en spelare, speciellt inte när man är ett stor lag som Chelsea, och sedan är det ju inte bara det som är problemet utan det finns ju andra områden som också är svaga.

Vi köpte just en starkt och skicklig mittback från Bolton, Gary Cahill, men varför man låter en sådan bra spelare sitta kvar på bänken under en viktig match när försvaret inte funkar helt och hållet vet jag inte.

Sedan har vi även mittfältet som var ganska iskall då både Essien och Lampard inte presterade på hög nivå vilket kan vara på grund av deras skador som de har haft. Men då ska man väl ändå kunna ersätta dem med spelare som är i bättre form?


Ni ser, det finns mycket som man undrar men samtidigt kan man ändå inte kan gnälla alltför mycket på Villas-Boas. Villas-Boas kom till en oorganiserad Chelsea, och samtidigt som han måste bygga upp laget måste han även se till att vinna matcher. Carlo Ancelotti kom däremot till en Chelsea som var organiserad av Guus Hiddink och vann sedan dubbeln samma säsong, men nu är situationen annorlunda. Låt oss ha tålamod och tro på vår tränare!


Nytt i startelvan: 

Frank Lampard var tillbaka efter skadan och tog på sig kaptensbindeln eftersom Chelsea saknade kapten John Terry. Ashely Cole som var avstängd mot United var tillbaka som vänsterback igen. Gary Cahill fick ingen speltid och satt kvar på bänken medan David Luiz och Branislav Ivanovic placerades som mittbackar.


Första halvlek:

Matchen inleddes med ett Everton mål redan i den fjärde minuten vilket också var matchens första riktiga målchans. José Bosingwas dåliga inkast hamnade framför Tim Cahills fötter, och Cahill sparkade sedan fram bollen till mittfältaren Steven Pienaar, strax framför straffområdet. Pienaar som kom rusande fram till bollen, besegrade Petr Cech och sparkade in ett snyggt mål.


Inte långt efter 1-0 ledningen utmanade Everton igen, men den här gången nickade Strasqualursi förbi målet. Därefter fick Petr koncentrera sig igen då han räddade en boll från Landon Donovan. För Chelseas del såg det segt ut, däremot lyckades Fernando Torres skapa en öppen chans, men Sylivain Distin tog hand om spanjoren som återigen blev mållös efter matchen. 

Chelsea började sakta öka tempot med lite småchanser samtidigt som de även hade mest bollinnehav. Vi fick till exempel se Luiz, Lampard och Sturridge försöka skjuta in kvitteringen men ett tätt Everton försvar och en duktig Howard såg till att stoppa The Blues.

Fernando Torres var framme vid målet två gånger innan domaren blåste i pipan för halvlek. Den ena gången tog han emot en krossboll från Bosingwa som han sedan inte kunde avsluta och den andra gången hoppades han på straffspark men domaren fortsatte spelet. 


Andra halvlek:

I andra halvlek lyckades Chelsea inte imponera eftersom de fortsatte med det sega och tråkiga spelet medan Everton fortfarande hade kontroll och gjorde ett bra jobb.

I det tråkiga Chelsea spelet försökte ändå Ashley Cole ta sig fram och vinna en duell mot Howard vilket han tillslut inte lyckades med. För att få fram en offensivare Chelsea gjorde Villas-Boas sitt första byte i den 68:e minuten när Michael Essien fick kliva ut och ge plats till Florent Malouda. 

Bytet gjorde dock inga större förändringar förutom att hemmalaget sparkade in 2-0 tre minuter efter att Malouda klev in på planen. Neville lyckades ta bollen ifrån Cole som amerikanen Donovan sedan fick tag på och spelade fram till Stracqualursi. Stracqualursi gjorde inga misstag och sparkade in bollen bakom Cech.

Under målsituationen skadade sig tyvärr Ashley Cole och fick kliva av planen. In kom istället vänsterbacken Ryan Bertrand, och ett tredje byte gjordes då Juan Mata plockades ut för Romelu Lukaku. Lukaku blev genast offensiv och försökte hitta målet men Howard blockerade tonåringens chans utan några problem. 


Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, David Luiz, Cahill, Cole (Bertrand 77); Meireles, Essien (Malouda 68), Lampard (c); Sturridge, Torres, Mata (Lukaku 77).

Everton (4-4-1-1) Howard; Neville (c), Heitinga, Distin, Baines; Donovan, Gibson (Hibbert 88), Fellaini, Pienaar (Drenthe 74); Cahill; Strasqualursi (Duffy 90).

Villas-Boas efter förlusten:


"Jag tror att detta var vår värsta förlust den här säsongen, den värsta i varje bemärkelse. Everton var fantastisk idag, deras nysignerade har hjälpt dem att utvecklas väldigt mycket."- sa Villas-Boas efter den tunga förlusten.

"Vi har inget positivt att hämta från matchen, det är en svår dag, det finns mycket negativt vi kan ta med oss och som vi måste förbättra med tanke på de kommande  matcherna i FA-Cupen och Champions League."  

"Nu är vi femma och det är inte tillräckligt för oss."

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar