torsdag 22 december 2011

John Terry åtalas. Tottenham vs Chelsea. Nytt om Torres, Modric, Cahill, Rodwell och McEachran


John Terry kommer att åtalas för att han tydligen har sagt "fucking black cunt" till Anton Ferdninand under mötet mot QPR den 23:e oktober, och den 1:a februari ska kaptenen höras i domstol. Det här beskedet kom från CPS vilket är den brittiska åklagarmyndigheten, efter att åklagarna fick in nya bildmaterial från händelsen. Terry kommer inte få fängelse, men däremot kan det leda till att han måste betala böter på 2500 pund. Chelsea FC tror att John Terry är oskyldig och stöder honom till hundra procent.

Kaptenen förnekar att han har sagt något rasistiskt till Anton Ferdinand, och så här säger kaptenen efter beskedet:

"Jag har aldrig sagt något rasistiskt till någon, och jag har nära vänner från alla raser och religioner."

"Jag är besviken på beslutet att åtala mig, och hoppas få chansen att rentvå mitt namn så fort som möjligt."

Villas-Boas säger så här: "Han har mitt fulla stöd, han har klubbens fulla stöd och han representerar klubben till en maximal nivå. Vi är mycket tacksamma över att ha en spelare med denna kvalitet i vårt lag och för att han står representerar klubbens historia och framgångar."

                                                           ***


Idag är det dags för London derbyt mellan Chelsea och Tottenham som ligger på 3:e plats, och just därför är det oerhört viktigt att vinna den här matchen. Det här mötet ska ske på White Hart Lane och är alltså en borta match för Chelsea som ligger på fjärde plats med 32 poäng medan Spurs har 34 poäng.


Chelsea hade två spelare borta mot Wigan i förra Premier League matchen, men däremot är en av dessa spelare tillbaka idag. Ramires hade en mindre knä skada när Chelsea mötte Wigan, men idag ska det inte vara några större problem, och detta betyder att han är med i truppen. David Luiz som också missade mötet mot Wigan kan fortfarande inte spela på grund av knä skada.

John Terry som fick lämna måndags träningen på grund av skada är också tillbaka och redo för att möta Harrys trupp på White Hart Lane.


För Tottenham ser det inte så bra ut då de har skador i truppen vilket definitivt är något positivt för Chelsea. Det blir ingen Aaron Lennon och kanske ingen Gareth Bale på grund av vristskada. Det är även ett frågetecken framför Jermain Defoe, Ledley King och Emmanuel Adebayor.

"De har tillräckligt med spelare som kan utmana i svåra kamper. Men Lennon och Bale är två nyckelspelare för Tottenham och det kan man se efter deras speltid i Tottenham."-sa Villas-Boas.

"De är snabba, explosiva spelare som kan skapa problem för en på ytterkanten och det finns ingen tränare som skulle bli glad om han förlorade två nyckelspelare, men jag är säker på att Harry har tillräckligt med lösningar. Vi såg det när Roman Pavlyuchenko kom in nästa dag mot Sunderland och Luka Modric spelade på vänster sida med nästan samma effekt, så lösningar kommer inte att vara ett problem för Harry."- förklarade Chelsea managern.

Tottenhams sex senaste matcher:


Så här har det sett ut för Chelsea i de tio senaste mötena mot Tottenham på White Hart Lane:

2001/02 Chelsea vinst 3-2
2002/03 oavgjort 0-0
2003/04 Chelsea vinst 1-0
2004/05 Chelsea vinst 2-0
2005/06 Chelsea vinst 2-0
2006/07 Tottenham vinst 2-1
2007/08 oavgjort 4-4
2008/09 Tottenham vinst 1-0
2009/10 Tottenham vinst 2-1
2010/11 oavgjort 1-1

Det senaste mötet mellan Chelsea och Spurs spelades på Stamford Bridge den 30:e april då Chelsea vann med två mål av Lampard och Kalou. Det senaste mötet på White Hart Lane spelades innan vinsten på Stamford Bridge, och den matchen lyckades Chelsea inte vinna. 


Chelsea och Tottenham har sammanlagt mötts 143 gånger, och Chelsea har vunnit 60 gånger medan Spurs har vunnit 49 gånger. På Hart Lane har dessa två klubbar mötts 63 gånger, där Chelsea har lyckats vinna 22 gånger medan Spurs har vunnit 24 gånger på hemmaplan.

                                                       ***


Det skrivs om att AC Milan är redo att låna Chelseas Fernando Torres, men däremot har Villas-Boas redan sagt att Torres inte är till salu, och detta kan även kopplas till att klubben inte heller vill låna ut honom.

Nu när Chelsea förlorar Anelka och även Drogba och Kalou för Afrikanska cupen så finns det nästan ingen chans till att Torres sätter sin fot utanför Stamford Bridge.

Storlaget Milan ska vara villiga att betala Torres full lön plus 30 miljoner pund alternativ för nästa sommar.


Det verkar som att det är omöjligt att välkomna Luka Modric till Chelsea nu i januari efter Harry Redknapps uttalanden i Mirror Football. Harry är lika, eller till och med ännu mer bestämd över att Modric inte ska gå någonstans och att han ska stanna kvar i Spurs.

"Jag förväntar mig inte att Luka ska gå någonstans. Jag tror att Chelsea är död. Han ska inte gå till Chelsea."

"Det spelar ingen roll om vilket pris Chelsea erbjuder, han ska inte till Chelsea i januari. Det finns ingen chans."

"Ordföranden har sagt att han inte ska flytta. Ingen spelare ska lämna oss om vi inte vill bli av med spelaren."- sa Harry tillslut.


Chelsea har nu länge varit intresserad av BoltonsGary Cahill, och det ryktas att han kanske kan vara på väg till Chelsea nu i januari nu när hans kontrakt med Bolton går ut i sommar. Villas-Boas har inte garanterat att Gary Cahill ska komma till Chelsea i januari och han har sagt att inga beslut har fattats om ändringar i försvaret förutom att Alexs transfers förfrågan som Chelsea har accepterat. Det kan dock vara nödvändigt att förstärka försvaret då Alex troligen kommer att lämna Chelsea.

"Vi är medvetna om Gary Cahills kontrakt situation och hans talang är aldrig en fråga. Så han är en intressant spelare."- sa Villas-Boas.


Rykten säger att Chelsea är ett av de lagen som jagar Evertons Jack Rodwell, men nu säger Villas-Boas att Chelsea inte vill ha mittfältaren som har flera lag efter sig. I tisdags berättade David Moyes att Chelsea inte har erbjudit något för Rodwell.

Så här säger Villas-Boas:

"Jag såg att vi har länkats med Rodwell."

"Först och främst måste jag säga att det är viktigt att klargöra att det är orättvist att jag ständigt kommenterar andra spelare."

"Vi behöver inte spelare i mittfältet. Rodwell har spelat där denna säsong."

"Vi är inte desperata för att förstärka mittfältet. Så just nu är ryktena falska."


Michael Essien som har varit skadad en lång tid kan vara tillbaka i januari, och detta kan leda till att Josh McEacrhan kan få ännu mindre speltid i A-laget. En sådan bra spelare som Josh måste få speltid, och därför är lån ett alternativ, och Swansea är det laget som ligger närmast.

"Det är rättvist att säga att vi har kollat igenom några erbjudanden för Josh."-sa Villas-Boas.

"Han har inte fått så mycket speltid. Men på grund av hans talang är det inte hundra procent att vi lånar ut honom, fastän olika klubbar kommer för honom."-säger bossen.

/ Rukksar

3 kommentarer:

 1. Tror ni Krasic kommer komma till Chelsea får han är så jävla grym aså hoppas han kommer

  SvaraRadera
 2. - VÄRLDENS BÄSTA CHELSEABLOGG! KEEP UP THE GOOD WORK!

  - P.S Tror knappast Terry har sagt något! Så himla löjligt att media alltid ska göra det värre än vad det är .. men men TEAM TERRY! Haha :)! Kram vännen!

  SvaraRadera
 3. Anonym- Jag tror att det finns en stor chans till att Krasic hamnar i Chelsea!

  Hoda- TACK SÅ MKT BÄSTA DU! :D

  Jag tror samma som dig Hoda, det är löjligt!
  puss och kram vännen!

  SvaraRadera