söndag 27 november 2011

CHELSEA 3 WOLVERHAMPTON WANDERERS 0


Mata - Sturridge, Sturridge - Mata. Ja, det är vad det handlade om! Detta är två spelare som visade magi, som fick alla fansen att jubla, detta är Chelseas framtid. Det är runt dessa två spelare vi ska bygga upp vårt lag, och just därför blir man så glad när man ser att de utvecklas mer och mer för varje match de spelar. Chelsea vann alltså med 3-0 över Wolves, och detta är en vinst som verkligen behövdes. Vi behövde den här vinsten för att vinna tre mycket viktiga poäng, men också för att skapa bättre självförtroende både hos spelarna, och tränaren. Den här vinsten ger även oss fans mer hopp, och utan vårt hopp kommer laget inte komma långt.


Det var en mycket lätt match för Chelsea då man såg hur laget lätt kunde hantera bollen utan någon som helst press från borta laget Wolves. Wolves må ligga långt nere på tabellen, men en sak ska man veta, och det är att alla lag i Premier League kan utmana, och med det menar jag att Wolves också kan, men det kunde de inte idag.

Det tog bara sex minuter innan Chelsea tog ledningen, och den här gången var det världens bästa kapten John Terry som nickade in bollen i mål, och det var via Matas hörna som kaptenen hittade rätt.


Det andra målet gjordes i den 28:e minuten, och den här gången var det Daniel Sturridge som fick göra hans sjätte mål för säsongen. Sturridge tog emot en vacker boll från spanjoren Juan Mata och sparkade sedan in bollen säkert och fint.


I den 44:e minuten blev det ombytta rollen, för den här gånger var det Juan Mata som tog emot en fin assist från Sturridge och gjorde Chelseas tredje mål.


Med en 3-0 ledning gick spelarna glada in till omklädningsrummet. I andra halvlek blev det inga mål, men däremot slutade Chelsea aldrig att anfalla, och Chelsea var hela tiden det farligaste laget. Det kunde ha blivit två till mål för Chelsea om inte Wovles målvakt Wayne Hennessey inte gjorde hans fina räddningar.

Terry som fick ett gult kort sent under matchen kommer att missa mötet mot Liverpool i Carling Cup eftersom han har samlat med sig fem gula kort under säsongen.

Villas-Boas gjorde alla tre byten idag, och först lät han Lampard hoppa in när han bytte ut Meireles i den 69:e minuten, och därefter gjorde han två dubbelbyten i den 76:e minuten när han bytte ut Drogba, Ivanovic och lät   Torres samt Bosingwa kliva in.

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic (Bosingwa 76), D Luiz, Terry (c), Cole; Ramires, Romeu, Meireles (Lampard 69); Sturridge, Drogba (Torres 76), Mata.

Wolves (4-2-3-1): Hennessey; Zubar, Johnson (c), Berra, Elokabi; Henry, Milijas (Ebanks-Blake 37); Jarvis, Edwards, Ward (Forde 74); Fletcher (Guedioura 83).Fastän Chelsea vann matchen väldigt fint vill Villas-Boas ändå påminna oss alla om att vi inte borde bli arroganta och tro att det kommer bli en väldigt bra säsong, utan nu gäller det att tänka realistiskt och hoppas på att det fortsätter så som det gjorde mot Wolves.

"Vi måste vänta och se, men det som gör oss stolta i den här svåra situationen är att om vi reflekterar i de matcher som vi spelade och inte förtjänade slutresultatet så spelade vi likadant mot Wolves men fick det slutresultatet som vi egentligen förtjänar."- sa AVB efter vinsten på Stamford Bridge.

"Det var viktigt att få tre poäng och vi lyckades att minska på poängskillnaden till United och Newcastle, men om vi fortfarande ska fortsätta att vara ett hot så måste vi fortsätta att vinna, och vi har en match mot Newcastle snart, sedan en match mot City för att visa vår kvalité. Så låt oss vänta och se, men idag var det viktigt."

Villas-Boas passade också på att påminna om att december är en viktig månad för Chelsea, då de ska spela i Champions League samtidigt som de även har viktiga matcher i Premier League. Bossen tror att december månad är en månad som kommer kunna visa vad som kommer hända med Chelsea längre fram i säsongen.

"För att Chelsea ska fortsätta att vara konkurrenskraftiga så behöver vi en bra december månad, och få en liten bild om hur det kommer se ut för oss. Vi har viktiga matcher, Newcastle borta, Man City hemma, Tottenham borta, svåra matcher men det kan ändra på tabellen. Förhoppningsvis ska vi kunna komma upp till den nivån."

Mittfältaren Frank Lampard fick sitta bänkad under matchen mot Wolves innan han klev in när Meireles byttes ut, och så här säger Villas-Boas angående Frank:

"Vi gick förbi en period med tre matcher i sex dagar vilket var svårt, men vi lyckades få enhetlighet i laget. Mina val baserades på friskhet, och när det gäller Lamps har han också fyra gula kort och vi räknar med honom i matchen mot Liverpool."

AVB passade också på att kommentera Oriol Romeu som antagligen kommer vilja ha kvar sin plats mot Liverpool:

"Han har jobbat bra. Det är inte så att vi inte är glada med de spelare som har spelat i den positionen, Meireles och John Mikel Obi har presterat bra. Oriol är ingen spelare som vi måste lära om hur man ska uppföra sig. Han utbildades i en av världens bästa skolor och han visade sin karaktär och personlighet i matchen. Han tar emot bollen under press och väljer alltid det bästa alternativet."

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar