torsdag 25 augusti 2011

Chelsea hamnar i grupp E. Presskonferens med Villas-Boas.


Nu är Uefa Champions League lottningen klar för grupp-spelen, och Chelsea har hamnat i grupp E. I Grupp E kommer vi få möta Valencia CF, Bayer 04 Leverkusen och RC Genk. Två viktiga eller snarare intressanta punkter i vår grupp är att Chelsea möter Michael Ballacks Bayer Leverkusen. Ballack lämnade alltså Chelsea 2010 efter dubbeln, och sedan har vi Juan Mata som möter hans före detta klubb Valencia. Det ska bli oerhört spännande att få se Ballack på Stamford Bridge igen, och sedan kan jag även tänka mig att Valencia fansen ser framemot att få se Mata på Mestalla. Vi har också lite connection med Genk nu när vi har köpt deras målvakt Courtois som är utlånad till Atletico Madrid.

Chelsea har aldrig mött Bayer Leverkusen eller Genk i Champions League innan, men Valencia är ett lag som Chelsea har spelat mot. 2006/07 mötte vi Valencia i semifinalen och året därpå, alltså 2007/2008 hamnade Chelsea i samma grupp som Valencia.

Så här ser schemat ut:

Chelsea - Bayer Leverkusen, tisdag den 13:e september. ( Ramires missar matchen pga avstängning för röda kortet mot United.)

Valencia - Chelsea, onsdag den 28:e september.

Chelsea - Genk, onsdag den 19:e oktober.

Genk - Chelsea, tisdag den 1:a november.

Bayer Leverkusen - Chelsea, onsdag den 23:e november.

Chelsea - Valencia, tisdag den 6:e december.

Så här ser alla grupper ut:

Grupp A- En mycket intressant grupp då varje lag lär se sina motståndare som en utmaning. Napoli revange mot Villarreal pga Europa League?

Bayern Munchen, Villarreal, Manchester City, Napoli

Grupp B - Jag tror att det kommer stå mellan Inter och Lille.

Inter, CSKA Moskva, Lille, Trabzonspor

Grupp C - United vinner gruppen, Benfica hamnar på andra plats.

Manchester United, Benfica, FC Basel, Otelul Galati

Grupp D - Dinamo Zagreb hamnar på sista plats, Lyon och Ajax kommer tävla om andra platsen. Real stöter på Ajax och Lyon igen.

Real Madrid, Lyon, Ajax, Dinamo Zagreb

Grupp E - Chelsea kan inte pusta ut helt och hållet för alla lag är bra, men jag tror att mötet mot Valencia på Mestalla blir svårast.

Chelsea, Valencia, Bayer Leverkusen, Genk

Grupp F - Marseille kommer få det lättare mot Arsenal än vad de hade mot United förra året. Tror mer på att Marseille eller ligamästarna Borussia Dortmund toppar gruppen.

Arsenal, Marseille, Olympiacos, Borussia Dortmund

Grupp G - Kommer få minst tittare i år.

Porto, Shakhtar Donetsk, Zenit St Petersburg, APOEL

Grupp H - Hörde jag Barca - Milan?! Den matchen kommer få flest tittare, och Barca hamnar på första plats.

Barcelona, AC Milan, BATE Borisov, Viktoria Plzen

                                                       ***


André Villas-Boas har haft sin presskonferens idag (torsdag), och han har meddelat att David Luiz inte kommer kunna spela, men att Juan Mata kommer sitta på bänken. David Luiz har varit med under träningarna, och kommer förhoppningsvis kunna spela mot Sunderland. För Matas del kan det vara för tidigt för en plats i elvan efter bara två träningspass på Cobham.

"Det är för tidigt. Den här ligan är väldigt specifik när det gäller intensitet, emotionellt och kulturellt. Detta betyder inte att han inte platsar i elvan, men två träningspass är för lite för att kunna spela och skapa nya relationer med spelarna, vi kommer bedöma detta imorgon (fredag)."- sa Villas-Boas.

"David Luiz är tillbaka och tränar för fullt. Det är för tidigt för honom, men han är vald för Brasilien och jag kommer låta honom gå för att spela i några minuter."- sa AVB angående Luiz.

Petr Cech som missade matchen mot WBA förra lördagen på grund av skada håller på att gå åt det bättre hållet medan Essien fortfarande har en lång vila framför sig.

Under presskonferensen pratade sedan Villas-Boas mer detaljerat om Mata, och förklarade att Mata kan göra stor nytta för klubben.


"Han kan spela på höger, vänster och genom mitten. Han har testats i en 4-4-2, inte bara 4-3-3, så detta ger oss full flexibilitet i uppställningen."- sa bossen.

"He has an eye for a goal"- sa managern när han skulle beskriva Mata ännu mer och förklara att spanjoren är bra på att göra mål. André anser att Mata kommer stå inför hans största utmaningar i Chelsea, och tycker att detta är ett steg i hans karriär.

Chelsea möter alltså Norwich nu på lördag, och bossen berättar att Norwich hade en underbar säsong förra året, och gjorde många mål i fjol och förrförra säsongen. Enligt Villas-Boas spelar Paul Lambert, som är tränare i Norwich, brittisk anfallsspel men också en blandning av europeisk stil.


"Paul Lambert gillar att organisera hans lag och spela ett attackerande spel. Det är därför de gjorde flest mål förra säsongen."- sa 33-åringen.

Andra områden som diskuterades under presskonferensen var värvningar. Nu är det bara mindre än en vecka kvar tills klubbarna har tillgång till att köpa nya spelare, och Villas-Boas ville inte kommentera något om Modric, däremot sa han så här:

"Jag kan bekräfta att vi har lagt ett bud på Portos Pereira, men vi är mycket lång ifrån varandra i frågan om pengar. Det är en stor, stor skillnad. Jag är inte helt säker."- bekräftade bossen.


Det har ju ryktats om att Malouda ska vara på väg att lämna Chelsea, men Villas-Boas klargör att Chelsea inte har några tankar om att släppa yttermittfältaren.

"Vi kan inte låta oss själva sälja en spelare av denna kvalité."- sa portugisen angående Malouda.

"Som du vet så har jag inga som helst problem med medelåldern i Chelsea eftersom att jag tror på deras kompetens och jag tror på Maloudas kompetens."- sa bossen tillslut.

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. kan du skriva upp en trolig elva och formation här i kommentarerna är du snäll! :)

    SvaraRadera
  2. Hilario

    Bosingwa, Alex (Ivanovic), Terry, Cole

    Ramires, Mikel, Lampard

    Anelka Malouda

    Torres (Drogba)

    SvaraRadera