onsdag 2 mars 2011

CHELSEA 2 MANCHESTER UNITED 1


Jag är överlycklig just nu!! Det gör ont i halsen efter allt skrikande, jag råkade  till och med slå huvudet i väggen när jag hoppade efter Luizs första mål, hahah! Nej men tänk er vår nya back gör mål före vår nya anfallare, och det var inte vilket mål som helst, utan ett underbart mål som man kan se om och om igen! Underbart, underbart och underbart! Jag är så imponerad över Luiz, han är full av energi och vill alltid kämpa för laget, och sedan kramade han även kungen efter hans mål. Ja, han sprang direkt till Drogba och kramade honom, åh vackra scener! Däremot ska han se till att ta det lite lugnare när han tacklar, för egentligen skulle han ha varit utvisad. Men att United fansen klagar över straffsituationen är helt fel. Straff skulle det lugnt bli, ingen snack om saken alls, Smalling fällde Yuri, punkt slut. Sedan måste jag ju bara kommentera vår nya anfallare Torres som ännu inte har gjort ett mål. Nej nu är det verkligen dags, det känns som att han aldrig kommer att göra mål, och vet ni vad som är mest irriterande? Jo, det är att han inte var nära en enda gång, och att Anelka blev utbytt framför Torres. Visst, jag förstår att det svider i Abramovichs hjärta om han ens tänker tanken att inte låta en sådan dyr spelare bytas ut, men om inte spelaren presterar så finns det ju ingen anledning att ha kvar honom på plan. Drogba kom in, och vi fick direkt se en aktivare Chelsea tycker jag. Torres är en spelare som inte riktigt har kommit in i Chelseas spel, här gäller det att man hjälps åt och springer oftare. Sedan måste man även lyckas med dribblingarna vilket Torres inte alls gör. Vi vill se mål istället för show! Om det fortsätter så att Anelka blir utbytt varje gång istället för Torres så kommer Anelka sakta att börja ogilla detta, och det kan leda till små konflikter mellan spelarna. Med enklare ord, han kommer bli sur.


Resten av laget presterade bra idag. Jag tyckte om att anfallet alltid bestod av 4-5 spelare vilket gör så att flera möjligheter för mål kan uppstå. Sedan fick vi ju även se ett bra försvarsspel. Att Rooney skulle göra ett mål i första halvlek var egentligen inte försvarets fel, utan det var helt enkelt ett fantastiskt mål. Ett hårt skott rakt in i målet kan komma väldigt plötsligt, och man såg ju även Lampard som försökte rädda skottet  med foten, men det där var ett fantastiskt mål. Rooney är verkligen vass just nu. Back to Chelsea, jo laget hade ett mycket snabbt spel vilket gjorde så att laget hade flera mål chanser. Vi fick alltså se en Chelsea som fick bollen och sprang raka vägen mot mål, dessutom stannades inte spelet så ofta, men varje gång Torres fick bollen tycker jag att det gick segare. Jag vill också kommentera Essien lite. Har ni märkt att han vågar mycket mer nu? Han har kommit igång, forfarande inte 100 %, men vågar det gör han, och sedan lyckades han även visa oss fint spel ibland. Yuri som har varit skadad var också väldigt duktig idag, han var ju även nära i den 81:a minuten då Vidic lyckades leda bollen till stolpen istället för in i mål. Vi fick även se på en ovanlig straffspark från Lampard som oftast brukar sikta ganska långt nere, men den här gången var det lång uppe i målet vilket gjorde så att han lyckades lura Van der Sar rejält.

När det gäller starelvan idag så såg det lite annorlundare ut. Vi fick se Luiz tillbaka igen, eftersom att han inte var med i Danmark. Ivanovic spelade alltså som höger back, och Bosingwa som kom in sent i matchen fick sitta på bänken. Vi fick se en 4-4-2 uppställning medan United hade en 4-4-1-1 uppställning.

Matchen började med en mycket fartfylld Chelsea som redan efter fyra minuter lyckades skapa en mål chans genom en kontring, men däremot sköt Malouda bollen rakt in till Van der Sar. I den 11:e minuten var Malouda involverad igen, och vi fick även se Essien som visade oss fin dribbling, vilket visar att ghananianen har fått tillbaka en aning självförtroende. Bara fyra minuter senare fick vi se två heta chaner igen, men den här gången var en av chanserna Uniteds, dock hann inte Evra att näta när bollen rullade förbi målet, och en liknande situation uppstod för Anelka.


Däremot lyckades United göra första målet, och ännu en gång gjorde Rooney ett mycket fint mål i den 29:e minuten. Han dundrade in bollen från hela 25 meters avstånd som Cech inte lyckades att rädda. 1-0 till United. Men att Chelsea snart inte skulle göra mål var inte omöjligt, för efter 39 spelade minuter lyckades Chelsea få frispark, och frisparken ledde till en väldigt stor miss av Ivanovic då han stod precis utanför målet och inte kunde pricka in bollen när Vidic såg till att rensa. Supportrarna trodde helt klart att det var mål ett tag!

Efter halvleken stod det forfarande 1-0 till United, och inte långt efter pausen missade Chelsea ännu en chans då Lampard sköt över ribban via frispark. Fortfarande väntade man på att Torres eller Anelka skulle näta, men att David Luiz skulle näta hans första mål i Chelsea tröjan i den 54:e minuten var ingen beredd på. 1-1 till Chelsea.


szólj hozzá: ---

I den 61:a minuten fick Drogba tillslut hoppa in på plan, men däremot var det inte Torres som fick sätta sig och vila, utan återigen fick Anelka kliva av från matchen. Konstigt byte, inte att Drogba kom in utan att Torres inte klev av. Vi fick även se Zhirkov på plan idag, men det var efter 70 spelade minuter när han ersatte Malouda. Zhirkov var också väldigt nära på att göra mål under matchen efter att hans skott träffade stolpen.

Fortfarande stod det 1-1 till Chelsea, och för att få tre poäng krävs det ju att vinna, och det gjorde vi tillslut efter Lamapards straffspark. Zhirkov fälldes alltså av Smalling och Lampard satte in ledningen fint och säkert när han tryckte upp bollen i mål, och det här blev hans fjärde mål för i säsongen. 2-1 till Chelsea.


Luiz som var låg ganska risigt till efter att fått ett gult kort byttes sedan ut mot Bosingwa, vilket var rätt. Det är absolut inte bra att ha kvar en spelare som kan bli utvisad, och han hade ändå presterat tillräckligt under matchen. Fler mål blev det inte under matchen, men däremot fick United en spelare utvisad i den 92:a minuten, Vidic fick kliva av från planen, och det betyder att han missar Uniteds nästa match.


Det ska gå bra nästa gång, إن شاء الله

Chelsea (4-4-2): Cech, Ivanovic, David Luiz (Bosingwa 80), Terry (c), Cole; Ramires, Essien, Lampard, Malouda (Zhirkov 70); Anelka (Drogba 60), Torres.

Man United (4-4-1-1): Van der Sar; O'Shea, Smalling, Vidic (c), Evra (Fabio 80); Fletcher, Carrick, Scholes (Giggs 70), Nani; Rooney; Hernandez (Berbatov 70).
/ Rukksar

8 kommentarer:

  1. FANTASTISKT!!!! :D :D :D

    SvaraRadera
  2. - FÖRST OCH FRÄMST; Jag är kär i Luiz! Herregud vilken spelare. Helt jävla fantastisk, fyfan vad grym han är! Lätt en av Chelseas bästa just nu! Fast det är precis som du säger, han måste lugna ner sig lite i framtiden (haha) vill inte att han ska bli avstängd! Då blir jag pissed off! Haha!

    - Second of all; Tänkte på dig direkt när Lampard nätade in straffen! Så jävla awesome! SOLKLAR STRAFF! Skiter i vad tidningarna säger, det är domaren som dömer inte kommentatorerna. PUNKT SLUT!

    - Och sist men inte minst; UNDERBART CHELSEA! Nu fortsätter ni så här!

    - Grattis till vinsten hjärtat, det förtjänade ni verkligen!

    SvaraRadera
  3. Rukksar, Jag tycker du kritiserar för Torres för mycket. Anelka gjorde en minst lika "dålig" insats än Torres. Låt Torres komma in i spelet. Jag vet att din favorit spelare är Drogba och när han kom in blev det inte så jätte fart i Chelsea det var samma sak som innan han kom in.
    Jag tycker att du inte ska kritisera Torres så mycket.

    SvaraRadera
  4. Håller med ovanstående Anonym, jag har också blivit lite konfundersam till all kritisering kring Torres. Dock ska grabbarna ha en stor eloge till den matchen dom spelade igår, dom gav verkligen allt. "Gôtt o se!" - som vi säger här i Götet

    SvaraRadera
  5. - Tycker att Torres förtjänar all kritik. Hade jag varit Torres hade jag skämts om Luiz gjort mål före mig! Han är, tyvärr, för blek!

    SvaraRadera
  6. Egentligen så har jag inte skrivit någonstans att han kör dålig eller att han är sämst osv. Utan jag skrev bara vad han gjorde under matchen, och eftersom att det inte var ngt speciellt han gjorde så låter det som att jag kritiserar honom mycket, men läs noga, jag skrev bara vad han gjorde under matchen. Och jag skrev inte att han inte kommer att göra mål, utan jag fick bara den känslan :) eftersom att det är min blogg så tkr jag om att skriva om vad jag får för tankar och känslor :) Sedan skrev jag också: Torres är en spelare som inte riktigt har kommit in i Chelseas spel, MEN har inte skrivit att han inte kommer att göra det. Som sagt skriver bara den bilden jag fick av Torres från matchen, och eftersom han är ny och dyr så förväntar man sig mer av honom. Och ni måste ju bara hålla med om att han inte lyckades med hans dribblingar? Som sagt skrev bara det han gjorde under matchen!

    Det var verkligen Gôtt o se! =)

    Taaack så mkt Hoda, hahaha ännu en gång skrattar jag glatt av din kommentar! Klockreeen! :D hahaha <3

    SvaraRadera
  7. Själv är jag jättenöjd med Torres trots att målen har uteslutits. Jag vill att alla Chelseafans ska tänka på att han har skrivit kontrakt till 2016 och han kommer bli en otroligt viktig spelare för Chelsea långsiktigt trots att han inte har imponerat på många under hans första matcher.

    SvaraRadera
  8. Att han kommer bli en viktig spelare är sant, men just nu är han inte i form :)

    SvaraRadera