torsdag 24 februari 2011

Nu har The Blues chansen


Vet ni vad? Jo, Spurs har förlorat deras match mot Blackpool. Matchen spelades på Bloomfield Road vilket är Blackpools hemmaplan, och hemmalaget lyckades göra 3 mål medan Tottenham bara gjorde 1 mål. Okej, nu till ämnet, jo anledning till att jag tar upp det här är för att Spurs förlust mot Blackpool är en stor fördel för Chelsea. Det är just Spurs som ligger på fjärde plats, och det är just den platsen vi måste ta oss upp till först, innan vi tar Manchester Citys tredje plats.

Nu har Spurs 47 poäng, och Chelsea har 45 poäng. Om Chelsea lyckas vinna över Manchester United på tisdag kommer Chelsea alltså få tre poäng vilket räcker till att laget hoppar upp till fjärde plats, så nu har vi återigen chanser att ligga bättre till än Spurs. MEN Spurs måste förlora poäng en gång till för att det ska vara en ganska så säker fjärde plats, för om Spurs vinner deras nästa match vilket är mot Wolves den 6:e mars som är fem dagar efter Chelseas möte mot United, kommer Spurs återigen ta fjärde platsen. En fördel som Chelsea har nu är att de har lyckats få med sig mer förtroende från matchen mot Köpenhamn, och detta kan påverka positivt på tisdag, medan Spurs kanske tänker på deras förlust.

" En vinst är alltid bra för självförtroendet. Nu har vi sju dagar på oss för att förbereda oss inför matchen mot Manchester United, och genom den matchen ska vi försöka att förbättra poängskillnaden." - uttalade Petr Cech

Sedan uttalade han även att det är viktigt att andra lag förlorar poäng för att det ska gå bra för Chelsea, men det betyder inte att Chelsea inte ska kämpa till sista sekunden, utan det kommer de att göra, förklarade han slutligen.

Här har ni även intervjuer ifrån Ancelotti, Terry och Cech efter vinsten mot Köpenhamn:...och sen har Yossi Benayoun börjat att träna lite lätt igen! Kolla här:/ Rukksar

6 kommentarer:

 1. Manchester United matchen i all ära, men möter vi inte Birmingham innan den? Det är den matchen vi ABSOLUT INTE får tappa poäng i, United matchen ska vi självklart gå segrande ifrån men en match i taget och Birmingham är inget skitlag.

  SvaraRadera
 2. nope Birmingham matchen är inställd, så det blir United först :) Chelsea måste vinna alla matcher nu! det är ett måste måste måste!

  SvaraRadera
 3. - NU MÅSTE NI VINNA BABY! Herregud topp 4 måste ni ändå lyckas -allt annat är skandal! Ser verkligen fram emot matchen och hoppas från hela mitt hjärta att berbatov och company får stryk!

  SvaraRadera
 4. Super att Yossi har börjat träna igen!! Det är väl tidigare än väntat? Det snackades ju om 6 månader först.

  Birmingham matchen är framflyttad pga av att just Birmingham möter Arsenal i ligacupfinal på Wembley.

  Elvan mot United:

  Cech
  Ivanovic Luiz Terry Cole
  Ramires Essien Lampard Zhirkov
  Torres Drogba/Anelka

  SvaraRadera
 5. Cech
  Ivanovic Luiz Terry Cole
  Ramires Essien Lampard Zhirkov
  Torres Anelka


  Jag älskar Drogba men han o Torres går inte ihop =/

  SvaraRadera
 6. Blev förvånad när jag såg att yossi börjat träna igen, det låtes som Yoshi hihi :P

  Jag tror att Ancelotti väljer Torres istället för Drogba den här gången också, MEN en halvlek var skulle göra mig glad :)

  Hoda, det är vinst som gäller! INGET ANNAT! ;)

  SvaraRadera