måndag 6 december 2010

Att återhämta sig tar tid


De flesta tycker att Drogba inte har stuckit fram lika mycket som förrut, men oftast brukar man glömma bort att Ivorianen har lidit av malaria, och att det inte är som en vanlig influensa då man kan återhämta sig efter några dagar.

Vi får ändå tacka vår anfallare som försöker så mycket som möjligt, och faktiskt deltar under matcherna, för normalt är det bäst att vila två månader då man har haft malaria. Det är mycket som har påverkat anfaller efter malarian, han har till exempel tappat mycket vikt, och hans kropp har inte riktigt åretställt sig ännu, men däremot berättar Drogba att han känner sig mycket bättre nu, och att det inte är något som man borde oroa sig över.

Och just därför borde vi förstå att det inte är lätt att återhämta sig helt efter malarian, och att detta även kan vara en stor anledning till varför vi inte har sett den gamla Drogba som gjorde hela 37 mål förra säsongen. Drogba behöver bara lite tid, och sen ska vi få se en farligare anfallar igen.

" Jag är inte orolig eftersom att jag vet att jag har varit sjuk. Det jag hade är inte vanligt, det är inte som någon sjukdom då du kan återhämta dig efter en vecka." - förklarar 32-åringen


Eftersom Chelsea har haft så många skadade spelare under senaste tid, så har det inte gått riktigt som tänkt, men Drogba förklarar även att det är långt tills säsongens slut, och vad säger att andra lag inte hamnar i samma knipa som Chelsea längre fram?

/ Rukksar

5 kommentarer:

 1. - det är bra att du skriver att han varit sjuk för det är många som glömer att han haft malaria vilket betyder att det inte är så lätt att prestera sitt bästa! men förhoppningsvis får vi se den gamla drogba mycket snart!

  SvaraRadera
 2. Jo men det känns som att vissa glömmer bort om att han faktiskt har varit sjuk , och inte har hunnit årethämta sig helt! man kan ju bara tänka sig själv i situationen, jag skulle ju gå runt och tycka synd om mig själv 1 år. hahaha

  SvaraRadera
 3. Så sant så sant! det är det jag stör mig på mest asså när man har malaria så går man ner i vikt och tappar mycket av sin styrka och konidtion. kommer ta tid för han och återuppta samma form men efter vintern är han nog tillbaka

  SvaraRadera
 4. precis! ändå så spelar han, älskar han, så underbar!

  SvaraRadera